galaxian1 Re: 19 21.04.13, 22:15 aniuta75 napisała: > > Ale brzydal z Silasa . Buhahaha Najważniejszy fakt odcinka - Silas to brzydal Odpowiedz Link
piegucha Re: 19 21.04.13, 22:16 A i tak malo bylo widac, wiec pewnie jest jeszcze brzydszy niz nam sie wydaje Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 19 21.04.13, 22:25 Tjaaaa . I pozwolę sobie ciut wody polać . Otóż Bonia będzie chciała Sajlasa na dobrą drogę sprowadzić i w sumie go polubi i pewnie nawet pokocha i jemu zachce się żyć bo ją też pokocha i już nie będzie chciał być tym złym i będą żyli szczęśliwi. Takie czarownicowe beauty & the beast . Alem wymyśliła co?? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 19 21.04.13, 22:21 A cóż tu więcej pisać. Klausa uwielbiam tak jak uwielbiałam. Wredną Jelenę wole od dobrej. Silas dalej miesza w głowach wszystkim. Aaaaa sory, Tajler się pojawił, zupełnie nie wiem po co. Chyba tylko po to to było, żeby pokazać, że Klaus ma dobre serce i z miłości do Karolajny pozwolił mu troszku jeszcze pożyć. Kurcze w sumie to nie mogę się doczekać Originalsów . Odpowiedz Link
piegucha 20 26.04.13, 03:04 Nowy Orlean już do konca zycia bedzie mi sie kojarzyl z wampirami, a wszystko dzieki Anne Rice Uwielbiam jej kroniki wampirow! A teraz i serial sie do tego odniosl Kurka, chyba pierwszy fajny odcinek w tym sezonie! I chyba spin off zapowiada sie lepiej niz Pamietniki! Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: 20 26.04.13, 13:47 kurde ja nadgonilam wreszcie ale Jelene jak widze to cisnienie mam 500x800 wnerwia mnie strasznie Blondi wampirka mi troche sie szkoda zrobilo ale nic czekam na napiski i lookniemy dalej co tam tez maja ciekawego Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 20 26.04.13, 21:33 Wiadomość o tym, że Nick będzie tatusiem spadła na mnie jak grom z jasnego nieba . No jeszcze tego w tym serialu nie było . Ale masz rację, fajny odcinek. A Originalsów się wprost doczekać nie mogę . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 20 28.04.13, 13:00 zajebisty odcinek. awsze chcialam jechac do nowego orleanu. kurcze. chcialabym dostac muze tego odcinka. uwielbiam taka... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 20 04.05.13, 00:47 A ja nie wiem czy mi się podobało, bo 1 odcinek to dla mnie za mało aby się zakochać w serialu. Z tym jest o tyle łatwiej, że główne postacie się już zna. Ale i tak jeszcze nie wiem, zależy jak poprowadzą fabułę. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Vampirskie pamietniki :) 03.05.13, 22:18 No to jęcząca Jelena wróciła . Ale ogólnie cieniutki był ten odcinek, co? Odpowiedz Link
piegucha Re: Vampirskie pamietniki :) 03.05.13, 22:20 Jak dla mnie to ten odcinek byl bardzo męczący!!!!!!!!! A najbardziej meczace bylo jak sie Silas bawil Caroline. Coraz mniej czekam na kolejne odcinki. Niech juz sie Originals zaczna! Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Vampirskie pamietniki :) 04.05.13, 00:48 Po takich recenzjach, to mi się oglądać nie chce i pewnie poczekam na za tydzień i zobaczę dwa na raz. Odpowiedz Link
pszczolaasia nie wierm ktoren to odcinek 10.05.13, 21:28 ale to naczy sie co? Bonnie nie zyje do diabla???? no be jaj!!!!!! a oni wsie zyja????? Odpowiedz Link
piegucha Re: nie wierm ktoren to odcinek 10.05.13, 21:39 tak, tak to wyglada, a teraz bedzie straszyc Odpowiedz Link
galaxian1 Re: nie wierm ktoren to odcinek 10.05.13, 22:06 A niech sobie nie żyję, bo poza jęczącą Eleną to najbardziej wkurzająca postać Odpowiedz Link
aniuta75 Re: nie wierm ktoren to odcinek 10.05.13, 23:12 Ale jajca - Bonia nie żyje . Tylko teraz czy tylko Jera zostawiła przy życiu, czy resztę też?? Chociaż kurcze chciałabym, żeby Alaric został . Odpowiedz Link
galaxian1 a ja wiem - 22 ;) 11.05.13, 14:49 Ale odcinek ! WOW Zupełnie jak finał sezonu! Tyle się działo, zwroty akcji, pojawiły się historyczne postacie, a na koniec 2 czy nawet 3 cliff-hangery ! To co oni chcą pokazać w odcinku 23 ? Co do śmierci Bonie, to nie musi być takie pewne. Bo czarownice z "tamtego świata" mogą ją "wypchnąć" znowu do świata żywych Należy pamiętać, że w tym serialu wszystko jest możliwe Ciekawe czy ktoś ze starych postaci wróci na dłużej. Chyba nie... a może... Naprawdę nie wiem o czym może być kolejny odcinek. Być może będzie głównie dotyczył "orginalsów" i przeprowadzki do Orleanu ? Odpowiedz Link
aniuta75 finał :) 18.05.13, 19:20 Się kurna działo . Jak Klausa zobaczyłam to ehhh . Originalsi od września obowiązkowo w każdym bądź razie . Elena z Damonem i dobrze. Ale przytyło sie ciut dziewczynce, czy mnie się tylko wydaje? Bonnie durna, mogła lepiej Alarica zostawić przy życiu a nie ciapowatego Dżera . Matt i blondi - do przewidzenia. I Stefka mi jakoś nie szkoda, niech se chłopak ciut odpocznie . Szkoda tylko, że Silas będzie miał taką samą twarz . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finał :) 19.05.13, 12:14 Jak dla mnie to jednak poprzedni odcinek był dużo lepszy i to powinien być finał sezonu Ten za bardzo melodramatyczny. Uzdrowienie Katarzynki i wrzucenie Stefka do sejfu spokojnie można było umieścić w poprzednim odcinku. A tak to z jednej strony odcinek ma fajne cliffhangery, ale z drugiej jest mocno nudnawy i ckliwy. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 09:16 to chyba ta fryzura... zreszta cholera wie moze sie i przytylo. dejmonkowi chyba zreszta tyz ciekawe co bedzie ze stefano tero... nie skumalam tego wiecie? oc co kaman z tym dopplecos tam? ze to dowrotnosc silasa? ja w ogole nie kumam o co chodzi z tym doplle cos tam czemu ich krew jest taka cenna...i tero katarinka łelkom wsród zywych Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 09:40 Psioła weź se od początku VD oglądnij to będziesz wiedzieć o co cho z dopplecośtami . Po mojemu Jelena była poczebna Klausowi, coby stworzyć mieszańców (i to jakoś najbardziej kupy sie trzyma). Kaśce była potrzebna, żeby sie pod nią podszywać , no bo do czego więcej?? Silasowi chyba na razie tylko z wyglądu stefek jest potrzebny, coby się pod niego podszyć. Ale po kij to juz nie wiem. Bo jak on taki silny i w ogóle ma pałery różne, to by pierdyknął w to całe Mistic Falls i po ptokach . A tera to wisz, on będzie Stefkiem, wszyscy będą widzieć, że to Stefek ale do łba nikomu nie przyjdzie, że to może jednak nie byc on. A że inaczej się będzie zachowywał? No cóż, pewnie wstrząśnięty po utracie Jeleny . A ona pewnie przez pół sezonu będzie go przepraszała, że jednak Damona kocha bleeee . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 09:45 wsie dopplecost byly mu poczebne only po to zeby mieszancow tworzyc? hm. ale wez aniuta on w znaczeniu silas tlumaczyl stefkowi ze po to sa dopplecopstam ... ze natura nie znopsi prozni i musi byc przeciwwaga (dla niego czy dla wsiech niesmiertelnych?) i po to sa dopplecostam. ale co one kuzwa sa?? tylko cennokrwiaki??? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 09:54 pszczolaasia napisała: > wsie dopplecost byly mu poczebne only po to zeby mieszancow tworzyc? hm. Ale komu "mu"? Mieszańców tworzył tylko Klaus i po to mu Jelena była potrzebna, znaczy jej krew. Stefek potrzebny Silasowi, żeby mógł dalej żyć wiecznie. Znaczy ja to tak zrozumiałam. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 10:00 no ale przed tem przeca scigla katherine. tez dla krwi? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 10:03 Jesoo kiedy? Ja chyba musze na nowo ostatni sezon zobaczyć . Hmmm a teraz mi tak wpadło do głowy: może dopelganger kobiecy i dopelganger męski są po to, aby dwójka niesmiertelnych stworzyła mega nieśmiertelne dziecię? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 10:11 no nie w tym sezonie przeciez. no jak przeca ona cale zycie przed klausem uciekala. kaska. i ja ten tam w kotrym sie niby kocha (kol? nieee...) zmienil ja w wampira a ten w zamian- ten czyli kalus- chcial ja zabic za to ze jest mu niepoczebna. ale dlaczego ona byla taka cenna i kazdy kolejny dopplecostam?? to chyba bylo w tym sezonie jak sie pojawili originalsi.. czy mieszam na potege? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 10:14 translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Petrova_Doppelg%C3%A4nger&prev=/search%3Fq%3Ddoppelganger%2Bpami%25C4%2599tniki%2Bwampir%25C3%25B3w%26hl%3Dpl%26biw%3D1280%26bih%3D876 nie wiem czy sie uda. ide studiowac... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 10:19 Łorany ale lektura! Czytaj, czytaj i potem mnie wytłumaczysz . Sorki, to ja chyba motam, bo mnie się te dopely mieszają cholera . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 10:22 to stefao jest dopple costa silasa??? oryginalnym dopllecostam silasa????? ja pierdziele czemu tego nei ma po polsku!!!!! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 10:29 No jest. A to musiałas to przeczytać, żeby wiedzieć? Przeca Silas sam mu to powiedział w ostatnim odcinku zanim go w sejfie zamknął i wrzucił do wody. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 10:30 bo ja tego nie zakumalam wlasnie. od poczatku pisiem ze nie zakumalam! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 10:36 No i znowu moja wina, bo nie zakumałam czego nie zakumałaś . Nie bój nic, Glx obluka odcinek i nam wszystko ładnie wytłumaczy . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 10:38 on juz ogladal i tero nawet pewno tyu nie zajrzy... ida studiowac... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finał :) 21.05.13, 11:42 No ja na przykład nie kminię czego nie kmini Psioła . Znaczy teraz już kminię . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finał :) 21.05.13, 11:27 pszczolaasia napisała: > wsie dopplecost byly mu poczebne only po to zeby mieszancow tworzyc? hm. Kurna, pszczóło, coś Ty się z choiny urwała ? Od którego Ty sezonu oglądasz serial ? hehehe Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 12:21 dobra dobra. drwijcie sobie dalej ze mnie drwic to kazdy ptorafi ale wytlumaczyc czlowiekowi zdesperowanemu po kiego te doplecostam chodza po swiecie to zaden nie wytlumaczy tylko drwiom. krzescijanie niby... i takd o wiadomosci ogladalam ciurkiem wsie 3 sezony z rok temu. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finał :) 21.05.13, 18:33 A co za różnica po co one chodzom po globie ? Ważne że chodzom i można z nich produkować hybrydy ! No i się podszywać oczywiście To już wiesz Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: finał :) 21.05.13, 20:44 bo ja chce wiedziec! jak rowniez dlaczego ziemia sie kreci i swieci slonce i cy jest zycie na innej planecie i takie tam...P Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: finał :) 29.05.13, 17:34 dobra to ja tez sie zakrecilam hahah co z tym Stefkiem w koncu Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finał :) 30.05.13, 00:14 agniecha-hexa napisała: > dobra to ja tez sie zakrecilam hahah co z tym Stefkiem w koncu Jakto co? Przyjeżdża czasem do Wawy na zakupy na bazarku Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: finał :) 30.05.13, 13:06 kurka dzieki za wytlumaczenia bo ja myslalam,ze do Lodzi ))))))))) dobra dobra juz poczytalam troche i wiem o co kaman ) Odpowiedz Link
eo_wina Się tu jeszcze wcisnę :-) 21.08.13, 09:21 No! To nadrobiliśmy z M. dwa sezony w tydzień i jestem już na bieżąco Zanim zabiorę się do prześledzenia całego tego wątku - to tak z emocjami i na gorąco od siebie. Otóż: - chwilami się wzruszałam - chwilami wnerwiałam - chwilami nie kumałam (aż se musieliśmy z eMem pauzować i tłumaczyć) - na pewno na nowo się....ten... zakochałam (w Damonie - oczywista oczywistość, ale i w Klausie o twarzy małpiatki, ale .....no ....ach.....) - no i wczoraj po ostatnim odcinku zrobiło mi się zwyczajnie, po ludzku przykro... A teraz - do lektury Odpowiedz Link