Dodaj do ulubionych

praca zagranica a kredyt

04.02.06, 20:04
Witam.

Mam nadzieje, ze moje pytanie nie bedzie glupiesmile Mam rowniez nadzieje, ze
ktos mi na nie odpowie.
Czy jest szansa na kredyt hipoteczny na mieszkanie w Polsce, jezeli pracuje
sie za granica (Anglia)? Juz wkrotce bede miec umowe o prace na czas
nieokreslony i przyzwoite zarobki. Jak do takich klientow jak ja podchodza
polskie banki?
Obserwuj wątek
    • kajka777 Re: praca zagranica a kredyt 04.02.06, 23:14
      w.starym.kinie napisał:

> Witam.
      >
      > Mam nadzieje, ze moje pytanie nie bedzie glupiesmile Mam rowniez nadzieje, ze
      > ktos mi na nie odpowie.
      > Czy jest szansa na kredyt hipoteczny na mieszkanie w Polsce, jezeli pracuje
      > sie za granica (Anglia)? Juz wkrotce bede miec umowe o prace na czas
      > nieokreslony i przyzwoite zarobki. Jak do takich klientow jak ja podchodza
      > polskie banki?

generalnie bez problemu, ale chyba w takiej sytuacji trudno uzyskać kredyt na
      100% wartości nieruchomości.
    • moniakos1 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 09:24
      przerabiałam taka sytuacje przez ostatnie 3 miesiace i 1 bank dal nam kredyt,
      mąż w anglii umowa na stale ja w Polsce na czas okreslony, kredyt na 100%
      wartości
      • ziut19 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 13:07
        Wodocznie zle szukalas, albo ktos niedokladnie Cie informowal. Jest kilka
        bankow, ktore nie robia wiekszego problemu. Pozdrawiam.
        • moniakos1 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 16:41
          nie jestem tępa ani głupia, teoretycznie kazdy bank daje w praktyce zadaja
          dokumentow nie do zdobycia przynajmniej dla mnie np potwierdzenia od konsula na
          terenie Anglii za zgodnosc dokumentow
          • ziut19 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 19:30
            W zadnym razie nie chcialem Cie urazic. Mowie, ze kilka bankow daje takie
            kredyty. A kwestia dokumentow to zupelnie inna sprawa. Niektore dokumenty
            wymagane przez nasze banki sa zupelnie nieznane na zachodzie (a juz na pewno
            nie w takiej formiesmile ) Mozesz mi powiedziec ktory bank byl najbardziej
            przyjazny dla Ciebie?
            • moniakos1 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 21:56
              uniosłam sie lekko przepraszam ale poprostu przez 3 miesiace próbowałam
              załatwić, straciłam dużo nerwow i czasu, od kazdego banku słyszałam ze
              oczywiście, nie ma problemu, niektóre od razu ze na 100% wartości przy pracy za
              granica nie ma takiej mozliwosci ale te które ze jest też pozniej robiły nas w
              konia, np mbank po miesiacu zalatwiania, wypisania przez anglikow papierow dla
              meza i moim tlumaczenia powiadomil mnie ze przypomnialo im sie ze jednak jak
              praca za granica to musimy miec wkład 40%, bph i boś potwierdzenie od konsula z
              ambasady co jest prawie nierealne, pozniej deutsche wszystko super ale chcieli
              potwierdzenie z experian o niezaleganiu w Anglii z długami, mąż sie
              zarejestrowal, zapłacił i mowi ze jest na tej stronce mnostwo roznych rzeczy do
              wydruku ale nie ma nic co konkretnie brzmi ze nie zalega wiec pyta co
              konkretnie bo kazdy wydruk platny, a doradca ze nie wie i niech cos tam
              wydrukuje i teraz maja promocje wiec on ma full klientow wiec zostalam
              potraktowana jak natretna mucha, udalo sie w dombanku ale za naprawde wysoki
              procent, trudno ale marzenie sie spelnilo, rata i tak mniejsza niz placenie
              rodzicom za ten jeden pokoj, poza tym mamy dziecko i chce w koncu zyc jak
              człowiek nawet kosztem 3,87 na chf
              pozdrawiam
              • kajka777 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 22:22
                moniakos1 napisała:

np mbank po miesiacu zalatwiania, wypisania przez anglikow papierow dla
                > meza i moim tlumaczenia powiadomil mnie ze przypomnialo im sie ze jednak jak
                > praca za granica to musimy miec wkład 40%,

współczuję. Co za doradca cię obsługiwał? mBank nie ukrywa , że przy dochodach
                z zagranicy kredytuje max 60% wartości nieruchomości. Ktoś musiał celowo
                wprowadzić cię w błąd.
                • moniakos1 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 23:15
                  doradca z db cóż.... zbyt wyluzowany, rozmawia z analityczka i mowi cos w stylu
                  no ja jakbym dzis 3 piw nie wypil to bym w ogole tu nie pracowal mi sie chce,
                  albo np otwiera maila a tam "leszek ty chu.." a on o przepraszam to nie ten
                  mail, takze wrqzenie złe, a w mbanku pytałam kilka razy vczy napewno na 100%
                  wartości bo doradca z notus poiwiedzial ze to nie mozliwe ale przez miesiąć
                  zarzekali sie ze tak, dopiero pozniej im sie przypomnialo i oznajmili mi to tak
                  jakby oczywistym bylo ze mam te 40 tysiecy w domu, dostalam maila " niech
                  jeszcze mąż weżmie paymanty i dodam ze jednak trzeba mieć 40% wkładu własnego,
                  pozdrawiam i do zobaczenia"
                  ja takze was pozdrawiam
                  • kajka777 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 23:29
                    moniakos1 napisała:

> doradca z db cóż....

może już późno, ale nie jarzę smile co to db?

>zbyt wyluzowany, rozmawia z analityczka

to już nieprawda. Do analityków nie ma dostępu. Tylko pracownik mBanku zna ich
                    telefony....

>a w mbanku pytałam kilka razy czy napewno na 100%
                    > wartości bo doradca z notus poiwiedzial ze to nie mozliwe

i doradca z Notus widzę najbardziej zorientowany....
                    • moniakos1 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 23:49
                      db= deutsche bank, mowil ze zadzwoni do analityka, moze kłamał nie wiem.
                      Doradca z Notuc rzeczywiście był mniej kompetentny niż ja
                      • kajka777 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 23:53
                        moniakos1 napisała:

> db= deutsche bank, mowil ze zadzwoni do analityka, moze kłamał nie wiem.

nie no, doradca z deutsche bank mógł dzownic do analityka z deutsche bank. Ja
                        zrozumiałam, ze doradca- posrednik zadzwonił do analityka z mBanku.
    • serwat01 Re: praca zagranica a kredyt 05.02.06, 10:47
      pracuje w Deutsche Bank. Dajemy w takiej sytuacji kredyty na 80% wartości,
      ewentualnie więcej jesli jest dodatkowe zabezpieczenie. Proszę o maila
      Wojtek
      • w.starym.kinie Dziekuje za wpisy 05.02.06, 20:33
        Liczylem na to, ze ktorys z polskich bankow bedzie na tyle "mily", ze bede mogl
        otrzymac kredyt na 100 % wartosci mieszkania. 80 % brzmi niezle, pod warunkiem,
        ze ma sie wczesniej te 20 %smile Ja nie mam.
        Temat bede drazyc, lub wroce do niego, gdy uzbieram jakis kapital. Moze wtedy
        sie do Ciebie odezwe, serwacie01. Teraz chyba niepotrzebnie zawracalbym Ci
        glowe.
        Dziekuje za wpisy.
        • kinet Re: Dziekuje za wpisy 05.02.06, 20:42
          sprawa nie jest chyba do konca stracona,jakies szanse na 100% wartosci sa.Napisz wiecej od jakiego czasu pracujesz na czas okreslony?Jest jeden bank,wlasciwie to dwa,gdzie mozna by cos wywalczyc.Napisz o swojej sytuacji z umowami o prace na maila,dowiem sie i dam Ci znac czy sa szanse.
    • kszira Re: praca zagranica a kredyt 06.02.06, 11:57
      Jest bank ,który udzieli Ci kredytu na 100% wartość nieruchomości , nawet jeśli
      otrzymujesz dochody poza granicami państwa...
      pozdro
      • w.starym.kinie Re: praca zagranica a kredyt 06.02.06, 14:38
        Ksziro, Twoj wpis nawet by mnie ucieszyl, gdybys byla mniej tajemnicza
        (tajemniczy?). To mile, ze jest taki bank - teraz chetnie poznalbym jego nazwesmile
        Moge?
        P.
        • kszira Re: praca zagranica a kredyt 07.02.06, 20:37
          odpisałam Ci na privatę ale napiszę również na forum,bo może jeszcze komuś
          takie info będzie pomocne....Bank BPH udziela kredytów na zakup nieruchomości w
          100%, nawet jesli osiągasz dochody poza granicami państwa..
          pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka