nelka12 15.03.05, 10:54 Chciałabym zapisać dziecko (7 lat) na angielski do berlitza. Czy warto? Czy macie jakieś doświadczenie z tą szkołą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violik Re: Berlitz 22.03.05, 10:14 moje dziecko chodzi - po namowach zdecydowałam się kontynuować 2-gi semestr, chociaż po prostu krew mnie zalewa!!! szkoła jest PRZEREKLAMOWANA!!! jeśli sama nie mówisz po angielsku to marne szanse, abyś mogła kontrolować postępy dziecka i kontrolować co oni robią z dzieckiem a poza tym jest to BARDZO DROGA szkoła nauki naprawdę dobrze się zastanów Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Berlitz 25.03.05, 18:37 Mieliśmy falstart z angielskim z powodu źle dobranej szkoły. Moje dziecko zaczęło się uczyć angielskiego w III klasie. Zapisałam je do szkoły o bardzo dobrej opinii. Szkoła przeznaczona jest raczej dla młodzieży ale ogłaszała że przyjmuje także dzieci od III klasy. W tygodniu były 2 x 2 godziny lekcyjne. Bardzo szybkie tempo, za dużo zadawanego materiału. Pani lektorka miała do mnie pretensje o to, że dziecko nie wie co to jest zaimek. A do III klasy zaimków się nie przerabia, o czym ona powinna wiedzieć. Zabrałam dziecko bo po prostu szkoła nie miała opracowanej metody dla takich małych dzieci. Następnie za radą znajomych zatrudniliśmy studentkę anglistyki, która 2 razy w tygodniu przychodziła na lekcje po 1 godzinie. Były to bardzo cenne lekcje bo ta pani miała do syna podejście i przychodziła bardzo dobrze przygotowana Po 4 latach zapisałam syna do szkoły angielskiego dla dzieci w celu uzupełnienia wiedzy i podejscia do firsta. Jestem zwolenniczką nienarzucania dziecku zbyt szybkiego tempa, ważna jest dobra szkoła ale najważniejszy jest dobry lektor. No i oczywiscie wyjazdy za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Berlitz 07.06.05, 15:27 przypominam wątek, bo warto moze niektóre z Was będa się zastanawiały nad posłaniem dziecka do tej szkoły moje chodzi rok raczej nie polecam z różnych względów a lekcja pokazowa, to TYLKO pokaz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś