paulia 16.01.09, 09:33 Witam serdecznie, Mam takie pytanie, ktory dom jest domem porodu/ow? Czwarty? Piaty? Pozdrawiam, p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aarvedui Re: Dom porodu 16.01.09, 15:42 wg mnie 1 IC - zapłodnienie +9 ok miesięcy solarnych = ASC - poród ("wschód" czlowieka na swiat) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dom porodu 16.01.09, 19:17 hmm.. Ksiezyc lub jego ekwiwalent - IC (poczatek zycia i jego koniec) Odpowiedz Link
aarvedui Re: Dom porodu 16.01.09, 21:20 romy_sznajder napisała: > hmm.. Ksiezyc lub jego ekwiwalent - IC (poczatek zycia i jego koniec) > a czy zapłodnienie nie jest początkiem życia? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dom porodu 17.01.09, 00:15 Takie pytanie troche filozoficzne. > a czy zapłodnienie nie jest początkiem życia? Plodu czy czlowieka. Odnosze wrazenie, ze zachodnia astrologia, tak jak zachodnia cywilizacja, uwaza ze przed urodzinami jest zycie prenatalne, a czlowiek liczy sie od urodzenia. Bo na date urodzenia liczymy horoskop. Caly poczatek jest w IC raczej, w ta reszta, ktora liczy np. Jonas jest w samych aspektach, a nie w "domach", bo to zakladaloby miejsce, poczekalnie. Cos jak z tranzytami "po smierci", sa i dzialaja, niekiedy bardzo spektakularnie, ale nie ma jakiegos domu "po smierci". > /.../ nie jest poczatkiem zycia? Tak zaklada dżojtisza, i pewnie ma na to "dom". Moze tu cos: www.himavanti.org/astrologia_wedyjska.htm Odpowiedz Link
kita32 himavanti 17.01.09, 14:18 Nie spodziewałabym się niczego dobrego po organizacji Himawanti, których stronę, Romy, zacytowałaś. Ich głównym guru jest człowiek chory psychicznie, opętany paranoją prześladowczą, który wiedzę ezoteryczną ma "przekazywaną z góry". Zetknęłam się z nimi kiedyś osobiście i mam przykre doświadczenia, a znam osoby, które ta organizacja po prostu prześladuje. Jakiej wiedzy ezoterycznej mozna się spodziewać po ludziach, którzy dziennikarzom i innym swoim przeciwnikom wysyła kupy w paczkach? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: himavanti 17.01.09, 15:17 To bez znaczenia dla tematu watku, nie chodzi o himavanti, tylko o dzjotisze, astrologie wedyjska/indyjska i o ich stosunek do poczatku zycia. To jest tak, jak ostanio rozmawialysmy. Ktos napisal, ze jakoby malogrzeczny czlowiek aspiruje do miana astrologa i pisze ze jest uczeniem Jozwiaka. Czy to deprecjonuje Jozwiaka? Ja uwazam, ze nijak. Odpowiedz Link
kita32 Re: jasne 17.01.09, 21:51 Iiii, nie lubię tej organizacji, jest dla mnie przykładem ezoterycznych wypaczeń i ześwirowań od potrzeby osiągnięcia nirwany, czy jakby to nazwać - ale wystarczy mi po prostu powiedzieć swoje zdanie i jest OK. Odpowiedz Link
all2 Re: Dom porodu 17.01.09, 14:39 ale chodzi o poród w horoskopie matki czy dziecka? Odpowiedz Link