Dodaj do ulubionych

BPH - WARTO ???

19.11.04, 11:54
czy macie jakieś dobre doświadczenia ? ile czekaliściena decyzje ?
denerwuje się trochę bo zależmy mi na czasie, złożyłem tam wniosek, mam
promese, a tu same negatywy, może ktoś coś dobrego napisze wink
Obserwuj wątek
    • anamica Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 12:51
      Promesę też otrzymałam szybko...ale to był dopiero początek kłopotów...smile
      Życzę powodzenia- a najważniejsze to uparcie dążyć do celu i egzekwować to co
      się Tobie należy...w końcu rynek pełen jest konkurencyjnych banków, które
      zawsze chętnie przygarną biednego klientasmile))
      • r.kolasinski Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:09
        ale jak ostatecznie ? udało sie ? terz to już nie mam wyboru zostało mi 5 dni
        do aktu a tu cisza
        • aga272 Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:22
          Mam kredyt hipoteczny w BPH od roku. Na decyzję kredytową czeka się dosyć długo
          ok. 3tyg. Z własnego doświadczenia wiem, ze trzeba dzwonić, przypominać ,
          ponaglać to pomaga. Teraz spłacam i nie mam już zadnych kłopotów.
          • anamica Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:26
            aga272 napisała:

> Mam kredyt hipoteczny w BPH od roku. Na decyzję kredytową czeka się dosyć
            długo
            >
            > ok. 3tyg. Z własnego doświadczenia wiem, ze trzeba dzwonić, przypominać ,
            > ponaglać to pomaga. Teraz spłacam i nie mam już zadnych kłopotów.
            Oj trzeba dzwonić!!! Ja od półtora miesiąca dzwonię codzienniesmile
            • r.kolasinski Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 14:26
              a kiedy Wy te kredyty braliście ? i w jakich miastach , oddziałach ?
        • anamica Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:25
          Niestety tak jak wcześniej pisałam, czas nie jest najmocniejszą stroną tego
          Banku, dlatego o efektach napiszę wkrótce- ja na szczęście mam jeszcze trochę
          czasusmile,
          a dewelopera możesz poprosić o przesuniecie terminu płatności podając stosowne
          uzasadnieniesmilePozdr
    • wikaaa bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 13:42
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=624&w=17682959&a=17788653
      • martaross Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 19:20
        Są banki i banki, doradcy i doradcy....stołki i taborety....
        Myślę że po prostu trzeba trafić na kompetentnego "sprzedawcę kredytu". Takiego
        który potrafi i któremu się chce pociagnąć wszystko na najbardziej korzystnych
        warunkach zarówno dla siebie jak i dla klienta. Zdarza się!

U mnie cała historia ze znalezieniem banku, kredytu, mieszkania, załatwienia
        notariusza i wszelkich innych formalności trwało 3 tyg.

Niesamowite, no nie? I kurczę pierwszy raz ....

Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji do własnego M
        Marta
        • r.kolasinski Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 22:04
          a kiedy brałaś, w jakim oddziale
          • wikaaa Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 23:59
            Na razie biorę, nie piszę oddziału na wszelki wypadek.

Poprzedni mój post był troche chaotyczny, więc uzupełniam. Te "pieski z
            banku" , czyli doradcy bph przychodzą o godz. 10.00 do męża do firmy i
            reklamują nowe usługi BPH dla firm, związane z wejściem do Unii, jakieś
            Eldorado kredytowe, specjalne warunki, wysokie sumy itd. Poświęcają benzyne
            słuzbową i auto służbowe, aby się reklamować wśrod najllepszych klientów. O
            godz. 14.oo w banku mąż dowiaduje sie, ze na razie nie ma szans na kredyt
            prywatny 100000 sto tysięcy!!!!, poniewaz brakuje jeszcze x dokumentów i trzeba
            je przynieść do banku. Te dokumenty są w banku, bo bank korzysta z nich przy
            przydzielaniu nowych kredytów dla firmy.
            Kurva mać.
            Tak jest zawsze, jak do kierowania zagraniczną firmą w Polsce dają Polaka na
            miejsce cudzoziemca. W wszystkich firmach tak jest, póki szefem na okres
            rozkręcenia był cudzoziemiec, było ok. Dali Polaczka - burdl.
          • martaross Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 23.11.04, 10:07
            brałam na przełomie lipca i sierpnia, w lubelskim oddziale.
            Pozdrawiam
    • slow Re: Czekaliśmy > 3tyg. i... 23.11.04, 08:57
      ...w końcu zadzwoniłem do dyrektora oddziału. Pół godziny później oddzwoniono i
      zaproponowano na następny dzień podpisanie umowy.
    • majatusia Re: BPH - WARTO ??? 24.11.04, 17:23
      Ja małam dosć nietypową sytuację prawną kupowanego meiszkania. Wydeptałam
      scieżki do chyba wszytkich banków, ponieważ takiej sytacji nie przewidziano w
      żadnym bankowym regulaminie więc z zasady padąła odpowiedź NIE. Wdepnełam w
      końcu do BPH...tam regulamin też nie przwidywał takiej sytacji, ale zupełnie
      inczej potraktowana tą wyjatkowość. Nie padła odpowiedź z zasady "NIE".
      Przedstawiałm sytację, pani przy mnie wykonałą telefon do swego szefa i szefa
      swojego szefa i okazało sie iż mimo iż przewidziano takiej sutaucji w
      regualminie to nie jest powodem by kredytu nie dostać - wystarczyło iż
      doniosłam dodatkowe ząłączniki. Gdy już skompetowałam załączniki ... to maiałm
      nóź na gardle - bo zostało strasznie mało czasu do terminu podpisania umowy
      notarialnej - 6 dni. Pani obsługujaca kredytu nakleiła więc karteczkę
      PILNE...po 5 dniach bank zadzownił i poinformaował iż jest pozytywna decyzja.
      Tak wieć polecam ten bank a w szczegołnosci placówkę w Gdańsku na przeciwko
      dworca głównego.
    • jolanta1958 Re: BPH - WARTO ??? 05.12.04, 12:37
      Nie rozumiem tego banku. Promesa jest to przyrzeczenie udzielenia kredytu. Na
      jaką ty jeszcze decyzję czekasz. Promesę wydaje się jezeli jest decyzja o
      przyznaniu kredytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka