galaxian1 25.02.08, 20:47 Macie jakies najulubieńsze piosenki, ktore lubicie od 100 lat i nie mozecie przestac? Nie mam na mysli jakis hitow sezonowych, co jednym uchem wpadaja, a innym wylatuja. Tylko takie prawdziwe kawalki kultowe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 20:58 We Are The World - USA for Africa Metallica, Alice In Chains, Soundgarden - chyba wszystko American Dream - Madonna Crosstown Traffic - Jimi Hendrix Matkoooo no dużo tego jest noooooooo . Nie umiem wymienić. W sumie to pewnie z 80% tego co podawałam w wątkach "Do posłuchania" + jeszcze jakieś kilka kawałków DD. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 21:01 Ale piosenki, a nie cale plyty albo zespoly ! Wybieraj Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 21:05 No to Ci piszę, że dużo tego. Nie umiem wybrać swojego top 10 . Odpowiedz Link
asiaw73 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 23:12 Ja spróbuję chociaż też mam tego dużo, takie naj i ponadczasowe: Deep Purple "Perfect Strangers"- zawsze mam ciarki Metallica "The Unforgiven"- trudno było wybrać najlepszy kawałek bo lubię prawie wszystko Status Quo "In The Army Now" Sztywny Pal Azji "Wieża radości wieża samotności" A ty Galaxian, nie masz ulubionych? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 00:43 Pewnie ze mam, duzo duzo Ale jakbym mial wybierac tylko kilka, to... sam nie wiem Klimaty lubie zupelnie inne, niz rockowo-melatowe panie wyzej Moze: Marillion - Kayleigh youtube.com/watch?v=cwNVfNc1IQM Bryan Ferry - Slave to Love youtube.com/watch?v=VSqGwOmKEwU Chris Rea - Looking For The Summer youtube.com/watch?v=z-nxgFLObAY Smooth Operator - Sade (i z polowa innych piosenek) youtube.com/watch?v=D1Aj2yODys0&feature=related Ale lubie tez takie pieśni ludowe jak: Pet Shop Boys - Suburbia youtube.com/watch?v=CEbikoW0Fn4 Zawsze jak leci w radiu, to podglasniam )) OMD - Secret youtube.com/watch?v=t_Yx53o7qYQ I rozne inne, ale nie chce mi sie teraz wymyslac PP Przede wszystkim to lubie piosenki z ladna melodyka. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 08:47 skasowalo mi wszystko to jeszcze raz > Metallica "The Unforgiven"- trudno było wybrać najlepszy kawałek bo lubię prawi > e ja ich wybitnie nie znosze,ale przy unfogiven mam ciary;> tak z reszta jak i przy summertime w kazdym wykonaniu, mercedes benz janiski, the end doorsow, i whiskey bar zwany rowniez alabama song poza tym pink floyd wish u were here i w ogole floydzi cali od poczatku do konca pewnie by sie tego wszystkiego jeszcze stado zebralo,o sting i police to poezja czysta dla mnie i tak moge do wieczora) ale powiedzmy ze lista podstawowa jest;D Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 09:59 ilekobietamalat napisała: > poza tym pink floyd wish u were here i w ogole floydzi cali od > poczatku do konca Ja Floydow jakos nigdy nie kochalem i nie bardzo rozumiem ich geniusz. Oczywiscie wiem, ze to genialny zespol, a takie "Schody do nieba" to piosenka ponadczasowa... ale do mnie to jakos nie trafia Chyba nie w tej epoce sie jednak urodzilem... > sting i police to poezja czysta dla mnie "Pan żądło" rowniez wielkim spiewakiem jest Ale wg mnie, troche bardziej dla kobiet, a nie facetow, niektore jego kawalki, mimo ze piekne, sa dla mnie zbyt "stingowe"... a znowu wielkich hitow, jak "Every Breath" juz nie moge sluchac, bo sa za bardzo ograne przez rozglosnie. A piosenek typu Roxanne czy Mesaage In The Bottle, to chyba nigdy nie zrozumiem... co w nich takiego, ze swiat oszalal na ich punkcie (dla mnie nic szczegolnego). Ale "English men in NY" mi sie jakos nie przejadl, ale o niego akurat w radiu dosc ciezko A Metaliki to zawsze nie cierpialem Oczywiscie jakis tam kilka piosenek mi sie nawet podoba, ale sa to tylko wyjatki. Wolalem juz G'n'R albo BonJovi (ale te stare - np. Living On Preyer)... a Metalica jakos nie bardzo... Zreszta niektore piosenki lubie okresami, a po kilku latach juz nie bardzo, przeejadly sie (tak jest np. z GNR, obecnie ich ine lubie, mimo ze kiedys wrecz przeciwnie). Ale smuty pisze, kurde DD Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 10:12 z calym szacunkiem galaxian ale niestety, schody to raczej zeppelinow byly nie ze sie czepiam ja sie urodzilam w slusznej epoce,kiedy to w domu moich rodzicow bywali muzycy i zdolni ludzie,a kasia od kolyski miala wlasnie taka muzyke przy uchu idealna pora na rodzenie sie,gdy przejmowalama dobre nawyki od rodzicow, a potem w szkole zawsze bylam inna bo nie sluchalam hip hopu i tak dalej oczywiscie ja jestem dzieckiem nirvany, ale wypisywanie piosenki ktora lubie najbardziej bylo by wyzsza szkola jazdy g'n'r i bon jovi tyz,ale jakos zeby ulubiona najulubiensza wymienic to nie ma szans ale slucha sie milo tez mam takie fazy,zwlaszcza ze stingiem wlasnie ze moge go sluchac non stop,a potem kilka lat przerwy,nie zagladam wcale,po czym znow i tak w kolko ;> Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 10:26 ja uderze na polską nutę - i ponadczoaswy dla mnie jest Manaam (im starsze kawałki tym lepsze) no i stary Perfect_typu Autobiografia i takie tam... Floydów lubię płytę Dark sid of the moon.. oczywiście Dorrsi, The Eagles, pare pisoenek nieśmierelnego Franka Sinatry, Queenow, Inxess (Majkel H. też byl boski), stare kawałki Lenny Kravitz, Red Hotsi (zwlaszcza Californication), no iteż Meetallica ale tez i GNR czy Bon Jovi...mnóstwo tych utworów a nawet Majkel Jackson (niektóre kawałki)... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 10:30 yes yes yes, och frank zdecydowanie tak) Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:17 magdawaw1 napisała: > ja uderze na polską nutę - i ponadczoaswy dla mnie jest Manaam (im > starsze kawałki tym lepsze) no i stary Perfect_typu Autobiografia i > takie tam... Z polskich to ja lubie Lady Pank (chociaz wtedy jak bylo modne, to nie lubilem, hehe), ale glownie te najstarsze kawalki. Nowsze to juz nie to. Lubie Urszule, Lus Blues jest zajeb... chociaz obecnie moze wydawac ze ma "malo muzyki"... a z drugiej strony "podworkowa kamkomania" ktora jest prekursorem polskiej muzyki... elektro ! > Floydów lubię płytę Dark sid of the moon.. > oczywiście Dorrsi, The Eagles, pare pisoenek nieśmierelnego Franka > Sinatry, Queenow, Inxess (Majkel H. też byl boski), stare kawałki > Lenny Kravitz, Red Hotsi (zwlaszcza Californication), no iteż > Meetallica ale tez i GNR czy Bon Jovi...mnóstwo tych utworów a nawet Majkel Jackson (niektóre kawałki)... A wogole to widze, ze wszystkie panie takie na rockowo! Nie ma wielbicielek Antka Szprychy ? DD hehe Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:26 Z lady Pank to lubię Marchewkowe pole, zostawcie tytanika...itp... za urszulą ni eprzepadam czy nową czy starą ale dodam Dzem- oczywiscie z Ridlem... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:31 oj dzem tez. tylko ze po dzemie to ja zawsze depresje mam Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:36 magdawaw1 napisała: > Z lady Pank to lubię Marchewkowe pole, zostawcie tytanika...itp... A ja lubie Vademecum Skauta albo Fabryka Małp, albo Kryzysowa Narzeczona... > za urszulą ni eprzepadam czy nową czy starą ale dodam Dzem- > oczywiscie z Ridlem... To zrozumiale, jak ktos lubi Pink Floyd albo Lec Zeppelin albo Dzem, to Urszuli raczej nie Zreszta wogole nie lubiecie zadnych pan, tylko sami faceci. Czy ktoraz wymienila choc jedna kobiete ? Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:54 Vademecum Skauta, Fabryka Małp, Kryzysowa Narzeczona też są spoko ale ostanie płyty Lady Pank to raczej kiepściutkie.... z pań ...oczywiscie nosowska i Hey, Kayah, czasami anna maria jopek, mlody Whitney Houston, Aretha Franklin, ....nad kobietami musze pomyśleć jeszcze bo faktycznie cieżej... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 12:46 magdawaw1 napisała: > Vademecum Skauta, Fabryka Małp, Kryzysowa Narzeczona też są spoko > ale ostanie płyty Lady Pank to raczej kiepściutkie.... Ja napisalem, ze stare kawalki LP, nowe sa do bani. Jak prawie wszystko co obecnie wychodzi... Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 12:59 no jak to nie wszystko jest do bani a płyta Włodarczykowej czy Górniak...żartowałam.... z nowych wydanictw to lubię niektóre kawałki Ani Dąbrowskiej no i Możdzer -ale to zupełnie inny rodzaj muzyki... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 13:12 oj tak kasia nosowska zdecydowanie;D nawet wcoraj w nocy dostalam od niej pozdrowienia;> (ha! to teraz sie pochwalilam) Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:04 magdawaw1 napisała: > no jak to nie wszystko jest do bani a płyta Włodarczykowej czy > Górniak... Albo Ala Janosz albo Pudzian ? ! Rewelacje muzyczne DD Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:10 ilekobietamalat napisała: > z calym szacunkiem galaxian ale niestety, schody to raczej > zeppelinow byly nie ze sie czepiam Nie bede sie klocil, bo nie znam sie ani na PF ani na LZ Odpowiedz Link
diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 13:40 ja lubie też te piosenki co galaxian i dołączam moją taką stara ( ale przy tej piosence to się tak nieszczęśliwie zakochałam) no i może dlatego ją pamiętam już ponad 20 ileśc lat hehepl.youtube.com/watch?v=_r0n9Dv6XnY&feature=related Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:22 Hehe, niezly teledysk ! W sumie to byl spory przeboj... no ale na piosenke, ktora bym poglasnial kiedy leci w radiu to sie nie nadaje (bo jej nawet nie puszczaja) )) Ale wreszcie ktos lubi cos innego niz ciezko-mroczne-rockowe klimaty. Wyszlo na to, ze chlop lubi muzyke delikatniejsza i romantyczniejsza od bab ! Odpowiedz Link
diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:51 no to nie jest żle na początek naszej znajomości to chociaż muzyki możemy posłucha pono łagodzi obyczaje .......się zobaczy Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:54 Ale ja bym nie powiedzial, ze moja muzyka jest jednoznaczna z Twoja Bo to jak syrenka i mercedes... chociaz wszystko mozna zaliczyc do popu. A dziewczyny to wogole uznaja to za discopolo Odpowiedz Link
diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:01 niestetu u mnie disco polo to też odpada ....ale reszta to spoko dam rade. Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:02 no raczej na trzeźwo bym tego nie mogla słuszać....chyba, ze na jakimś party w stylu lat 80. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:06 Hehe, musisz ze 3 piwka walnac przed odsluchem A pan Bryan Ferry to zdecydowanie by sie obrazil, jakby jego muzyke postawic na rowni z Tarzan Boyem )) Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:38 a to się zgadza...jak do Bryana Ferry nie ma nic, byl nawet jakiś zcas, ze go lubiałam , tak jak i np. Crisa Rea czy Dire Straits tak Trazan Boy bez drynia ani rusz.... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:48 magdawaw1 napisała: > a to się zgadza...jak do Bryana Ferry nie ma nic, byl nawet jakiś > zcas, ze go lubiałam , tak jak i np. Crisa Rea czy Dire Straits tak > Trazan Boy bez drynia ani rusz.... Albo Sabrina Boys Boys Boys Dobry klip na meskie spotkania przy wiekszej ilosci zlocistego napoju Odpowiedz Link
diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:53 hola hola ja jeszcze nic nie powiedziałam jaką muzykę lubie -był wątek jaką pamiętasz Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 16:17 diana.pl napisała: > hola hola ja jeszcze nic nie powiedziałam jaką muzykę lubie -był wątek jaką pamiętasz Watek jest "ulubione piosenki" Chociaz wszyscy pisza o ulubionych wykonawcach! Ja tez nie "kocham" calego Bryana Ferry czy Chrisa Rea czy OMD, tylko niektore piosenki, a najbardziej te co napisalem. Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 18:40 jeszcze chyba była Samatha Fox...też miała świetne....kawałki...no i bezapelacyjnie "wymiatało" italo disco.. a tak przy okazji tych wszystkich na "S" przypomniałam sobie o Sandrze-jako Sandra była kiepska ale Enigma niektóre utwory miała nawet całkiem, całkiem... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 21:23 magdawaw1 napisała: > a tak przy okazji tych wszystkich na "S" przypomniałam sobie o Sandrze Nie wazne jak spiewala, wazne jak wygladala Wszyscy chlopacy sie w niej kochali A ja mialem na scianie taki wielki na pol sciany plakat z Popcornu, jak lezala wsrod fal heheh A jesli chodzi o muzyke taneczna lat 80tych, to Sandra jest klasyką. Natomiast Samanty Fox i Sabriny, to... no coz... badziew jakich malo Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 21:27 A Europe ktoś pamięta??? To był szał hihihihi. Wszystkie laski się w Joey'u Tempeście kochały <lol>. Odpowiedz Link
agamasia Re: ulubione piosenki 26.02.08, 21:53 Europe pamiętam, a jak DD pl.youtube.com/watch?v=0ZkllM8znx4 Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:01 A ja wolałam tą pl.youtube.com/watch?v=Tj1JXL-zvyw Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:20 Europe, hehe, zespol popowy przebrany za metalowcow Kiedys naprawde myslalem, ze oni graja heavy metal ! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:22 Poprawka - nie grali heavy metalu tylko glam metal a to zupełnie coś innego . Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:37 odnośnie "przystojniaków" to pamiętacie tego z piosenki z Kyle Minogue, chyba Jason Donovan się nazywał... Odpowiedz Link
agamasia Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:43 A był jeszcze taki jeden, śpiewał w tym samym mniej więcej czasie, ale nazwiska nie pamiętam, też gwiazda z niego była Odpowiedz Link
asiaw73 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 23:06 A Modern Talking? Byłam zdaje się w piątej klasie jak w moim magnetofonie non stop do zdarcia leciała ta ambitna muza ;DDD Potem tak jak Galaxian powiedział nastała era "metalu" i pokój został doszczętnie oklejony plakatami Europe- pamięta ktoś takie gazety jak Nowa Wieś, Wybrzeże DD Odpowiedz Link
galaxian1 przystojniaki ;) 27.02.08, 10:03 agamasia napisała: > A był jeszcze taki jeden, śpiewał w tym samym mniej więcej czasie, ale nazwiska nie pamiętam, też gwiazda z niego była Pamietam, ze jednym z wiekszych przystojniakow byl niejaki Den Harrow, od piosenki "Don't Break My Heart". Potem sie okazalo, ze on byl tylko modelem na scenie, a spiewal zupelnie ktos inny haha Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: przystojniaki ;) 27.02.08, 11:04 tego akurat nie pamietam - wtedy te giazdy swiecily na ogół na jedną pisenkę. Gdzieś mi w pamieci kołacze, że byl jakiś przekręt chyba Mili Vanili, albo jakos tak się nazzywali, dziewczyny piszczaly, a potem sie okazywało, ze to byl playback Odpowiedz Link
aniuta75 Re: przystojniaki ;) 27.02.08, 12:05 Nooo Mili Vanili to był niezły przekręt hihihihi. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: przystojniaki ;) 27.02.08, 12:05 magdawaw1 napisała: > Gdzieś mi w pamieci kołacze, że byl jakiś przekręt chyba Mili > Vanili, albo jakos tak się nazzywali, dziewczyny piszczaly, a potem > sie okazywało, ze to byl playback To nawet nie tyle byl playback. Okazalo sie, ze ci dwaj panowie nie maja wogole nic wspolnego ze spiewaniem! SPiwal zupelnie ktos inny, a oni tylko sie "gimnastykowali" na scenie, robili zdjecia i zaliczali panienki Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ulubione piosenki 27.02.08, 09:57 aniuta75 napisała: > Poprawka - nie grali heavy metalu tylko glam metal a to zupełnie coś innego . Wtedy wszedzie pisali i mowili ze to Heavy Metal Dla mnie to zwykly pop/rock. Odpowiedz Link
ka_thy Re: ulubione piosenki 26.02.08, 23:07 Innymi słowy - piosenki, mimo, że wiekowe dalej powodują ciarki na plecach Ja mam takie: Michael Jackson - Smooth Criminal Omega - Dziewczyna o perłowych włosach Sting - Moon over Bourbon Street Z polskich: Happysad - Zanim pójdę ;P Maanam - Oprócz - chyba jedyna piosenka nie śpiewana przez Korę Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 27.02.08, 08:08 o tak dziewczyna o perlowych wlosach tez, kurcze po samych klasykach wszyscy leca;> co do happysad to mam jakies ciary na plecach czasami,ale zapewne w zwiazku z okolicznosciami w jakich sluchalam ich w kolko na okraglo jak juz pzy polskich jestesmy moge sluchac akurat, zwlaszcza lubie mowic z toba i do prostego czlowieka(co uwazam za mstrzostwo swiata,zarowno literackie/nikt mi nie wierzy ze to tuwim/, jak i muzycznie jest swietna, tzn moze woklanie) Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: ulubione piosenki 27.02.08, 11:11 zapomniałam jeszcze o starych kawałkach Davida Bowie -typu China girl czy let's dance.. genesies łącznie z philem collinsem i peterem gabrielem (moi bracia byli ich fanami wiec chcąc nie chcąc musiałam ich sluchać..) no i jeszcze z oań ciary mam jak słucham Tiny turner i Kate Bush... Odpowiedz Link
ramazotti08 Re: ulubione piosenki- Italo Disco 02.04.08, 12:30 Italo Disco ponad wszystkoczyli od jakis 2 lat to piosenki Italo Disco przeróżne...Hmmmmmm przypominają się lata młodości i kultowy festiwal w San Remo Najlepszy kawalek do ewidentnie 'Felicita'... A już karaoke z Italo Disco...to impreza gwarantowana Polecam wszystkim imprezowiczom )) Odpowiedz Link