Dodaj do ulubionych

ortografia

28.11.18, 10:31
Macie jakiś pomysł na naukę ortografii? Mój syn ma 9 lat i raz sobie radzi z ortografią lepiej, a raz gorzej. Może macie jakieś sprawdzone aplikacje na telefon? - Można by połączyć dzienny limit grania na telefonie z nauką smile
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: ortografia 28.11.18, 11:38
      Nauka to nauka a zabawa to zabawa wink Dziecka nie nabierzesz, że jak się uczy to tak naprawdę się bawi. Fakt, że dzieci lubią w ekran się gapić. Ja sadzam mojego 9-latka do "Władców słów" - to jest program komputerowy, więc atrakcyjny:
      wladcyslow.gwo.pl/

Zadaję też ćwiczenia z tej książki:
      gwo.pl/ksiegarnia/ksiazka/638,lokomotywa-3-ortografia-cwiczenia-dla-dzieci-w-wieku-8-10-lat
      • mama-ola Re: ortografia 28.11.18, 11:42
        Tu masz listę tematów z ortografii:
        wladcyslow.gwo.pl/wladcy_slow_lista_tematow.pdf

Cena tego była jakieś 20 zł na rok czy podobnie niska. Nie pamiętam szczerze mówiąc, ale wiem, że uznałam, że to mało. Tym bardziej, że u mnie dwaj synowie jednocześnie korzystali. No i jak "zarobili" na dobrze zrobionych ćwiczeniach, to za te wirtualne pieniądze kupowali stroje, miecze i zbroje postaciom z tej gry.
    • kotewicz Re: ortografia 29.11.18, 08:16
      A moja córa ma na telefonie "Ortolandię"
      play.google.com/store/apps/details?id=pl.protulis.ortolandia
      apka jest całkiem fajna - może bawić się sama albo czasami wyzywa mnie na pojedynek ortograficzny smile
    • ev.ewelina2 Re: ortografia 12.12.18, 13:26
      Na pewno są jakieś aplikacje. Poza tym warto powtarzać dziecku te podstawowe zasady pisowni, które naprawdę łatwo przyswoić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka