Dodaj do ulubionych

ulubione piosenki

25.02.08, 20:47
Macie jakies najulubieńsze piosenki, ktore lubicie od 100 lat i nie mozecie
przestac? Nie mam na mysli jakis hitow sezonowych, co jednym uchem wpadaja, a
innym wylatuja. Tylko takie prawdziwe kawalki kultowe smile
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 20:58
      We Are The World - USA for Africa
      Metallica, Alice In Chains, Soundgarden - chyba wszystko big_grin
      American Dream - Madonna
      Crosstown Traffic - Jimi Hendrix

Matkoooo no dużo tego jest noooooooo tongue_outbig_grin. Nie umiem wymienić. W sumie to pewnie
      z 80% tego co podawałam w wątkach "Do posłuchania" + jeszcze jakieś kilka
      kawałków tongue_outbig_grinDD.
      • galaxian1 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 21:01
        Ale piosenki, a nie cale plyty albo zespoly ! tongue_out
        Wybieraj big_grin
        • aniuta75 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 21:05
          No to Ci piszę, że dużo tego. Nie umiem wybrać swojego top 10 tongue_outbig_grin.
          • asiaw73 Re: ulubione piosenki 25.02.08, 23:12
            Ja spróbuję chociaż też mam tego dużo, takie naj i ponadczasowe:
            Deep Purple "Perfect Strangers"- zawsze mam ciarki
            Metallica "The Unforgiven"- trudno było wybrać najlepszy kawałek bo lubię prawie
            wszystko
            Status Quo "In The Army Now"
            Sztywny Pal Azji "Wieża radości wieża samotności"
            A ty Galaxian, nie masz ulubionych?

• galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 00:43
              Pewnie ze mam, duzo duzo smile
              Ale jakbym mial wybierac tylko kilka, to... sam nie wiem tongue_out

Klimaty lubie zupelnie inne, niz rockowo-melatowe panie wyzej big_grin

Moze:

Marillion - Kayleigh
              youtube.com/watch?v=cwNVfNc1IQM
              Bryan Ferry - Slave to Love
              youtube.com/watch?v=VSqGwOmKEwU
              Chris Rea - Looking For The Summer
              youtube.com/watch?v=z-nxgFLObAY
              Smooth Operator - Sade (i z polowa innych piosenek)
              youtube.com/watch?v=D1Aj2yODys0&feature=related
              Ale lubie tez takie pieśni ludowe jak:

Pet Shop Boys - Suburbia
              youtube.com/watch?v=CEbikoW0Fn4
              Zawsze jak leci w radiu, to podglasniam smile))

OMD - Secret
              youtube.com/watch?v=t_Yx53o7qYQ
              I rozne inne, ale nie chce mi sie teraz wymyslac tongue_outPP
              Przede wszystkim to lubie piosenki z ladna melodyka.
            • ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 08:47
              skasowalo mi wszystkosuspicious
              to jeszcze razsuspicious
              > Metallica "The Unforgiven"- trudno było wybrać najlepszy kawałek
              bo lubię prawi
              > e

ja ich wybitnie nie znosze,ale przy unfogiven mam ciary;>
              tak z reszta jak i przy summertime w kazdym wykonaniu, mercedes benz
              janiski, the end doorsow, i whiskey bar zwany rowniez alabama songsmile
              poza tym pink floyd wish u were here i w ogole floydzi cali od
              poczatku do koncasmile

pewnie by sie tego wszystkiego jeszcze stado zebralo,o sting i
              police to poezja czysta dla mniesmile i tak moge do wieczorawink)
              ale powiedzmy ze lista podstawowa jest;D
              • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 09:59
                ilekobietamalat napisała:

> poza tym pink floyd wish u were here i w ogole floydzi cali od
                > poczatku do koncasmile

Ja Floydow jakos nigdy nie kochalem i nie bardzo rozumiem ich geniusz.
                Oczywiscie wiem, ze to genialny zespol, a takie "Schody do nieba" to piosenka
                ponadczasowa... ale do mnie to jakos nie trafia smile Chyba nie w tej epoce sie
                jednak urodzilem... wink

> sting i police to poezja czysta dla mniesmile

"Pan żądło" rowniez wielkim spiewakiem jest smile
                Ale wg mnie, troche bardziej dla kobiet, a nie facetow, niektore jego kawalki,
                mimo ze piekne, sa dla mnie zbyt "stingowe"... a znowu wielkich hitow, jak
                "Every Breath" juz nie moge sluchac, bo sa za bardzo ograne przez rozglosnie. A
                piosenek typu Roxanne czy Mesaage In The Bottle, to chyba nigdy nie zrozumiem...
                co w nich takiego, ze swiat oszalal na ich punkcie (dla mnie nic szczegolnego).
                Ale "English men in NY" mi sie jakos nie przejadl, ale o niego akurat w radiu
                dosc ciezko smile

A Metaliki to zawsze nie cierpialem big_grin
                Oczywiscie jakis tam kilka piosenek mi sie nawet podoba, ale sa to tylko
                wyjatki. Wolalem juz G'n'R albo BonJovi (ale te stare - np. Living On Preyer)...
                a Metalica jakos nie bardzo... Zreszta niektore piosenki lubie okresami, a po
                kilku latach juz nie bardzo, przeejadly sie (tak jest np. z GNR, obecnie ich ine
                lubie, mimo ze kiedys wrecz przeciwnie).

Ale smuty pisze, kurde big_grinDD
                • ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 10:12
                  z calym szacunkiem galaxian ale niestety, schody to raczej
                  zeppelinow bylywink nie ze sie czepiamsmile

ja sie urodzilam w slusznej epoce,kiedy to w domu moich rodzicow
                  bywali muzycy i zdolni ludzie,a kasia od kolyski miala wlasnie taka
                  muzyke przy uchusmile idealna pora na rodzenie sie,gdy przejmowalama
                  dobre nawyki od rodzicow, a potem w szkole zawsze bylam inna bo nie
                  sluchalam hip hopu i tak dalejwink
                  oczywiscie ja jestem dzieckiem nirvany, ale wypisywanie piosenki
                  ktora lubie najbardziej bylo by wyzsza szkola jazdysmile

g'n'r i bon jovi tyz,ale jakos zeby ulubiona najulubiensza wymienic
                  to nie ma szanssmile ale slucha sie milosmile

tez mam takie fazy,zwlaszcza ze stingiem wlasnie ze moge go sluchac
                  non stop,a potem kilka lat przerwy,nie zagladam wcale,po czym znowsuspicious
                  i tak w kolko ;>
                  • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 10:26
                    ja uderze na polską nutę - i ponadczoaswy dla mnie jest Manaam (im
                    starsze kawałki tym lepsze) no i stary Perfect_typu Autobiografia i
                    takie tam...
                    Floydów lubię płytę Dark sid of the moon..
                    oczywiście Dorrsi, The Eagles, pare pisoenek nieśmierelnego Franka
                    Sinatry, Queenow, Inxess (Majkel H. też byl boski), stare kawałki
                    Lenny Kravitz, Red Hotsi (zwlaszcza Californication), no iteż
                    Meetallica ale tez i GNR czy Bon Jovi...mnóstwo tych utworów a nawet
                    Majkel Jackson (niektóre kawałki)...
                    • ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 10:30
                      yes yes yes, och franksmile zdecydowanie taksmile)
                    • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:17
                      magdawaw1 napisała:

> ja uderze na polską nutę - i ponadczoaswy dla mnie jest Manaam (im
                      > starsze kawałki tym lepsze) no i stary Perfect_typu Autobiografia i
                      > takie tam...

Z polskich to ja lubie Lady Pank (chociaz wtedy jak bylo modne, to nie lubilem,
                      hehe), ale glownie te najstarsze kawalki. Nowsze to juz nie to. Lubie Urszule,
                      Lus Blues jest zajeb... chociaz obecnie moze wydawac ze ma "malo muzyki"... a z
                      drugiej strony "podworkowa kamkomania" ktora jest prekursorem polskiej muzyki...
                      elektro ! smile

> Floydów lubię płytę Dark sid of the moon..
                      > oczywiście Dorrsi, The Eagles, pare pisoenek nieśmierelnego Franka
                      > Sinatry, Queenow, Inxess (Majkel H. też byl boski), stare kawałki
                      > Lenny Kravitz, Red Hotsi (zwlaszcza Californication), no iteż
                      > Meetallica ale tez i GNR czy Bon Jovi...mnóstwo tych utworów a nawet Majkel
                      Jackson (niektóre kawałki)...

A wogole to widze, ze wszystkie panie takie na rockowo!
                      Nie ma wielbicielek Antka Szprychy ? big_grinDD hehe
                      • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:26
                        Z lady Pank to lubię Marchewkowe pole, zostawcie tytanika...itp...
                        za urszulą ni eprzepadam czy nową czy starą ale dodam Dzem-
                        oczywiscie z Ridlem...
                        • ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:31
                          oj dzem tez. tylko ze po dzemie to ja zawsze depresje mamsuspicious
                        • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:36
                          magdawaw1 napisała:

> Z lady Pank to lubię Marchewkowe pole, zostawcie tytanika...itp...

A ja lubie Vademecum Skauta albo Fabryka Małp, albo Kryzysowa Narzeczona...

> za urszulą ni eprzepadam czy nową czy starą ale dodam Dzem-
                          > oczywiscie z Ridlem...

To zrozumiale, jak ktos lubi Pink Floyd albo Lec Zeppelin albo Dzem, to Urszuli
                          raczej nie smile

Zreszta wogole nie lubiecie zadnych pan, tylko sami faceci.
                          Czy ktoraz wymienila choc jedna kobiete ? big_grin
                          • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:54
                            Vademecum Skauta, Fabryka Małp, Kryzysowa Narzeczona też są spoko
                            ale ostanie płyty Lady Pank to raczej kiepściutkie....
                            z pań ...oczywiscie nosowska i Hey, Kayah, czasami anna maria jopek,
                            mlody Whitney Houston, Aretha Franklin, ....nad kobietami musze
                            pomyśleć jeszcze bo faktycznie cieżej...wink
                            • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 12:46
                              magdawaw1 napisała:

> Vademecum Skauta, Fabryka Małp, Kryzysowa Narzeczona też są spoko
                              > ale ostanie płyty Lady Pank to raczej kiepściutkie....

Ja napisalem, ze stare kawalki LP, nowe sa do bani.
                              Jak prawie wszystko co obecnie wychodzi...
                              • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 12:59
                                no jak to nie wszystko jest do bani a płyta Włodarczykowej czy
                                Górniak...żartowałam....
                                z nowych wydanictw to lubię niektóre kawałki Ani Dąbrowskiej no i
                                Możdzer -ale to zupełnie inny rodzaj muzyki...
                                • ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 26.02.08, 13:12
                                  oj tak kasia nosowska zdecydowanie;D
                                  nawet wcoraj w nocy dostalam od niej pozdrowienia;> (ha! to teraz
                                  sie pochwalilambig_grin)
                                • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:04
                                  magdawaw1 napisała:

> no jak to nie wszystko jest do bani a płyta Włodarczykowej czy
                                  > Górniak...

Albo Ala Janosz albo Pudzian ? ! smile
                                  Rewelacje muzyczne big_grinDD
                  • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 11:10
                    ilekobietamalat napisała:

> z calym szacunkiem galaxian ale niestety, schody to raczej
                    > zeppelinow bylywink nie ze sie czepiamsmile

Nie bede sie klocil, bo nie znam sie ani na PF ani na LZ smile
    • diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 13:40
      ja lubie też te piosenki co galaxian i dołączam moją taką stara ( ale przy tej
      piosence to się tak nieszczęśliwie zakochałam) no i może dlatego ją pamiętam już
      ponad 20 ileśc lat hehepl.youtube.com/watch?v=_r0n9Dv6XnY&feature=related
      • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:22
        Hehe, niezly teledysk ! smile

W sumie to byl spory przeboj... no ale na piosenke, ktora bym poglasnial kiedy
        leci w radiu to sie nie nadaje (bo jej nawet nie puszczaja) smile))

Ale wreszcie ktos lubi cos innego niz ciezko-mroczne-rockowe klimaty.

Wyszlo na to, ze chlop lubi muzyke delikatniejsza i romantyczniejsza od bab ! big_grin
        • diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:51
          no to nie jest żle na początek naszej znajomości to chociaż muzyki możemy
          posłucha smilesmile
          pono łagodzi obyczaje .......się zobaczy
          • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 14:54
            Ale ja bym nie powiedzial, ze moja muzyka jest jednoznaczna z Twoja tongue_out
            Bo to jak syrenka i mercedes... chociaz wszystko mozna zaliczyc do popu. A
            dziewczyny to wogole uznaja to za discopolo smile
            • diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:01
              niestetu u mnie disco polo to też odpada ....ale reszta to spoko
              dam rade.
            • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:02
              no raczej na trzeźwo bym tego nie mogla słuszać..wink..chyba, ze na
              jakimś party w stylu lat 80.wink
              • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:06
                Hehe, musisz ze 3 piwka walnac przed odsluchem smile

A pan Bryan Ferry to zdecydowanie by sie obrazil, jakby jego muzyke postawic na
                rowni z Tarzan Boyem smile))
                • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:38
                  a to się zgadza...jak do Bryana Ferry nie ma nic, byl nawet jakiś
                  zcas, ze go lubiałam , tak jak i np. Crisa Rea czy Dire Straits tak
                  Trazan Boy bez drynia ani rusz....
                  • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:48
                    magdawaw1 napisała:

> a to się zgadza...jak do Bryana Ferry nie ma nic, byl nawet jakiś
                    > zcas, ze go lubiałam , tak jak i np. Crisa Rea czy Dire Straits tak
                    > Trazan Boy bez drynia ani rusz....

Albo Sabrina Boys Boys Boys smile Dobry klip na meskie spotkania przy wiekszej
                    ilosci zlocistego napoju big_grin
                    • diana.pl Re: ulubione piosenki 26.02.08, 15:53
                      hola hola ja jeszcze nic nie powiedziałam jaką muzykę lubie -był wątek jaką
                      pamiętasz smilesmile
                      • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 16:17
                        diana.pl napisała:

> hola hola ja jeszcze nic nie powiedziałam jaką muzykę lubie -był
                        wątek jaką pamiętasz smilesmile

Watek jest "ulubione piosenki" smile
                        Chociaz wszyscy pisza o ulubionych wykonawcach!
                        Ja tez nie "kocham" calego Bryana Ferry czy Chrisa Rea czy OMD,
                        tylko niektore piosenki, a najbardziej te co napisalem.
                    • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 18:40
                      jeszcze chyba była Samatha Fox...też miała świetne....kawałki...no i
                      bezapelacyjnie "wymiatało" italo discowink..
                      a tak przy okazji tych wszystkich na "S" przypomniałam sobie o Sandrze-jako
                      Sandra była kiepska ale Enigma niektóre utwory miała nawet całkiem, całkiem...
                      • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 21:23
                        magdawaw1 napisała:

> a tak przy okazji tych wszystkich na "S" przypomniałam sobie o Sandrze

Nie wazne jak spiewala, wazne jak wygladala smile Wszyscy chlopacy sie w niej
                        kochali big_grin A ja mialem na scianie taki wielki na pol sciany plakat z Popcornu,
                        jak lezala wsrod fal smile heheh

A jesli chodzi o muzyke taneczna lat 80tych, to Sandra jest klasyką.
                        Natomiast Samanty Fox i Sabriny, to... no coz... badziew jakich malo big_grin
                        • aniuta75 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 21:27
                          A Europe ktoś pamięta??? To był szał hihihihi. Wszystkie laski się w Joey'u
                          Tempeście kochały <lol>.
                          • agamasia Re: ulubione piosenki 26.02.08, 21:53
                            Europe pamiętam, a jak big_grinDD
                            pl.youtube.com/watch?v=0ZkllM8znx4
                            • aniuta75 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:01
                              A ja wolałam tą pl.youtube.com/watch?v=Tj1JXL-zvyw
                              • agamasia Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:05
                                A tą też lubię big_grin
                                • galaxian1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:20
                                  Europe, hehe, zespol popowy przebrany za metalowcow smile
                                  Kiedys naprawde myslalem, ze oni graja heavy metal ! big_grin
                                  • aniuta75 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:22
                                    Poprawka - nie grali heavy metalu tylko glam metal a to zupełnie coś innego big_grin.
                                    • magdawaw1 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:37
                                      odnośnie "przystojniaków" to pamiętacie tego z piosenki z Kyle Minogue, chyba
                                      Jason Donovan się nazywał...wink
                                      • agamasia Re: ulubione piosenki 26.02.08, 22:43
                                        A był jeszcze taki jeden, śpiewał w tym samym mniej więcej czasie, ale nazwiska
                                        nie pamiętam, też gwiazda z niego była smile
                                        • asiaw73 Re: ulubione piosenki 26.02.08, 23:06
                                          A Modern Talking? smile Byłam zdaje się w piątej klasie jak w moim
                                          magnetofonie non stop do zdarcia leciała ta ambitna muza ;DDD Potem
                                          tak jak Galaxian powiedział nastała era "metalu" i pokój został
                                          doszczętnie oklejony plakatami Europe- pamięta ktoś takie gazety jak
                                          Nowa Wieś, Wybrzeże big_grinDD
                                        • galaxian1 przystojniaki ;) 27.02.08, 10:03
                                          agamasia napisała:

> A był jeszcze taki jeden, śpiewał w tym samym mniej więcej czasie, ale
                                          nazwiska nie pamiętam, też gwiazda z niego była smile

Pamietam, ze jednym z wiekszych przystojniakow byl niejaki Den Harrow, od
                                          piosenki "Don't Break My Heart".
                                          Potem sie okazalo, ze on byl tylko modelem na scenie, a spiewal zupelnie ktos
                                          inny big_grin haha
                                          • magdawaw1 Re: przystojniaki ;) 27.02.08, 11:04
                                            tego akurat nie pamietam - wtedy te giazdy swiecily na ogół na jedną
                                            pisenkę.

Gdzieś mi w pamieci kołacze, że byl jakiś przekręt chyba Mili
                                            Vanili, albo jakos tak się nazzywali, dziewczyny piszczaly, a potem
                                            sie okazywało, ze to byl playbacksmile
                                            • aniuta75 Re: przystojniaki ;) 27.02.08, 12:05
                                              Nooo Mili Vanili to był niezły przekręt hihihihi.
                                            • galaxian1 Re: przystojniaki ;) 27.02.08, 12:05
                                              magdawaw1 napisała:

> Gdzieś mi w pamieci kołacze, że byl jakiś przekręt chyba Mili
                                              > Vanili, albo jakos tak się nazzywali, dziewczyny piszczaly, a potem
                                              > sie okazywało, ze to byl playbacksmile

To nawet nie tyle byl playback.
                                              Okazalo sie, ze ci dwaj panowie nie maja wogole nic wspolnego ze spiewaniem!
                                              SPiwal zupelnie ktos inny, a oni tylko sie "gimnastykowali" na scenie, robili
                                              zdjecia i zaliczali panienki big_grin
                                    • galaxian1 Re: ulubione piosenki 27.02.08, 09:57
                                      aniuta75 napisała:

> Poprawka - nie grali heavy metalu tylko glam metal a to zupełnie coś innego big_grin.

Wtedy wszedzie pisali i mowili ze to Heavy Metal smile
                                      Dla mnie to zwykly pop/rock.
    • ka_thy Re: ulubione piosenki 26.02.08, 23:07
      Innymi słowy - piosenki, mimo, że wiekowe dalej powodują ciarki na
      plecach smile Ja mam takie:

Michael Jackson - Smooth Criminal
      Omega - Dziewczyna o perłowych włosach
      Sting - Moon over Bourbon Street

Z polskich:
      Happysad - Zanim pójdę ;P
      Maanam - Oprócz - chyba jedyna piosenka nie śpiewana przez Korę

• ilekobietamalat Re: ulubione piosenki 27.02.08, 08:08
        o tak dziewczyna o perlowych wlosach tez, kurcze po samych klasykach
        wszyscy leca;>

co do happysad to mam jakies ciary na plecach czasami,ale zapewne w
        zwiazku z okolicznosciami w jakich sluchalam ichsmile
        w kolko na okraglo jak juz pzy polskich jestesmy moge sluchac
        akurat, zwlaszcza lubie mowic z toba i do prostego czlowieka(co
        uwazam za mstrzostwo swiata,zarowno literackie/nikt mi nie wierzy ze
        to tuwim/, jak i muzycznie jest swietna, tzn moze woklaniesmile)

• magdawaw1 Re: ulubione piosenki 27.02.08, 11:11
          zapomniałam jeszcze o starych kawałkach Davida Bowie -typu China
          girl czy let's dance..
          genesies łącznie z philem collinsem i peterem gabrielem (moi bracia
          byli ich fanami wiec chcąc nie chcąc musiałam ich sluchać..)
          no i jeszcze z oań ciary mam jak słucham Tiny turner i Kate Bush...
    • ramazotti08 Re: ulubione piosenki- Italo Disco 02.04.08, 12:30
      Italo Disco ponad wszystkosmileczyli od jakis 2 lat to piosenki Italo
      Disco przeróżne...Hmmmmmm przypominają się lata młodości i kultowy
      festiwal w San Remo smile Najlepszy kawalek do ewidentnie 'Felicita'...
      A już karaoke z Italo Disco...to impreza gwarantowana smile Polecam
      wszystkim imprezowiczom smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka