corin4 13.09.06, 23:18 Chciałem się zorientować jaki jest obecnie czas oczekiwania na decyzje kredytową w banku Millenium i Nordea??? Dziękuję za każdą informację. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziut19 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:19 Mille ok. 2 tygodnie (zakladajac oczywiscie absolutnie kompletny wniosek), Nordea 5-7 dni (przez doradce, nie wiem jak z ulicy) Odpowiedz Link
corin4 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:24 w Nordea składałem przez doradcę bardzo szybkiego i obrotnego, do MIllenium również. Ale pamiętam jak w Mille czekało sie nawet do 2 miesięcy! Czy to sie zmieniło? Odpowiedz Link
ziut19 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:38 Tak, zmienilo sie. Obecnie Millennium ma tak kiepska oferte, ze nie sklada sie tam wniosku. W zwiazku z tym terminy rozpatrywania staly sie rynkowe. Odpowiedz Link
arfer Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:39 Tak - obecna oferta Mille jest dość słaba, więc nowych wniosków jest niewiele - analitycy nadrobili zaległości. Nominalny okres jest krótszy od owych 14 dni, ale licz się, że tyle właśnie możesz czekać na decyzję. Odpowiedz Link
mariol1 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 09:04 Kiedy zmienił się czas oczekiwania w Millenium? Ja już czekam 1,5 miesiąca a złozyłam komplet dokumentów. Mary Odpowiedz Link
wieslaw.tomczyk Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 11:55 Ja tylko chciałem podziękować Panu za wycieczkę. Przełożone sprawy, wycieczka przez pół Polski, nie mówiąc już o czekaniu pół dnia na Pana. Ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości wystarczyło zadzwonić i powiedzieć że ma Pan już zmienione plany. Pozdrawiam Pana bardzo serdecznie. Odpowiedz Link
jk Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 18:38 Widziesz, tak to jest, gdy się szuka klientów na forum. Odpowiedz Link
corin4 Re: do Pana Tomczyka 14.09.06, 21:03 Witam, obecnie przebywam za granicą dlatego nie miałem możliwosci skontaktować sie telefonicznie. Poza tym nie stosowne jest robienie mi wyrzutow sumienia!!! Myślę, że nie jestem Pana jedynym klientem! Poza tym znalazła moja żona kogoś zaufanego i z jego uslug skorzystaliśmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kajka777 Re: do Pana Tomczyka 14.09.06, 21:35 corin4 napisał: > Poza tym nie stosowne jest robienie mi wyrzutow sumienia!!! jak najbardziej stosowne, jeżeli tak to wyglądało > Myślę, że nie jestem Pana jedynym klientem! to żaden argument na fakt olania umówionego spotkania. Odpowiedz Link
jenny_xx Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 17:41 Ja składałam wnioski w obydwu tych bankach jednocześnie. Millenium od razu mi powiedział, że decyzja kredytowa może być przyznana w ciągu 6-8 tygodni po dostarczeniu kompletu dokumentów. Z Nordei już mam umowę i bardzo dobre warunki kredytu, a Millenium dopiero wysłał rzeczoznawcę na oględziny. Gorąco polecam Nordea Bank ze względu na jakość i szybkość obsługi oraz korzystne warunki kredytowe. Odpowiedz Link
malajaponka Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 19:42 A jakie warunki otrzymałeś w Nordea? Odpowiedz Link
jenny_xx Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 15.09.06, 09:37 Kredyt 400 tys, wartość nieruchomości 410 tys, waluta CHF prowizja 0,5%, marża 0,95% + libor 3m, ubezp na życie gratis. Jeżeli ktoś dostał lepsze warunki w Nordei niech się pochwali. Odpowiedz Link
monsiu73 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 15.09.06, 10:48 czy możesz zdradzic,przez kogo dostalaś takie dobre warunki w Nordei?Mnie zaproponowano 1,1% marża+Libor 6m,0,7% prowizja,ubezpieczenie tez gratis.Jakim sposobem zmienili Ci Libor na 3M?Byłam bezpośrednio w banku i takie warunki dostałam.Kredyt na 350 tyś zł,wartość nieruchomości 375 tyś dzięki za informacje. Odpowiedz Link