Dodaj do ulubionych

Wieczór filmowy :)

05.01.08, 20:22
Herbatka zrobiona, ciacho na stole i biorę sie za Atonement.
Obserwuj wątek
    • luczijka Re: Wieczór filmowy :) 05.01.08, 20:28
      To ja chyba też się wezmę ;D Będziemy się łączyć wirtualnie <hihihi>.
    • aniuta75 Re: Wieczór filmowy :) 05.01.08, 20:30
      A ja wczoraj oglądałam drugą część Skarbu Narodów i powiem szczerze, że bardziej
      mi się podobała niż pierwsza. Polecam big_grin. Napisy są do niezbyt szczęśliwej
      kopii, ale i tak jest super w porównaniu z AVP2 smile.
      • rodzynia Re: Wieczór filmowy :) 05.01.08, 21:45
        to napiszcie koniecznie wrażenia wink
        narazie opinie na filmwebie mnie nie zniecheciły do pójścia do kina,
        a wręcz bardzo zachęciły.
        Ale i tak w związku z tym, że lubię McAvoya to pewnie z założenia
        wszystko z nim mi się będzie podobać (narazie tak było wink)
        • agamasia Re: Wieczór filmowy :) 05.01.08, 22:34
          No i ryczę jak głupia, a chusteczek to nie wiem ile zużyłam.
      • galaxian1 Re: Wieczór filmowy :) 05.01.08, 23:40
        aniuta75 napisała:

> A ja wczoraj oglądałam drugą część Skarbu Narodów i powiem szczerze, że
        bardziej mi się podobała niż pierwsza. Polecam big_grin.

Mnie pierwsza kompletnie sie nie podobala.
        Gra aktorska - do kitu, scenariusz banalny, zagadki infantylne...
        Jesli druga czesc miala by byc jeszcze gorsza... to ja dziekuje.

Oby tylko z nowego Indiany Jonesa nie zrobili tego, co ze Szklanej Pulapki
        (czyli gniota dla imbecyli).
        • galaxian1 Re: Wieczór filmowy :) 06.01.08, 00:04
          > aniuta75 napisała:
          >
          > > A ja wczoraj oglądałam drugą część Skarbu Narodów

Oto co pisza na filmwebie...

1. Produkcja Walt Disney i wszystko wiadomo że jest to rozrywka dla całej
          rodziny bez specjalnego rozlewu czerwonej farby.
          2.Dziury w scenariuszu zatem historia opowiedziena w filmie robi się
          niedorzeczna. np. nie wiedziałem że tak łatwo można porwać prezydenta, widocznie
          President of USA i jego bodygardy są bardziej naiwni niż u nas w polscesmile
          3. nie ma takiego planowania jak w pierwszej częśći przy porwaniu Dokumentu o
          uchwaleniu niepodległości USA. W tej części bohaterom wszystko przychodzi nagle
          i prawie bez problemu, świetnie się przy tym bawiąc.

kolejna słabiutka produkcja z Mikołajem Klatką, akcja calkowicie bez napiecia,
          zagadki rozwiązywane w mgnieniu oka i wydaje sie że bez jakiegokolwiek
          zastanowienia... Moja cierpliwość wyczerpała sie po żenującej scenie w gabinecie
          owalnym...

No to ja sobie jednak ten film odpuszcze.
          Pierwsza czesc juz mnie irytowala, ze rozwiazywali zagadki "z rekawa", a tutaj
          jest to samo. Nie nie, ja nie mam 12 lat, aby to ogladac big_grin
          • aniuta75 Re: Wieczór filmowy :) 06.01.08, 09:43
            To sobie odpuść - przecież nikt Cię nie zmusza big_grin. Ja oglądnęłam i nie żałuję big_grin.
            • galaxian1 Re: Wieczór filmowy :) 06.01.08, 10:32
              Ja tylko ostrzegam innych, aby uwazali na ten film tongue_out
              Jak ktos lubi filmy dla dzieci - to mu sie moze spodobac.
              Jesli ktos lubi filmy na powaznie, to bedzie sie irytowal tymi niedorzecznosciami.
              • aniuta75 Re: Wieczór filmowy :) 06.01.08, 10:55
                Oj Galaxian chyba zbyt poważnie to bierzesz tongue_outbig_grin. Film to ma być rozrywka i
                tyle, Jak ktoś ogląda coś tylko po to, aby wyłapywać niedorzeczności no to sorry
                big_grin. A poza tym sam nie tak dawno pisałeś, że nie należy się sugerować komentami
                ludzi na necie tongue_outbig_grin. Ja lubię sobie czasami oglądnąć właśnie coś takiego i już.
                A właśnie... Oglądałam też ostatnio Death Sentence i chociaż uwielbiam Kevina
                Bacon to filmik mi się średnio podobał, chociaż ludzie nawet i 9 za niego
                dawali. Sam Kevin to oczywiście wyczes totalny - kapcie mi spadają jak gra, ale
                co z tego jak film średni big_grin.
                Więc co kto lubi - są gusta i guściki i nikomu nie dogodzisz o tongue_outbig_grin.
                • galaxian1 Re: Wieczór filmowy :) 07.01.08, 15:41
                  aniuta75 napisała:

> Oj Galaxian chyba zbyt poważnie to bierzesz tongue_outbig_grin. Film to ma być rozrywka i
                  tyle, Jak ktoś ogląda coś tylko po to, aby wyłapywać niedorzeczności no to sorry

Wszystko zalezy jak te niedorzecznosci sa zrobione.
                  W Indianie Jonesie mi one wogole nie przeszkadzaja, sa OK.
                  Ale w Skarbie - no sorry, ale sa tandetne. Podobnie jak w Tomb Raiderze.
    • galaxian1 Atonement 05.01.08, 23:46
      A jesli chodzi o Atonement to ja sie troche zawiodlem.
      Spodziewalem sie filmu z rozmachem, a niestety film jest powolny... w dodatku
      tez ponury. Myslalem, ze bedzie inny, ze mnie wciagnie... a niestety lekko
      ziewalem. Ale moze paniom przypadnie do gustu. Nie mowie ze mi sie wcale nie
      podobal, albo ze jest zly - po prostu myslalem ze bedzie lepszy.
      • agamasia Re: Atonement 06.01.08, 13:53
        Próbuję wysłać posta metodą 'odpowiedz cytując' i mi owszem wysyła, ale w
        czorty. Już dwa razy napisałam, trzeci raz pisać mi się nie chce tongue_out
        Może w końcu się pojawią te moje dwa posty dotyczące tego samego uncertain//
        • aniuta75 Re: Atonement 06.01.08, 15:01
          To może nie rób "odpowiedz cytując" tylko normalnie odpowiedz, a to do czego
          chcesz się odnieść po prostu skopiuj smile.
          • luczijka Re: Atonement 06.01.08, 19:03
            Obejrzałam wczoraj w nocy. Fajny, a nawet bardzo fajny ;D Tylko trochę nierówny
            tongue_out Najlepsze było pierwsze 50 minut, środek był taki sobie (zbyt długa sekwencja
            z wojny), za to końcówka znakomita. Co prawda nie płakałam a drżałam, ale chyba
            też można to zaliczyć ;DDD Najbardziej podobała mi się aktorka grająca dojrzałą
            Biony (czy jak jej tam było? ;P). Niby miała tylko jedną długą scenę, ale za to
            jaką!!! big_grin James McAvoy też był niczego sobie <hihihi>. On chyba specjalizuje
            się w rolach słodkich zawadiaków ;P big_grinDD
            • luczijka Aha... 06.01.08, 19:05
              Film momentami przypomina "Godziny" z Nicole Kidman. Przynajmniej mi się tak
              skojarzył smile))
          • agamasia Re: Atonement 07.01.08, 13:22
            Mnie bardzo wzruszył ten film, jest jedna scena, która zrobiła na mnie ogromne
            wrażenie, to "mieszanie herbaty" jest tak subtelna, a zarazem pełna ukrytej
            namiętności. Czasem wystarczy tylko dotknięcie ręki smile
            Zakończenie mnie zaskoczyło, nie spodziewałam się takiego 'przejścia'.
            Co do dłużyzn, to no cóż, nie jest to film akcji i chyba taki właśnie miał być
            charakter tego filmu. I o ile na początku się zastanawiałam po co to tak długo
            trwa, to później wsiąknęłam na dobre i wydaje mi się, że każda ze scen była tam
            potrzebna.
            • asiaw73 Re: Atonement 07.01.08, 14:53
              Ja lubię takie filmy. Podobała mi się ścieżka dźwiękowa, np. stukot maszyny,
              takie tam smaczki, obraz- szczególnie sielskość na początku filmu, takie
              lenistwo, upał i niepokój, dla kontrastu plaża Dunkierki. Scena przy fontannie
              dla mnie arcydzieło, dotyk wody na końcu sceny. Można by wiele wymieniać i ile
              daje do myślenia. Obejrzałam go dwa razy, za każdym razem dostrzegając coś
              innego. Dziewczynka grająca młodą Briony (chyba tak się nazywała) jak dla mnie
              była niesamowita, wogóle aktorzy świetnie grali, McAvoy, Keira.
              • magdawaw1 Elisabeth:The Golden Age 08.01.08, 11:18
                Ja dzisiaj może wezmę się za Pokutę a w weekend widziałam kolejna
                część Elżbiety- film sam w sobie nie jest zły ale też nie
                rewelacyjny..fajne kostiumy no i zdjęcia świetne, szczególnie na
                końcu ujęcia rozterek Elżbiety podczas wojny z Hiszpanią.
              • magdawaw1 Re: Atonement 22.01.08, 09:33
                Obejrzałam film i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobał, taki
                spokojny i świetne zdjęcia. No i J.MacAvoy świetny..wink..
                • magdawaw1 Ostrożnie pożadanie 27.01.08, 17:57
                  Oglądał ktoś z was? Mnie jakoś nie zachwycił, no może wygimnastykowanie głównych
                  bohaterów....wink...
                  • agamasia Re: Ostrożnie pożadanie 27.01.08, 18:07
                    Mam ściągnięte, ale jeszcze nie widziałam.
                • rodzynia Re: Atonement 09.02.08, 12:05
                  A ja dziś wreszcie idę na "Atonement" do kina ;D
                  • magdawaw1 Big blue 09.02.08, 23:10
                    skończyłam oglądać ten film po raz n-ty-bardzo go lubię i nie wiem co mi się
                    bardziej podoba zdjęcia czy perfekcyjna muzyka...
                    • asiaw73 Obejrzałam ostatnio: 17.02.08, 23:00
                      "Rendition" z Jake Gyllenhaalem i Reese Witherspoon
                      transfer.filmweb.pl/
                      "Into the Wild" z Emile Hirsch
                      www.filmweb.pl/Wszystko+za+%C5%BCycie,2007,o+filmie,Film,id=297829
                      "Motyl i skafander"
                      motyl.i.skafander.filmweb.pl/
                      Bardzo dobre, polecam. Dla ludzi, którzy lubią po obejrzeniu troszeczkę
                      porozmyślać.
                      • magdawaw1 Re: Obejrzałam ostatnio: 18.02.08, 09:36
                        na Trabsferze bylamw kinie...
                        a dwa pzostałe filmy właśnie "zaliczyłam" w weekend. Motyl i
                        skafander -świetny!!!
                        Into the wild też niezły ale jakby bylz 30 min. krótszy to byłby
                        zdecydowanie lepszy do oglądania, a tak pod koniec zaczął robić sie
                        nużący..
                        Odgladąłm też Gone baby gone..- świetny!!
                        Nie przyypuszczałabym ale z tego 'pojedynku" aktorów-rezyserów (into
                        the wild reżyserował Sean Penn) wyszedl zwycięski Ben Affleck!!!
                        • asiaw73 Re: Obejrzałam ostatnio: 18.02.08, 09:51
                          Dzisiaj oglądam "Butelki zwrotne" podobno dobry czeski film, ściągam "Penelope"
                          z McAvoyem, "Jumper" i "Awake". "Into the Wild" faktycznie mógłby być ciutek
                          krótszy bez szkody dla filmu, ale i tak ciekawy. Takie studium psychologiczne,
                          dopiero w stanie zagrożenia życia zaczynasz je cenić i patrzysz na wszystko z
                          innej perspektywy, wiem z własnego doświadczenia.
                          • magdawaw1 Re: Obejrzałam ostatnio: 18.02.08, 10:39
                            na Jumperz bylam w kinie.efekty fajne ale film cienki albo jeszcze
                            cienszy......;-(.

A są już napisy do Butelek zwrotnych?
                            • asiaw73 Re: Obejrzałam ostatnio: 18.02.08, 11:29
                              smileNa napisy24.pl
                        • luczijka Re: Obejrzałam ostatnio: 20.02.08, 14:56
                          magdawaw1 napisała:
                          > Odgladąłm też Gone baby gone..- świetny!!
                          > Nie przyypuszczałabym ale z tego 'pojedynku" aktorów-rezyserów (into
                          > the wild reżyserował Sean Penn) wyszedl zwycięski Ben Affleck!!!

Też go widziałam smile Naprawdę świetny big_grin
                          • asiaw73 Re: Obejrzałam ostatnio: 20.02.08, 15:29
                            > > Odgladąłm też Gone baby gone..- świetny!!
                            > > Nie przyypuszczałabym ale z tego 'pojedynku" aktorów-rezyserów (into
                            > > the wild reżyserował Sean Penn) wyszedl zwycięski Ben Affleck!!!
                            >
                            > Też go widziałam smile Naprawdę świetny big_grin

Tak go zachwalacie, że nie mam wyjścia i muszę dziś zacząć ściągaćbig_grin
                            • asiaw73 Re: Obejrzałam ostatnio: 03.03.08, 13:02
                              Bardzo dobry.
                    • galaxian1 Re: Big blue 18.02.08, 11:37
                      magdawaw1 napisała:

> skończyłam oglądać ten film po raz n-ty-bardzo go lubię i nie wiem co mi się
                      bardziej podoba zdjęcia czy perfekcyjna muzyka...

Muzyka jest cudowna, a zdjecia nie gorsze.
                      A ogladalas 180 minutowa wersje rezyserska ? smile
                      Ja sie przymierzam!
                      • magdawaw1 Re: Big blue 18.02.08, 11:50
                        no pewno, ze bym chciała a gdzie ją znajdę? bo na minninovie
                        znalazłam tylko tę wersje, którą oglądałam...Cudowny film ale nie
                        wiem dlaczego Barr odtwarzajacy jedną z głwonych ról nie lubi tego
                        filmu...
                        • galaxian1 Re: Big blue 18.02.08, 11:53
                          Ja to gdzies znalazlem, ale sciagalo sie z tydzien !
                          Chyba w domu mam jeszcze torrenta...
                          • magdawaw1 Re: Big blue 18.02.08, 13:08
                            a mogłabm mieć dużą, duą prośbe o jego podesłąnie?wink za to będzie
                            kawkawink
                            • galaxian1 Re: Big blue 18.02.08, 13:30
                              magdawaw1 napisała:

> a mogłabm mieć dużą, duą prośbe o jego podesłąnie?wink za to będzie
                              > kawkawink

Ale z ciasteczkiem ! tongue_out smile))
                              • agamasia Re: Big blue 18.02.08, 13:49
                                No ja nie wiem, nie wiem, Glx do romansu z Aniutą sie przyznaje, a umawia na
                                kawę i to jeszcze z ciasteczkiem z Magdą i to tak przy wszystkich, na forum wink
                                • magdawaw1 Re: Big blue 18.02.08, 14:02
                                  ale to za torrentasmiletylko i wyłacznie ta kawa i ciasteczkowink
                                  • galaxian1 Re: Big blue 18.02.08, 14:47
                                    magdawaw1 napisała:

> ale to za torrentasmiletylko i wyłacznie ta kawa i ciasteczkowink

No wiesz... od czegos sie zaczyna...
                                    Niech bedzie i od torrenta big_grin
                                    • galaxian1 Re: Big blue 18.02.08, 20:03
                                      Poprosze obiecana kawke z ciasteczkami!
                                      A kawka ma byc z bita smietana i syropem piernikowym big_grin
                                      he he he
                                      • magdawaw1 Re: Big blue 19.02.08, 09:52
                                        mhm...trochę jak dla mnie za bardzo przesłodzona ta kawka ale twój
                                        wybórwink..na kiedy mam ją przygotować?wink
                                        • galaxian1 Re: Big blue 20.02.08, 16:28
                                          Lubie slodkosci - pamietaj, ze prawdziwi faceci nigdy sie nie
                                          odchudzaja big_grin hahaha

A wogole cos sie sciaga?
                                          • magdawaw1 Re: Big blue 20.02.08, 19:31
                                            no tak u faceta kochanego ciała nigdy za dużo co innego u kobiety..wink
                                            no ale ja też jestem od nich uzależnionawink
                                            • magdawaw1 Butelki zwrotne 03.03.08, 12:26
                                              to taka typowa, ciepła komedia czeska komedia, tchnąca optymizmem,
                                              ze życie nie musi być nudne na emeryturze...
                                            • magdawaw1 Butelki zwrotne 03.03.08, 12:26
                                              to taka typowa, ciepła komedia czeska komedia, tchnąca optymizmem,
                                              ze życie nie musi być nudne na emeryturze...
                                            • magdawaw1 Awake 03.03.08, 12:28
                                              film do obejrzenia ale z głównym ukierunkowaniem na \ miłośników
                                              Haydena Ch. i Jessiki Alby.
                                              Zauważyliście, ze Hayden tak dziwnie mówi przez zacisnięte zęby?wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka