gabrysia1304
07.05.13, 14:16
Ewa, nie moge wyslac maila z odpowiedzia, wiec pisze na forum jak nasza mala je... Jak u nas wyglada sytuacja?... Slabo...Wczoraj mała odmowila wypicia mleka na noc i spala glodna. A mi sie tylko plakac chce z tej bezradnosci, zmartwienia i zazdrosci jak widze inne pyzate dzieci na placu zabaw i ich usmiechniete mamusie, dla ktorych najwiekszym zmartwieniem jest, ze dziecko nie chce jesc ryb albo odmawia szpinaku... Ty zalujesz, ze nie dalas butli, ja zaluje ze dalam... U nas wyszlo, ze mala jest alergikiem. Gdyby udalo mi sie utrzymac laktacje, utrzymac diete, jej uklad pokarmowy szybciej by dojrzal i moze problem bylby mniejszy. Z karmieniem jest podwojnie ciezko, bo Pole wysypuje prawie po wszystkim a ostatnio mam wrazenie ze uczula sie na rzeczy, ktore wczesniej nie uczulaly. Moze przez ta monotonie w jedzeniu. U nas ostatnio jest tak, ze w nocy pije 2 razy mleko, czasem uzbiera sie z tego 200 ml, czasem mniej. Rano ok 8.00 je Sinlac ok 150 ml przy bajkach, przy oknie, grzebiac w zmywarce itd. Ok 11.00 wypija znowu mleko z kaszka, troche normalnie, troche jak przysypia- ok 180 ml. O 14.30 obiad - znowu cuda wianki,zeby jadla i tak zjada w porywach 220 g. O 17.30 jakies 120 -150 ml mleka i na noc znowu czesc normalnie a czesc przez sen i razem wychodzi 200 ml. To taki baaaaardzo optymistyczny dzien,rzadko sie zdarza. Czasem w nocy nie pije nic, czasem odmawia zjedzenia obiadu po kilku lyzkach. Najczesciej mleka wychodzi 600 ml i obiadu i Sinlacu po 150 g. Ja badania juz odpuscilam, lekarze nie bardzo mi pomogli, no moze poza jedna pania profesor, ktora wbrew opinii wszystkich lekarzy ktorzy corke widzieli uparla sie zeby zrobic testy na alergie. U nas troche sytuacje poprawil Nutramigen AA, ale szalu tez nie ma. Martwie sie, ze bedzie miala jakies niedobory przez to niejedzenie, ze nie powinna jesc przy zabawianiu, ze karmienie przez sen tez do niczego dobrego nie prowadzi, ale nic nie moge na to poradzic...