Dodaj do ulubionych

Drogi panie ziut19

01.07.11, 16:29
Staramy się z mężem o kredyt hipoteczny na mieszkanie w wysokości 150 000zł z dopłatą "rodzina na swoim". Mąż prowadzi działalność gospodarczą a mnie wiąże umowa o prace na czas nieokreślony. Strasznie nam zależy, aby dostać kredyt właśnie teraz, bo trafiła się super okazja. Jednak w raporcie bik mego męża widnieje zaległość, z początku 2010r, w wymiarze 98dni, która jest co prawda spłacona, rachunek zamknięty, ale pani w banku pocztowym,( bo na tym nam zależy) powiedziała, że kredytu nie dostaniemy z takim opóźnieniem chyba, że je jakoś usuniemy. Pisaliśmy do Lukas banku pisma z prośbą o usunięcie wpisu, z żądaniem wycofania zgody na przetwarzane danych osobowych ale nic zresztą nawiasem mówiąc stałam się pana fanką od kilku miesięcy nic tylko wertuje kolejne posty pana autorstwa wiem że bank nie musi usuwać tego wpisu przez najbliższe 5lat z powodu przekroczenia 60dni opóźnienia ale wciąż się łudzę że się uda. Słyszałam już kilkakrotnie, że można to usunąć i że banki pobierają za takie usługi opłaty ale jakoś nie mogę trafić na właściwy trop a panie w bankach ciągle robią na mnie wielkie oczy po prostu nie wiedzą nic. Zgłaszaliśmy się również do kilku kancelarii prawnych z prośbą o pomoc, ale wyniki współpracy są zerowe, a wnioski moje takie, że biorą duże pieniądze z wysyłanie podań które pan umieścił w jednym ze swych postów za darmo. Panie Ziut pozwoliłam sobie napisać właśnie do pana bo jest pan dla mnie Guru bankowości w panu jedyna nadzieja. Czy naprawdę nic się nie da zrobić...
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: Drogi panie ziut19 04.07.11, 10:52
      Hmm. Tyle komplementow na moja siwa glowe, nie wiem jak to przetrwamsmile
      Faktem jest, ze banki nia musza zgadzac sie na jakiekolwiek wykreslanie wpisow. Jest to tylko i wylacznie ich dobra wola. Oczywiscie, jesli nie ma ku temu odpowiednich przeslanek prawnych.
      Ja z pewnych wzgledow, jakby to powiedziec, idealistycznych nie zajmuje sie bawieniem w czyszczenie BIK-u, jednak prosze sie na mnie powolac przy kontakcie z Darkiem Orzechowskim.
      On zajmuje sie wlasnie tego typu dzialalnoscia, a ponadto w przeciwienstwie do wielu podobnych najpierw sprawdza czy jest szansa na pozytywne zakonczenie sprawy, a dopiero pozniej ewentualnie porusza kwestie finansowe. Poniewaz to nie bank pobiera oplate, a kancelaria prawna ktora pilotuje Pani sprawe.
      Kontakt do Darka:
      www.czyszczeniebik.pl
      • trucizna30 Re: Drogi panie ziut19 07.07.11, 14:15
        Bardzo bardzo dziękuję na pewno się zastosujęsmile a z tak mądrą głową to i moje komplementy pan przetrwawink pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka