r.kolasinski 19.11.04, 11:54 czy macie jakieś dobre doświadczenia ? ile czekaliściena decyzje ? denerwuje się trochę bo zależmy mi na czasie, złożyłem tam wniosek, mam promese, a tu same negatywy, może ktoś coś dobrego napisze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anamica Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 12:51 Promesę też otrzymałam szybko...ale to był dopiero początek kłopotów... Życzę powodzenia- a najważniejsze to uparcie dążyć do celu i egzekwować to co się Tobie należy...w końcu rynek pełen jest konkurencyjnych banków, które zawsze chętnie przygarną biednego klienta)) Odpowiedz Link
r.kolasinski Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:09 ale jak ostatecznie ? udało sie ? terz to już nie mam wyboru zostało mi 5 dni do aktu a tu cisza Odpowiedz Link
aga272 Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:22 Mam kredyt hipoteczny w BPH od roku. Na decyzję kredytową czeka się dosyć długo ok. 3tyg. Z własnego doświadczenia wiem, ze trzeba dzwonić, przypominać , ponaglać to pomaga. Teraz spłacam i nie mam już zadnych kłopotów. Odpowiedz Link
anamica Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:26 aga272 napisała: > Mam kredyt hipoteczny w BPH od roku. Na decyzję kredytową czeka się dosyć długo > > ok. 3tyg. Z własnego doświadczenia wiem, ze trzeba dzwonić, przypominać , > ponaglać to pomaga. Teraz spłacam i nie mam już zadnych kłopotów. Oj trzeba dzwonić!!! Ja od półtora miesiąca dzwonię codziennie Odpowiedz Link
r.kolasinski Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 14:26 a kiedy Wy te kredyty braliście ? i w jakich miastach , oddziałach ? Odpowiedz Link
anamica Re: BPH - WARTO ??? 19.11.04, 13:25 Niestety tak jak wcześniej pisałam, czas nie jest najmocniejszą stroną tego Banku, dlatego o efektach napiszę wkrótce- ja na szczęście mam jeszcze trochę czasu, a dewelopera możesz poprosić o przesuniecie terminu płatności podając stosowne uzasadnieniePozdr Odpowiedz Link
wikaaa bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 13:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=624&w=17682959&a=17788653 Odpowiedz Link
martaross Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 19:20 Są banki i banki, doradcy i doradcy....stołki i taborety.... Myślę że po prostu trzeba trafić na kompetentnego "sprzedawcę kredytu". Takiego który potrafi i któremu się chce pociagnąć wszystko na najbardziej korzystnych warunkach zarówno dla siebie jak i dla klienta. Zdarza się! U mnie cała historia ze znalezieniem banku, kredytu, mieszkania, załatwienia notariusza i wszelkich innych formalności trwało 3 tyg. Niesamowite, no nie? I kurczę pierwszy raz .... Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji do własnego M Marta Odpowiedz Link
r.kolasinski Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 22:04 a kiedy brałaś, w jakim oddziale Odpowiedz Link
wikaaa Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 19.11.04, 23:59 Na razie biorę, nie piszę oddziału na wszelki wypadek. Poprzedni mój post był troche chaotyczny, więc uzupełniam. Te "pieski z banku" , czyli doradcy bph przychodzą o godz. 10.00 do męża do firmy i reklamują nowe usługi BPH dla firm, związane z wejściem do Unii, jakieś Eldorado kredytowe, specjalne warunki, wysokie sumy itd. Poświęcają benzyne słuzbową i auto służbowe, aby się reklamować wśrod najllepszych klientów. O godz. 14.oo w banku mąż dowiaduje sie, ze na razie nie ma szans na kredyt prywatny 100000 sto tysięcy!!!!, poniewaz brakuje jeszcze x dokumentów i trzeba je przynieść do banku. Te dokumenty są w banku, bo bank korzysta z nich przy przydzielaniu nowych kredytów dla firmy. Kurva mać. Tak jest zawsze, jak do kierowania zagraniczną firmą w Polsce dają Polaka na miejsce cudzoziemca. W wszystkich firmach tak jest, póki szefem na okres rozkręcenia był cudzoziemiec, było ok. Dali Polaczka - burdl. Odpowiedz Link
martaross Re: bierz kredyt w banku Twojego dewelopera 23.11.04, 10:07 brałam na przełomie lipca i sierpnia, w lubelskim oddziale. Pozdrawiam Odpowiedz Link
slow Re: Czekaliśmy > 3tyg. i... 23.11.04, 08:57 ...w końcu zadzwoniłem do dyrektora oddziału. Pół godziny później oddzwoniono i zaproponowano na następny dzień podpisanie umowy. Odpowiedz Link
majatusia Re: BPH - WARTO ??? 24.11.04, 17:23 Ja małam dosć nietypową sytuację prawną kupowanego meiszkania. Wydeptałam scieżki do chyba wszytkich banków, ponieważ takiej sytacji nie przewidziano w żadnym bankowym regulaminie więc z zasady padąła odpowiedź NIE. Wdepnełam w końcu do BPH...tam regulamin też nie przwidywał takiej sytacji, ale zupełnie inczej potraktowana tą wyjatkowość. Nie padła odpowiedź z zasady "NIE". Przedstawiałm sytację, pani przy mnie wykonałą telefon do swego szefa i szefa swojego szefa i okazało sie iż mimo iż przewidziano takiej sutaucji w regualminie to nie jest powodem by kredytu nie dostać - wystarczyło iż doniosłam dodatkowe ząłączniki. Gdy już skompetowałam załączniki ... to maiałm nóź na gardle - bo zostało strasznie mało czasu do terminu podpisania umowy notarialnej - 6 dni. Pani obsługujaca kredytu nakleiła więc karteczkę PILNE...po 5 dniach bank zadzownił i poinformaował iż jest pozytywna decyzja. Tak wieć polecam ten bank a w szczegołnosci placówkę w Gdańsku na przeciwko dworca głównego. Odpowiedz Link
jolanta1958 Re: BPH - WARTO ??? 05.12.04, 12:37 Nie rozumiem tego banku. Promesa jest to przyrzeczenie udzielenia kredytu. Na jaką ty jeszcze decyzję czekasz. Promesę wydaje się jezeli jest decyzja o przyznaniu kredytu. Odpowiedz Link