17.07.14, 23:06
Mam pamięć jak sito. Przez cały pierwszy odcinek usiłowałam sobie przypomnieć, o co w tym chodzi, a scenarzyści wcale nie kwapią się z pomocą, bo dzieje się 30 lat wcześniej. I żadnego "Previously on..." oczywiście też nie zrobili. A dziewczyna Jona Snowa tylko mi jeszcze zagmatwała i tak zagmatwany obraz.
Teraz coś mi tam już świta, ale generalnie pamiętam tylko, że mi się pierwszy sezon podobał. Zobaczymy, może se dalej przypomnę.
Obserwuj wątek
    • lenkaaa Re: Utopia 2 26.07.14, 00:22
      Tam przez caly sezon 2 smutnych dresiarzy ganialo grupke ludzi usilujac sie dowiedziec "gdzie jest.... [tu nastepowalo imie, ktorego nie pamietam] ?" Jednemu wydlubali oko lyzka a drugie wypalili papryczka chili. Reszcie udalo sie uciec a na koncu okazalo sie, ze dziewczyna z uciekajacej grupy byla poszukiwana nie dla niej samej a dla czegos co znajdowalo sie w jej krwi.

Ot, tyle zapamietalam, oprocz tego, ze tez bardzo mi sie serial podobal, ha, ha smile
      • sil.wen Re: Utopia 2 27.07.14, 09:51
        Ty, dobra jestessmile
        Ja w połowie drugiego odcinka dalej nie do końca pamiętam o co chodzi. Już wiem, że o wirusa sterylizującego ludzkosć (mogli poczekać parę lat do czasów Lottery i samo by się rozwiązałobig_grin). Tyle że poza facetem z wyłupionym okiem jakos reszta bohaterów srednio mi się przypomina. A już najmniej ten chłopaczek. Ale przynajmniej wiadomo, dlaczego braciszek Jessiki Hyde jest taki szurnięty...
        • lenkaaa Re: Utopia 2 27.07.14, 14:15
          ale generalnie polecasz ten drugi sezon ? Pewnie zaczne za pare tygodni, jak wroce z wakacji pod koniec sierpnia.
          • sil.wen Re: Utopia 2 27.07.14, 20:38
            No sama nie wiem... Pierwszy odcinek był intrygujący, bo cały był retrospekcją i pokazywał, jak do tego wszystkiego doszło, jak powstał Janus, jak się urodziła Jessica Hyde, poznaliśmy młodą Milner (Ygritte z GoT) i tak dalej. Więc oglądało się jak coś zupełnie nowego. A teraz od drugiego odcinka wszystko wróciło do normy, więc znowu szukają Jessiki Hyde, trup ściele się gęsto, ciągle kogoś gonią albo / i torturują. Pewnie gdyby to było puszczone jednym cięgiem, to bym chętnie oglądała - ale po rocznej przerwie i z lukami w pamięci jakoś mi ciężko zaskoczyć.
        • galaxian1 Re: Utopia 2 07.08.14, 22:34
          sil.wen napisała:

> jakos reszta bohaterów srednio mi się przypomina.

A to brytolskie ?
          To pewnie wymienili połowę obsady na innych aktorów, dlatego nie przypominasz se big_grin
          U nich to normalka, dlatego przestałem oglądać Hotel Babylon po 2 sezonie.
          • monstroteratum.furiosum Re: Utopia 2 08.08.14, 02:03
            Nie wymienili smile Tylko Arby brode porzadna brode zapuscil smile
            • sil.wen Re: Utopia 2 08.08.14, 11:14
              Arby zapuścił brodę, ten dzieciak wygląda jakoś inaczej (pewnie wyrósł albo co).
              Jakos nie mogę się do tego drugiego sezonu przekonać. Chyba sobie odpuszczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka