Dodaj do ulubionych

Tropiciele kl. I testy

19.11.12, 16:54
Witam,

Czy ktoś z Was ma w I klasie box TROPICIELE WSiP-u?
Moje dziecko skończyło własnie cżęść 1 i będzie miała test, czy macie jakieś przykładowe testy z tej książki?
Gdzie mogę tego szukać?

Pozdrawiam i dziękuję,
Ania
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Tropiciele kl. I testy 19.11.12, 21:46
      Jako wychowawczyni mojej córki rzekła " Testy w klasie I sprawdzają, ile MI się udało dziecko nauczyć. Są informacją dla państwa i dla mnie, co dziecko potrafi a nad czym musimy jeszcze pracować". Nie byliśmy nawet informowani o terminach testów... (żeby dzieci nie stresować douczaniem :p)

W II klasie już wiem, kiedy testy są, ale Młodej nie przygotowuję. A mogłabym, bo idzie tą sama książką co straszy dwa lata brat i wszystkie testy (jego) mam na zdjęciach...

Ale przygotowywanie dziecka do tych testów uważam za durnotę.
      • mamaivcia Re: Tropiciele kl. I testy 19.11.12, 22:23
        Mój też jest w pierwszej klasie. Testy ma dwa razy w tygodniu. Ocenione dostajemy do wglądu, żeby wiedzieć co dziecko opanowało gładko, a nad czym musimy popracować.
        Wyluzuj.
        • dorek3 Re: Tropiciele kl. I testy 21.11.12, 13:12
          Twoja przedmówczyni napisała coś innego. Wynik testu informuje naczycielke a nie rodzica o poziomie przyswojonego materiału. I to dla mnie jest ok choć akurat nie uważam aby przepytanie z jakiegoś kluczowego tematu było czymś szkodliwym. I nie przesadzajmy z tym stresem. Stresujace nie jest napisanie sprawdzianu tylko słuchanie wymówek rodziców którzy maja pretensje o błędy.
          • kanna Re: Tropiciele kl. I testy 21.11.12, 16:40
            Napisałam, ze wynik testu jest informacja dla Pani, ale tez Rodziców nad czym trzeba pracować.
      • kitka20061 Re: Tropiciele kl. I testy 19.11.12, 22:25
        Zgadzam się z przedmówczynią. U nas (I klasa) testy też są bez zapowiedzi. Dostajemy je do wglądu na zebraniu, żeby zobaczyć nad czym ewentualnie trzeba popracować.
        • jarkotowa1 Re: Tropiciele kl. I testy 21.11.12, 11:14
          Jeżeli już wiesz, że test będzie z cz 1 podręcznika to po prostu weź ten podręcznik i "przepytaj" dziecko z treści tam zawartych. Jeżeli czegoś nie umie, to powtórzcie raz jeszcze.
          U nas w klasach 1-2 sprawdziany nie były zapowiadane. Jeżeli rodzic śledził treść podręcznika to wiedział, kiedy dzieciak może się spodziewać testu (na koniec każdego działu było podsumowanie i powtórzenie treści) - po tych stronach w podręczniku dzieciaki miały sprawdzian. Teraz, w klasie 3, na wyraźną prośbę niektórych rodziców, nauczycielka informuje o terminie sprawdzianu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka