Dodaj do ulubionych

Gdzie lepiej: Ge Money czy Millenium?

05.01.06, 10:53
Gdzie korzystniej wziąć kredyt : w Millenium czy GE? kredyt na 250 000PLN we
frankach na 30 lat, 25tys. wkładu własnego. Mieszkanie -
rynek pierwotny, 275000PLN. Zabezpieczenie hipoteka. dodam, że oboje z mężem
mamy po 31 lat.

Obserwuj wątek
    • katspo Re: Gdzie lepiej: Ge Money czy Millenium? 05.01.06, 11:29
      Wzielam kredyt w Millenium 3 lata temu. Po roku czasu sami podniesli
      oprocentowanie o 0,6% nie powiadamiajac mnie o tym, teraz dwa miesiace temu tez
      podniesli o 0,5% i tez nie poinformowali. Teraz wystapilam o wczesniejsza
      splate kredytu, przelalam pieniadze i dwa tygodnie czekam na rozliczenie , w
      miedzy czasie pobrali mi z automatu kolejna rate na splate kredytu oraz skladki
      na ubezpieczenia. Najgorsze jest to ze nikt mi nie jest w stanie sprecyzowac
      kiedy docelowo rozlicza mi kredyt i zwroca nieslusznie pobrane kolejne
      pieniadze. Teraz biore kolejny kredyt i naprawde mocno zastanawiam sie ktory
      bank wybrac.
      • enigma75 Re: Gdzie lepiej: Ge Money czy Millenium? 05.01.06, 11:43
        Ha, to mamy podobne doświadczenia z Millenium. Ja też wcześniej spłacałam
        kredyt, oczywiście dyspozycja nie została wykonana we wskazanym przeze mnie
        terminie, tylko dopiero po 2 tyg. wg zupełnie innego kursu. Brak jakiegokolwiek
        kontaktu z bankiem, tylko nic nie wiedzące panienki z obsługi klienta. Nie
        zwrócono mi pobranej raty i jeszcze naliczono karne odsetki nie wiadomo za co.
        Pod względem obsługi Millenium oceniam na 2+.
      • xyz9911 Re: Gdzie lepiej: Ge Money czy Millenium? 05.01.06, 13:03
        ale piszez ze jakie oprocentowanie podniesli ?? Prowizje ktora jest stala czy
        mzoe sie LIBOR zmienil to to normalne ??

Jezeli prowizje to czy macie jakis zapis ze moga sobie tak zmieniac jak chce a
        kazdym momencie ?? Ja jestem w trakcie zalatwiania kredytu w Millennium i
        powiedzili mi ze marza jest stala w calym okresie kredytowania.
        • jk Re: Gdzie lepiej: Ge Money czy Millenium? 05.01.06, 22:42
          bo marża jest stała, zmiania się Libor, ostatnio sporo - stąd czasem duże zmiany
          w oprocentowaniu
          teraz z wahaniami jest inaczej, bo w kredytach sprzed ponad roku, o ile dobrze
          mi się wydaje i jeśli mnie pamięć nie myli, jest inaczej naliczane
          oprocentowanie (ale marża i tak jest stała)
          • xyz9911 Re: Gdzie lepiej: Ge Money czy Millenium? 06.01.06, 01:06
            czyli wynika z tego ze jezeli marza jest stala to wystarczy sprawdzac LIBOR 3M
            i jezeli bedzie rozny od tego publikowanego monitowac w banku. Jezeli LIBOR ma
            byc LIBOREM to nie moze sie zmieniac od tak sobie sam bez przyczyny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka