ilekobietamalat 28.01.08, 10:35 zaczytuje sie wlasnie w ostatni tom harrego pottera;P znajomi z roku sie smieja ze sa przy mnie bardzo starzy;P ale naprawde nie moge sie opanowac czytalam wszystkie, ostatnie 4 kupowalam w dniu premiery;D no szalona baba po prostu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Re: ha! 28.01.08, 11:35 Maniaczka Ja nigdy nie zrozumiem fenomenu HP. Dla mnie filmy sa po prostu nudne - chociaz ogladam wszystkie Zapewne ksiazki od filmow sa duzo lepsze (prawie zawsze tak jest), ale jednak to nie moje klimaty... wole cos mocniejszego Nie wiem czemu ksiazki o malych czarodziejach zrobily taka furore. Czy wczesniej juz nie bylo podobnych ksiazek, to jest nowatorskie? Sam czytalem swego czasu sporo ksiazek o czarodziejach, ale o doroslych Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ha! 28.01.08, 11:55 filmy sa okropnie nudne nawet;P ale tez ogladalam wszystkie;> tylko i wylacznei dla alana rickmana ktorego wielbie hp ma to do siebie ze te 700 czy 500 stron polykasz w jeden dzien, latwe, przyjemne, lekkie.. moja szanowna wlasna osobista rodzicielka tez sie zaczytuje, bo to jest mile do herbatki i chrupania;> a ten tom jest nawet bardzo wciagajacy i mrozacy krew w zylach;D ide dalej czytac musze korzystac z ferii;P Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ha! 28.01.08, 12:37 HP przeczytała pierwszy tom i nawet mi się podobała ale później jakoś straciłam zapał do dalszych. Jeśli chodzi o film to gdzieś kiedys chyba na tvn puszczali 1 część i nie wiem czy z racji ilosci puszczanych reklam czy tego, ze mnie nie zaciekawił to ostro przyspiałam... Jeśli chodzi o maniakow HP to moja koleżanka, która chyba jest starsza od ciebie ale ona coby bylo szybciej to czytuje go po niemiecku, bo tam szybciej go wydają...I nawet mają ciekawe pomysły na dodatki do ksiażki - np. do tego ostaniego byla miotla i jakieś ksiażkowe specjalne cukierki. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ha! 28.01.08, 12:52 ziuuuuuuuuu ja chce harropotterrowe cukierkiDDDDDDD kurcze ze ja niemieckiego ni w zab(mimo 3 lat w liceum,i samych 5;P) Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ha! 28.01.08, 13:33 one jeszcze były takie spytne, że miałaś rozrysowane na opakowaniu jakie smaki trzeba zjęsć, aby uzyskać jeszcze inny...czyli moglaś sobie zrobić mixy....ale opakowania byly malutkie i nie za bardzo dało się eksperymentować... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ha! 28.01.08, 13:38 Mnie najbardziej utkwily w pamieci cukierki o smaku... rzygowin ! Ciekawe dlaczego Ale za takie smaki to ja jednak podziekuje Odpowiedz Link
asiaw73 Re: ha! 28.01.08, 14:15 Mam wszystkie książki i filmy, pierwsze 3 części czytałam na głos aż do zachrypnięcia do snu synowi, potem już samodzielnie łykał, jedyne książki które czyta i to po kilka razy każdą. Jesteśmy fanami, ostatnią częścią musimy się dzielić, całe szczęście czytałam już wersję z nieoficjalnym tłumaczeniem. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ha! 28.01.08, 14:19 magdawaw1 napisała: > tam chyba ni ebyło o takowym smaku... Alez byly, w kazdym razie w filmie. Jak jechali pociagiem i ktos takie wylosowal Odpowiedz Link
milka323 Re: ha! 28.01.08, 18:17 no to ja tak samo jak galaxian, chyba nigdy nie zrozumiem tego calego fenomenu harrego. nawet sto lat temu wypozyczylam pierwsza czesc ale nie dobrnęłam nawet do 20 strony ;]. jesli juz to moge obejrzec film. ale tez bez rewelacji. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: ha! 29.01.08, 22:43 ja też właśnie nie kumam tego fenomenu, nie miałam ochoty ani na książkę ani na film... może ja za stara jestem? duchem za stara znaczy się ;o)))) Odpowiedz Link