rajska32 31.08.06, 09:40 Chce kupić mieszkanie w kredycie 100% i bardzo boje sie wyceny(ze bedzie nizsza). Powiedzcie co zrobic aby cena sprzedazy byla cena wyceny. Czy macie moze kontakt do dobrego rzeczoznawcy(w Warszawie)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieslaw.tomczyk Re: WYCENA 31.08.06, 10:45 A o jakim banku myślisz. Pytam, żeby nie dać na miarów na takiego który dla niego wycenia. Odpowiedz Link
rajska32 Re: WYCENA 31.08.06, 21:10 Kredyt chce wziąźć w PKO BP I tu jeszce jedno moje pytanie: jak przedstawie wycene to jaka jest praktyka PKOBP czy bank wysyla kogos kto moze podwazyc wycene; jak czesto to sie zdaza no i jak mozna uniknac takiej wizyty. Prosze o podpowiedz Odpowiedz Link
arfer Re: WYCENA 31.08.06, 22:56 Podwyższa ? Nie słyszałem o takim przypadku, by wycena bankowa weryfikowała wartość nieruchomości z operatu w górę.. Odpowiedz Link
herox Re: WYCENA 31.08.06, 10:45 Żądaj od rzeczoznawcy, żeby zrobił wycenę na wartość przyszłą mieszkanka, np. wycena wartości na październik 2006. Wiadomo, że mieszkania w szaleńczym tempie drożeją i wtedy może być nawet 20% droższe. Odpowiedz Link
m.kalist.fortisbank.warszawa Re: WYCENA 31.08.06, 15:40 W Fortis Banku jeśli wycena mieszkania jest niższa niż cena zakupu, to kredyt przyznawany jest zawsze na wyższą z kwot, czyli w tym przypadku będzie to wartość nieruchomości z umowy przedwstępnej. mariusz.kalist@fortisbank.com.pl Odpowiedz Link
arfer Re: WYCENA 31.08.06, 22:57 Tak? Niezależnie od tego, jaka jest różnica między wartością rynkową a ceną transakcyjną ? W takim razie dyrektorzy niektórych oddziałów Fortisa twierdzą inaczej Odpowiedz Link
rajska32 Re: WYCENA 31.08.06, 23:03 to brzmi jak bajka az trudno mi w to uwierzyc. Czy jestes w stanie zagwaratnowac mi taka warunki? Odpowiedz Link
ewa-ewa Re: WYCENA 01.09.06, 07:55 jezeli chodzi o fortis to napewno nie dostaniemy kasy tej co w umowie przedwstepnej tylko tyle i le wynosi wycena, ten bank nie jest najlepszy jak myślałam, nawet kosztów okołokredytowych nie sfinansują jezeli mieskzanie bedzie warte tyle co w umowie albo mniej.Zeby sfinansowac koszty musi byc wycena wyższa niż w umowie. sztywny ten bank. Odpowiedz Link