sil.wen 11.04.15, 12:12 Ale fajne... Przez przypadek się natknęłam, dopiero w drugim odcinku jestem, ale już mi się podoba. No i Jason Isaacs Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sil.wen Re: DIG 18.04.15, 22:10 No co najmniej. Zaraz się biorę za siódmy. Ciekawe, jak to możliwe. Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 19.04.15, 00:19 Łoooo, no dalej nie wiem, na jakiej podstawie rozpoczęli w ogóle śledztwo. W innych serialach to się idzie na sekcję, ogląda i tak dalej. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 20.04.15, 08:32 Aniuta - nie czytaj, bo spojleruję Haha no właśnie, dostali jakieś foto, nie mają ciała, nie mają świadków... itp. A oni prowadzą śledztwo z kapelusza buhahahaha Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 20.04.15, 08:33 A heche jak zwykle mnie wkurza i działa na nerwy ! Bardziej wkurzająca niż w Men In Treess !!! Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 20.04.15, 21:27 No trochę to mną zachwiało W sensie to śledztwo ni z gruchy ni z pietruchy, ale poza tym to mi się podoba. Lubię takie konspiracje. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 21.04.15, 09:37 Mnie się podoba że akcja serialu wreszcie nie odbywa się w Nju Jork Sity, Los Angeles czy w jakiś miastach wyssanych z palca. Tylko niepotrzebny jest ten cały Nowy Meksyk. No i wątki pedalskie też są niepotrzebne. Po co one są? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 21.04.15, 09:38 aniuta75 napisała: > Jesooo jak ja Was nie lubię . A cio ? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: DIG 21.04.15, 09:57 zaczela ogladac i jej sie spodobalo ciocia asia nigdy sie nie myli! jak juz oglada to musowo jest to zajebiste Glx watek pedalski jest po to zeby bylo wiadomo ze wsrod zydo arabow tez sa pedaly no wiesz sa zydzi sa pedlay- glowny aktor czuje sie jak w domu a Heche no coz...postarzala sie zdeczko... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 21.04.15, 10:05 pszczolaasia napisała: > Glx watek pedalski jest po to zeby bylo wiadomo ze wsrod zydo arabow tez sa pedaly no wiesz sa zydzi sa pedlay- glowny aktor czuje sie jak w domu haha, zapewne tak, swojskie klimaty > a Heche no coz...postarzala sie zdeczko... Ale irytująca jest nadal, a nawet bardziej Nawet jak się uśmiecha, to jest jakaś "pretensja" w wyrazie jej twarzy. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: DIG 21.04.15, 10:49 Ale irytująca jest nadal, a nawet bardziej > Nawet jak się uśmiecha, to jest jakaś "pretensja" w wyrazie jej twarzy. > taaa ale ona zawsze taka byla. co zrobic. idealna na piczke dyrektorke ktora mozna dymac w pokojach hotelowych Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 21.04.15, 11:01 Tzn co? Bo nie kminię Ja jakiś film, serial z tym aktorem oglądałem i za chiny nie mogę przypomnieć co! Filmweb nie pomaga, bo nic z tam wymienionych filmów mi nie mówi. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 21.04.15, 12:31 pszczolaasia napisała: > no blagam. gral ojca Malfoya w Harrym Potterze! Wiadomo ! Chociaż akurat po takiej charakteryzacji, to bym go w życiu nie rozpoznał Chodzi mi o kogoś normalnego, policjanta czy detektywa, a może kogoś innego. Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 21.04.15, 12:32 I jeszcze taki serial zakręcony był z nim niedawno, co mi się podobał, ale zdjęli po pierwszym sezonie. Nie pomnę tytułu, ale żył jakby podwójnie, raz żona nie żyła, a raz syn. I w Case Histories też grał. I w Patriocie z Melem Gibsonem. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: DIG 21.04.15, 13:04 no w Patriocie zagral niezlego psychopate ten serial to przebudzenie awake? czy jakos tak sie pisalo. neistety tylko 1 sezon byl Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 21.04.15, 13:35 Właśnie, Awake. Fajne to było. Pedalskie wątki mnie akurat ani ziębią ani grzeją, niech se będą. Ale to śledztwo na podstawie zdjęcia to mnie bardzo. Chyba, że podadzą jakieś mega przekonywujące wyjaśnienie. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 21.04.15, 17:48 sil.wen napisała: > Pedalskie wątki mnie akurat ani ziębią ani grzeją, niech se będą. Mnie ziębią, bo nie po to oglądam serial aby był pełen pedalskich wątków. Tym bardziej takich które nie mają żadnego znaczenia i sensu dla fabuły! Tylko są po to aby były. Czemu ten facet nie może mieć kobiety, tylko muszą pokazywać pedalenie? Dziecko w pokoju obok, a tatuś się z panem pedali. Czemu takie sceny mają służyć ? A "najlepszy" wątek to pedalskie wampiry i wilkołaki w Oryginalsach, zupełnie od czapy ! Chyba nie po to ludzie oglądają serial o wampirach. Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 21.04.15, 19:00 No pewnie służy temu samemu co pokazywanie jak się główny bohater seksi ze swoją szefową. Też bez związku dla fabuły, ale widać seks w serialach musi być. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: DIG 21.04.15, 20:51 galaxian1 napisał: > > Mnie ziębią, bo nie po to oglądam serial aby był pełen pedalskich wątków. > Tym bardziej takich które nie mają żadnego znaczenia i sensu dla fabuły! > Tylko są po to aby były. Czemu ten facet nie może mieć kobiety, tylko muszą pok > azywać pedalenie? Dziecko w pokoju obok, a tatuś się z panem pedali. Czemu taki > e sceny mają służyć ? > > > No jak to "czemu" ?! To niezbedne jest, zeby zapobiegac tzw. homofobii, trza edukowac ludzi, polityczna poprawnosc nade wszystko, a ze do fabuly serialu ma sie to nijak ? - to tym gorzej dla fabuly !!! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: DIG 22.04.15, 08:59 Glx ty jestes homofobem?! sadze ze, jak slusznie zauwazyla Lenka, poprawnosc polityczna zwycieza. mamy zaczac traktowac to jako normalnosc. ot. ktos ma wlosy rude ktos czarne kots ma oczy zielone, ktos brazowe ktos jest czarny, pardon afroamerykanem , ktos albinosem ktos jest hetero, ktos pedaluje ot normalnosc GLX ogarnij sie! Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 22.04.15, 09:32 pszczolaasia napisała: > Glx ty jestes homofobem?! Takie sceny są dla mnie niesmaczne. Zauważcie że zazwyczaj pokazują pedalarzy, ale lesby już nie! Nie potrafię wymienić serialu gdzie są pokazywane związki les, za to pedalstwo pokazują w co drugim serialu. Kur, o co tu kaman? > sadze ze, jak slusznie zauwazyla Lenka, poprawnosc polityczna zwycieza. Jeśli poprawność polityczna polega na tym że tatuś z panem pedałują niemal na oczach dziecka, to ja dziękuje. Natomiast pan i pani w hotelu nie jest dla mnie szokujące. To bardzo złe porównanie. > ogarnij sie! Właśnie ja jestem ogarnięty Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 22.04.15, 10:29 Pan i pani w hotelu, w podciągniętych ciuchach, byle jak, to dla mnie było bardzo niefajne akurat. A pedałowanie w sumie w wersji light pokazali, jakieś przytulanki i buziaki. Brokeback to to nie było A własnie sobie przypomniałam, że cos oglądałam niedawno, gdzie była bohaterka główna les. Nie pamiętam, co to było, ale w ostatnim czasie coś. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: DIG 22.04.15, 10:40 lesby nie sa niesmaczne to pedaly wzbudzaja kontrowersje Galaxianie za to lesby nooo nie kazdy 100% facet by sobie chetnie poogladal poza tym jak niemal na oczach dziecka. do diabla ja dupcze sie z mezem w pokoju obok, w kibelku, czasem w kuchni a dzieci sa w tym czasie w pokoju obok i graja na xboxie.. albo ogladaja jakis animal planet a my w tym czasie cos tam sobie szybko szybko dziergamy. a dzieci sa obok! to tez cie do diabla oburza? a jakby lesby z dziecmi w pokoju obok to by bylo si czy tez nie si? Glx usiluja pokazac to jako cos normalnego. mnie to ani ziebi ani grzeje. traktuje to jako pewna mniejszosc swiatowa. 6% populacji ejst albinosami, 6% jest orientacjo homoseksualnej. teraz ta mniejszosc wychodzi spod strzechy, czy gdzie tams ie ukrywala i bedzie sie poakzywac we wszystkich mediach. nie mam nci przeciwko pedalom/lesbom o ile sie zachowuja normalnie. jesli natomaist zachowuja sie jak jacykow to mnie to juz mierzi. ale takei zachwoania jak jacykowa u hetero tez by mnei meirzilo. kwestia smaku ot i wsio Odpowiedz Link
galaxian1 Re: DIG 22.04.15, 10:46 pszczolaasia napisała: > jesli natomaist zachowuja sie jak jacykow to mnie to juz mierzi. ale takei zachwoania jak jacykowa u hete ro tez by mnei meirzilo. A Hiob z banshee albo Lafajet z TB to nie jacykowy ? Dla mnie to niech sobie oni chodzą w kolorowych ciuszkach, aby mi się nie obmacywali na ekranie, to niekoniecznie mam ochotę to oglądać. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: DIG 22.04.15, 10:49 wiesz co. nie odbieram ich tak jak jacykowa. jakos tak... no nie. hioba to nawet lubie bo lafayet to mi wisi. jacykow jest dokladnie obmierzly jak dla mnie i to nie kwestia makijazu ani ciuszkow przeciez. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: DIG 22.04.15, 11:00 Jacyków to pikuś przy szurniętym Witkowskim . Co do les, to w GA baaardzo długo był związek Arizony i Callie, miziały się od czasu do czasu i tyle. W The Following szefowa oddziału ma żonę czy tam dziewczynę. Zauważ - ja serial na poziomie to za dużo scen łóżkowych nie pokazują, a jak nie mają czym nadgonić to takie dwa pany muszą się pomiziać . Co do DIGa tu chyba nawet nie chodzi o politpoprawność tylko o pokazanie, że nawet w takim świętym miejscu się geje zdarzają, że nawet wywodzący się z ortodoksyjnie żydowskiej rodziny chłopak może być gejem. Co więcej kluby swoje mają na świętej ziemi o zgrozo! To jest całkiem co innego, bo do tej pory jakoś cisza o tym była w serialach; no przynajmniej ja nie odnotowałam. No i w DIGu nie jest to jakoś strasznie pokazane, żeby aż się obruszać czy coś. Znacznie gorzej i obleśniej to wypada w Originals nawet nie wiem dlaczego, bo ogólnie mnie nie ruszają takie wątki... Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 22.04.15, 13:40 Dokładnie tak właśnie jest. Jest reprezentacja w życiu, to jest i w TV i w kinie, bo czemu ma nie być. I mizianie jest na poziomie dopuszczalnym. Co innego inny serial, na który się kiedyś tam natknęłam i zakończyłam po jednym odcinku, "Queer as Folk". Tam to normalnie... że ło matko... A tutaj wszystko grzecznie. Odpowiedz Link
sil.wen Re: DIG 22.04.15, 17:53 A w ogóle to takie klimaty są naprawdę fascynujące,o ile pokazywane bez dosadności. Pamiętam jakie cudne było "Śniadanie na Plutonie", a "Priscilla Królowa Pustyni" to przebłysk geniuszu. Może dlatego, że takie egzotyczne, bo ja wiem? Teraz mnie męczy ten serial z lesbijską policjantką... Co to mogło być? Odpowiedz Link
sil.wen 8 27.04.15, 08:28 Ale się podziało w tym odcinku... Wszyscy zaszachowani. Nie ogarniam tylko jak Heche tak sprytnie wiedziała, gdzie iść. Ja bym tam nie wiedziała Super, że mówią językami, a nie tylko po ang. Ale bym chciała trochę hebrajskiego załapać, tylko jak... Te literki... Chyba za stara jestem Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 8 03.05.15, 00:33 Bez sensu zupełnie z tymi kamerami . Nie mogła se jakiegoś planu skombinować gdzie jaki numer kamery jest? Nie musiałaby skakać po płotach . Wiem, wiem, wtedy by nie była w gabinecie ambasadorki i nie usłyszałaby tego co usłyszała . Nie mogę uwierzyć, że pan agent zginie, no jakoś mi to nie psuje wcale... A co do hebrajskiego - jak mój starszak był mały to właśnie tak gadał . Aż żałuję, że tego nie nagrałam nigdy, bo to całe rozprawy były, z gestykulacją i intonacją . Nie muszę chyba mówić, że nikt go nie rozumiał, nawet ja . Odpowiedz Link
sil.wen Re: 8 03.05.15, 01:00 Czynię własnie pewne kroki w celu liźnięcia alfabetu rzeczonego powyżej. Naumiałam się osmiu spółgłosek i pięciu samogłosek i sylabizuję jakies głupoty, ale zniechęca mnie totalnie to, że oni normalnie na co dzień tych samogłosek nie piszą. To skąd człowiek ma wiedzieć, jaką gdzie wstawić? Trzeba wszystkie słowa znać, żeby cokolwiek przeczytać. Dupa... Ale ta gnida to normalnie.... Nawet nie podejrzewałam, ani cienia podejrzenia! Odpowiedz Link
galaxian1 9 05.05.15, 23:50 O rany julek ! I co teraz, co ?! Od razu, jak przyszła się bzykolić, to wiedziałem że coś z nią nie teges. Stare doświadczenie z horrorków, kto się bzyka, ten albo ma coś na sumieniu, albo za chwilę zginie Odpowiedz Link
sil.wen Re: 10 FINAŁ ! 08.05.15, 20:22 Patrzę na niego, patrze i się boję włączyć tego finała. Tak mi spasował ten serial jak rzadko który, a z nowych to jak żaden ostatnio... Oby tylko żadnej głupoty nie zrobili na koniec... A może jakimś cudem ten bidok wyżyje? Odpowiedz Link
sil.wen Re: 10 FINAŁ ! 09.05.15, 20:54 O co chodziło z tymi Donaldsonami? Było coś o nich wcześniej? I skąd się te akta wzięły? Rozczuliła mnie ostatnia scena. Słodki ten Avram. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 10 FINAŁ ! 11.05.15, 15:01 Niespecjalny ten finał był. Jak to zwykle w serialach, fajne są same mnożone tajemnice, ale ich rozwiązanie już wcale nie. Ciach, ciach... i wszystko dobrze się skończyło, jak w Jamesie Bondzie Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 10 FINAŁ ! 12.05.15, 08:40 No piszcie co uważacie Mnie wątek Heche po prostu rozwalił swoją naiwnością. Zwycięska akcja w samochodzie, potem motocyklista na pustyni, wreszcie akcja w ambasadzie. No litości Kolejna głupota - porwanie krowy! Była tak ważna, tak jej wszyscy pilnowali, że młody pejsiasty wyprowadził ją po prostu na zewnątrz Masakra Poza tym jakoś przestałem kumać, jak zalanie miasta miało pomóc w zbudowaniu świątyni Odpowiedz Link
sil.wen Re: 10 FINAŁ ! 12.05.15, 12:33 No ja tak chyba niezbyt uważnie oglądałam, bo mi się to teraz myli i nie wiem, w którym momencie i jak połączyły się interesy Rudej i tych od bunkra. Poza tym nie kojarzę za bardzo, co mógł ten z psychiatryka powiedzieć, że skojarzyli to z Rudą. Szkoda mi Golana okropnie i tyle. A, no i też nie wiem, co z tym armagedońskim protokołem, co on niby zrobił takiego. Gupia jestem, albo mi się wtedy chciało spać, albo co? Odpowiedz Link