Dodaj do ulubionych

oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea

13.09.06, 23:18
Chciałem się zorientować jaki jest obecnie czas oczekiwania na decyzje
kredytową w banku Millenium i Nordea???
Dziękuję za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:19
      Mille ok. 2 tygodnie (zakladajac oczywiscie absolutnie kompletny wniosek),
      Nordea 5-7 dni (przez doradce, nie wiem jak z ulicy)
      • corin4 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:24
        w Nordea składałem przez doradcę bardzo szybkiego i obrotnego, do MIllenium
        również. Ale pamiętam jak w Mille czekało sie nawet do 2 miesięcy! Czy to sie
        zmieniło?
        • ziut19 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:38
          Tak, zmienilo sie. Obecnie Millennium ma tak kiepska oferte, ze nie sklada sie
          tam wniosku. W zwiazku z tym terminy rozpatrywania staly sie rynkowe.
        • arfer Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 13.09.06, 23:39
          Tak - obecna oferta Mille jest dość słaba, więc nowych wniosków jest niewiele -
          analitycy nadrobili zaległości. Nominalny okres jest krótszy od owych 14 dni,
          ale licz się, że tyle właśnie możesz czekać na decyzję.
          • mariol1 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 09:04
            Kiedy zmienił się czas oczekiwania w Millenium? Ja już czekam 1,5 miesiąca a
            złozyłam komplet dokumentów.

Mary
        • wieslaw.tomczyk Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 11:55
          Ja tylko chciałem podziękować Panu za wycieczkę. Przełożone sprawy, wycieczka
          przez pół Polski, nie mówiąc już o czekaniu pół dnia na Pana. Ze zwykłej
          ludzkiej przyzwoitości wystarczyło zadzwonić i powiedzieć że ma Pan już
          zmienione plany. Pozdrawiam Pana bardzo serdecznie.
          • jk Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 18:38
            Widziesz, tak to jest, gdy się szuka klientów na forum.
            smile
          • corin4 Re: do Pana Tomczyka 14.09.06, 21:03
            Witam, obecnie przebywam za granicą dlatego nie miałem możliwosci skontaktować
            sie telefonicznie. Poza tym nie stosowne jest robienie mi wyrzutow sumienia!!!
            Myślę, że nie jestem Pana jedynym klientem! Poza tym znalazła moja żona kogoś
            zaufanego i z jego uslug skorzystaliśmy.
            Pozdrawiam
            • kajka777 Re: do Pana Tomczyka 14.09.06, 21:35
              corin4 napisał:

> Poza tym nie stosowne jest robienie mi wyrzutow sumienia!!!

jak najbardziej stosowne, jeżeli tak to wyglądało

> Myślę, że nie jestem Pana jedynym klientem!

to żaden argument na fakt olania umówionego spotkania.
    • jenny_xx Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 17:41
      Ja składałam wnioski w obydwu tych bankach jednocześnie. Millenium od razu mi
      powiedział, że decyzja kredytowa może być przyznana w ciągu 6-8 tygodni po
      dostarczeniu kompletu dokumentów. Z Nordei już mam umowę i bardzo dobre warunki
      kredytu, a Millenium dopiero wysłał rzeczoznawcę na oględziny. Gorąco polecam
      Nordea Bank ze względu na jakość i szybkość obsługi oraz korzystne warunki
      kredytowe.
      • malajaponka Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 14.09.06, 19:42
        A jakie warunki otrzymałeś w Nordea?
        • jenny_xx Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 15.09.06, 09:37
          Kredyt 400 tys, wartość nieruchomości 410 tys, waluta CHF
          prowizja 0,5%, marża 0,95% + libor 3m, ubezp na życie gratis.

Jeżeli ktoś dostał lepsze warunki w Nordei niech się pochwali.
          • monsiu73 Re: oczekiwanie na decyzję w MIllenium/Nordea 15.09.06, 10:48
            czy możesz zdradzic,przez kogo dostalaś takie dobre warunki w Nordei?Mnie
            zaproponowano 1,1% marża+Libor 6m,0,7% prowizja,ubezpieczenie tez gratis.Jakim
            sposobem zmienili Ci Libor na 3M?Byłam bezpośrednio w banku i takie warunki
            dostałam.Kredyt na 350 tyś zł,wartość nieruchomości 375 tyś
            dzięki za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka