Dodaj do ulubionych

decyzja negatywna

07.07.06, 12:17
Po 6 tygodniach czekania na decyzję, dostaliśmy w millennium decyzję
negatywną!!! W tym miesiącu mamy zapłacić wykonawcy, w składzie za faktury na
termin, nie wiem co dalej robić. Mamy działalnośc od stycznia tamtego roku i
dochód cały czas rośnie, i to było powodem odmowy że w tamtym roku dochód był
niższy a teraz jest wysoki wg nich niestabilne!?! Działalność gospodarcza na
zasadach ogólnych. To chyba normalne że na początku prowadzenia działalności
dochód był niższy...
Obserwuj wątek
    • marcelka_1 Re: decyzja negatywna 07.07.06, 13:09
      Witam !!!!
      U nas sytuacja finansowa ksztaltuje sie podobnie, tyle ze w zeszlym roku bylo
      lepiej a teraz moze byc gorzej.Wniosek zlozylismy 2 tygodnie temu, kilka dni
      temu byl rzeczoznawca i prawdopodobnie wycenil nasza nieruchomosc na mniejsza
      kwote wiec juz sie boje ze nic z tego nie bedzie i przepadnie zaliczka 20
      tys.Chyba mnie trafi.....
      Czy ktos mi wytlumaczy jakie sa konsekwencje tego ze rzeczoznawca wyceni
      nieruchomosc na kwote mniejsza niz my wnioskujemy?
      Gdzie skladales wniosek?
      • isztar.6 Re: decyzja negatywna 07.07.06, 13:15
        Składałam w oddziale w Bielsku - Białej w maju. Przed chwilą kontaktowałam się z
        doradcą finansową i składamy w poniedziałek wnioski gdzie się tylko da, szkoda
        tylko że teraz na gorszych warunkach i nie mamy szans zdążyć z wypłaceniem
        wykonawcy. A co do wyceny rzeczoznawcy to jej nawet nigdy nie widziałam więc nie
        wiem jaka była.
        • isztar.6 Re: decyzja negatywna 07.07.06, 13:17
          A jeszcze argumentem odmowy było to że na początku było więcej kosztów a teraz
          ich niby nie wykazujemy. No jak napoczątku prowadzenia działalności odliczyliśmy
          np. komputer itp. to było więcej...
          • radoslaw_gornikowski Re: decyzja negatywna 07.07.06, 14:03
            witam
            Trudno jest mi sie ustosunkowac do decyzji banku nie znając treści wniosku
            kredytowego choć niewatpliwie ma Pani rację iz jest logiczne że z czasem
            dochody z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej rosną. Decyzja jest
            negatywna i z tym trzeba sie pogodzić. Nie wiem jakim dysponuje Pani czasem do
            uruchomienia kredytu, ale jedyne co moge teraz doradzić to zlożenie wniosków
            kredytowych do dwóch, trzech banków. Da to większą pewność powodzenia przy
            zalożeniu że jest oczywiście zdolnośc kredytowa.
            pozdrawiam
            Radosław Gornikowski
            radoslaw.gornikowski@expander.pl
            • isztar.6 Re: decyzja negatywna 07.07.06, 14:09
              max 3 tygodnie do wypłacenia wykonawcy
              • wieslaw.tomczyk Re: decyzja negatywna 07.07.06, 14:53
                Jak najszybciej do Multibanku. Wypłata do 3 tygodni od złożenia wniosku.
                Pozdrawiam
                • isztar.6 Re: decyzja negatywna 07.07.06, 15:04
                  Działalność prowadzona od 1,5 roku, nie wiem ile potrzeba do Multibanku
                • isztar.6 Re: decyzja negatywna 07.07.06, 19:30
                  No i poszłam do Multibanku i Pani mi powiedziała że na decyzję trzeba czekać
                  min. 5 - 6 tygodni
                  • arfer Re: decyzja negatywna 07.07.06, 21:32
                    Jeśli masz kpl dokumentów, w Santanderze powinno być jeszcze wcześniej.
                    Jeśli w przeszłości terminowo spłacałeś kredyty, a priorytetem jest w obecnej
                    chwili tylko czas (kredyt w przyszłości zawsze można zrefinsować) bez problemu
                    powinieneś zdążyć.

Pozdrawiam
                  • kemon Re: decyzja negatywna 08.07.06, 23:49
                    Przez doradce max 3 tygodnie od zlozenia kompletnego wniosku. Pozdrawiam.
                  • tool10 Re: decyzja negatywna 09.07.06, 14:18
                    może Pani chciała Cię zbyćwink
                    • isztar.6 Re: decyzja negatywna 09.07.06, 21:20
                      Nie, nie chciała mnie zbyć. Tyle to trwa jak składa się u nas w oddziale czyli w
                      Bielsku- Białej bo to samo powiedział mi doradca finansowy. My wniosek będziemy
                      składać jutro do Katowic. Poza tym składamy wnioski jeszcze do 4 banków
      • arfer Re: decyzja negatywna 07.07.06, 21:41
        Konsekwencja jest bardzo prosta - bank nie da kredytu (standardowo, pomijam
        oferty typu LTV 125 % dla wybranych zawodów lub +10 % na opłaty okołokredytowe)
        przewyższająego zabezpieczenie.

Rozumiem, że wniosek składaliście jedynie do Mille.
        Napisz mi mailem troszkę więcej, być może będę w stanie pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka