Dodaj do ulubionych

Multi Bank???

10.02.06, 08:41
Czy ktoś brał kredyt w Multi Banku? Babka, której przekazana zostałam przez
moją koleżankę, a jej klientkę - przedstawiła mi niezykle fantastyczną ofertę
kredytową(?!!). i znowu: problem? Jaki problem? Nie ma żadnego problemu! No
więc szukam kruczków, ale jakoś nie mogę znaleźć. Czy ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • ffiill Re: Multi Bank??? 10.02.06, 08:48
      to napisz coś więcej o tej ofercie to może od razu da sie kruczki złapac wink
      inaczej ta dyskusja nie ma sensu..
    • boccadirosa Re: Multi Bank??? 10.02.06, 08:54
      Ok, to takie najważniejsze info:
      kredyt: 140 tys. + 35 tys. wkładu własnego;
      kredyt w CHF, oprocent. 3%!!!, ale z założeniem, że Pani załatwi z bankiem
      2,65% - dla poleconych klientów, a rata 501 zł; do momentu wpisu hipoteki 585
      zł;
      na 30 lat - zakładając, że gada z bankiem, który z 40 lat skraca do 30...
      prowizja banku 1% - bo polecona klientka

To tyle, dzięki!
      • ffiill Re: Multi Bank??? 10.02.06, 09:00
        to zadna rewelacja wink
        w prawie identycznym mBanku dostaniesz oprocentowanie 2,45%, prowizja 1%..
        a co do tego oprocentowania to 3% w MultiBanku to chyba jakaś parodia.. ona C
        inagadała bzdur.. standardowo można dostać 2,65%-2,75%..
        Proponuję zmień doradcę wink)
        Pamiętaj że w grupie BRE oprocentowanie ustala Zarząd BRE (nie załeży od LIBORU
        i marży banku) - to główny kruczek wink
        • gigi33 Re: Multi Bank??? 10.02.06, 17:58
          to że ustala je zarząd to żaden kruczek! Co z tego??? -jest kożystniejsze niż w
          bankach gdzie oparte jest na np. LIBORZE i tak jest od dawna i stale ten zarzad
          je obniża a jak by podwyższył to można przenieść kredyt do innego banku w BRE
          wcześniejsze słaty są darmowe! Więc nie strasz ludzi jakimś "mitycznym"
          oprocentoaniem zarzadu w innych bankach zarząd ustala marżę!
      • zbooycerz Re: Multi Bank??? 10.02.06, 16:59
        o co chodzi z tym skracaniem i koniecznoscia 'gadania' z bankiem?

wogole cos tu za duzo tego 'gadania z bankiem'

wez ty lepiej poczytaj troche to forum i wez ty z nia pogadaj bo na cos Cie
        naciaga wink

pzdr
    • boccadirosa Re: Multi Bank??? 10.02.06, 09:07
      No właśnie... Dzięki za oświecenie... Dzisiaj sprawdzę jeszcze ofertę Millenium
      i dogadam warunki BKO BP, bo jutro podpisuję umowę przedwstepną... Brrrr....
      Trochę się miotam z tym kredytem...
      Pozdrawiam!
      • nauboczu Re: Multi Bank??? 10.02.06, 11:36

Własnie wzięłam kredyt w Multibanku. 2,45% i bardzo dobra obsługa. Mozna sie z
        nimi targować i należy to uczynić. Dodatkowo masz prowadzenie konta i wszystkie
        przelewy za darmo. Niby nic, ale zawsze możesz kupić za to jakąś drobnostkę.
        Jeżeli szukasz dobrego doradcy w Warszawie, polecam pana Pawła 0 604 069 223.
        Unikaj PKO BP CZY PEKAO SA ... Giniesz wśród miliona klientów i wypisujesz
        miliony papierów .....
        • ffiill Re: Multi Bank??? 10.02.06, 11:40
          a to 2,45% to w oparciu o jakie 'założenia':
          - na ile lat
          - ile kredytu
          - ile % miałaś własnego wkładu
          - jaką bank pobrał prowizję
          • starchaser Re: Multi Bank??? 10.02.06, 12:24
            bez obaw smile "nauboczu" nie brał/a żadnego kredytu.. po prostu od pewnego czasu stara się napędzić w ten brzydki sposób klientów. Przekonaj się w innych wątkach wink
            • ffiill Re: Multi Bank??? 10.02.06, 12:44
              OK.. teraz rozumie.. od początku to nierealnie wyglądało dlatego zadałem te
              pytania.. jak cżłowiek sobie sam w banku nie powalczy to i doradca mu nie
              pomoże wink
              • nauboczu Re: Multi Bank??? 10.02.06, 13:00

i po co oskarzać kogoś o nieuczciwość ? Mam już 2 kredyty : jeden w GE i
                Multibanku. Ostatni wzięłam miesiąc temu i jestem po prostu bardzo zadowolona z
                obsługi. Przecież nikt Was nie zmusza do niczego. Chyba po to jest to forum ?
                Wolna droga do wspaniałego PKO BP czy Pekao SA .... Na bieżąco śledzę co ludzie
                piszą o Multibanku,bo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało teraz, kiedy jestem
                już ich Klientem. Wzięłam 360 000 kredytu przy wkładzie własnym 15 %, prowadzę
                działalność gospodarczą od 6 miesięcy, więc dlatego uważam, ze dostałam dobra
                ofertę, bo niektóre banki nie chciały ze mną rozmawiać dopóki nie minie rok
                działalności.
                • ffiill Re: Multi Bank??? 10.02.06, 13:19
                  to powtarzam pytanie.. przy jakiej prowizji to 2,45% w MultiBanku??
                • starchaser Re: Multi Bank??? 10.02.06, 14:00
                  no więc... 2,45% przy 360tyś kredytu i 15% wkładu własnego to jednak duże oprocentowanie jak na Multibank smile
                  PS. sam jestem zwolennikiem MultiBanku smile) (i to nie tylko w kwestii kredytu)
                  • ffiill Re: Multi Bank??? 10.02.06, 14:26
                    chyba jednak przesadzasz.. wg Ciebie jakie można w takiej sytuacji dostać
                    warunki??
                • gigi33 Re: Multi Bank??? 10.02.06, 18:05
                  a Multi rozmaiwał z pół rokiem działalności???- jakoś ciężko mi w to wierzyć?
                  Miał ktoś podobne doświadczenia?
                • gigi33 Re: Multi Bank??? 10.02.06, 18:08
                  a może by tak też o BZWBK wspomnieć w aspekcie PKOwink
                  W PKO.BP wbrew pozorom mogą dośtać kredyt Ci, którzy w mabnku, Multi napewno go
                  nie dostaną...dla takich PKO jest wspaniałewink
                  • nauboczu Re: Multi Bank??? 10.02.06, 21:10
                    Ze mna rozmawiali, bo od 5 lat mam konto w MBanku. Jezeli to są złe warunki, to
                    jakie inne mogłam wywalczyc ? Sprawdzałam BPH, Santander, WBK. Do GE nie
                    poszłam, bo mam tam już kredyt i wiem co oferują. Millenium nie chcialo ze mna
                    rozmawiać. Generalnie wszedzie zasada była taka iż 2,45 jest wysokim
                    oprocentowaniem ze wzgledu na krótka działalność. Dla mnie to oznacza iż za pól
                    roku zacznę pisać pisma o obniżenie tgo oprocentowania smile Zależało mi na tym, że
                    by dostać kredyt.
      • gigi33 Re: Multi Bank??? 10.02.06, 18:01
        to raczej ściemninie niż oświeceniewink
    • boccadirosa Re: Multi Bank??? 18.02.06, 01:01
      Spotkałam się ponownie z panią sympatyczną, która jakoś nie zakumała celu
      naszego spotkania. Ja mówię: chce raz jeszcze omówić/domówić warunki, a ona, że
      już składamy wniosek. Dobre sobie...
      Ale w końcu omówiłyśmy. Warunki wyglądają tak:
      120 tys kredytu, 55 tys wkładu własnego
      30 lat
      oprocentowanie w CHF 2,65%
      marża 1%
      możliwośc bezpłatnej raty w każdej chwili, tak samo z przewalutowaniem
      nie wiem jeszcze czy raty malejące: począwszy od 598zł. czy równe: 483zł.
      ubezp. mieszkania - np. 100 zł. w Generali

W Millenium oprocentowanie 2,56%, ale do tego trzeba doliczyć ok. 50 zeta
      miesięcznie: ubezp. mieszkania+ubezp. mniewink
      prowizja chyba 1%

PKO BP oprocent. 2,81%! prowizja 1,2%!

A co z tym mbankiem? Ile to wszytsko tam trwa od momentu złożenia wniosku?

Jestem na etapie utraty nerwwink, energii życiowej i nadziei...
      HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!
      • gorgolec Renegocjacja oprocentowania kredytu w MultiBanku? 19.02.06, 01:16
        Mam kredyt hipoteczny w CHF w Multibanku od 2 lat. Aktualnie oprocentowanie
        wynosi 3,40%, czyli jest wysokie i na przestrzeni 2 lat spadło tylko o 0,20%. 2
        lata temu było całkiem konkurencyjne (kredyt 150,000zł na 20 lat, wkład własny
        70,000), ale rynek kredytowy stał się znacznie bardziej konkurencyjny, a
        MultiBank (niedziwne) został z tyłu.

Chciałbym ich zaatakować i obniżyć to oprocentowanie, skoro oprocentowanie
        kredytów w CHF spadło o ponad 1%, a ponadto 30% kredytu już spłaciłem. Czy
        macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Możecie podpowiedzieć, jak skutecznie
        to zrobić? Może wzory pisma, które zadziałały? Dzięki z góry za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka