Dodaj do ulubionych

multibank czy to dobra oferta?

11.12.06, 22:52
KREDYT 430 TYŚ , na zakup domu , prowizja 0,8 % . oprocentowanie 2,96 marża
1,1 libor 1,8
opłaty typu prowizja , ubezpieczenie od niskiego wkładu , i ubezpieczenie na
zycie płace gotówką 6 tyś zł ,
ubezpieczenie przejsciowe do czasu wpisu 1,5 % ( czy to nie zadużo)

co myślicie o tej ofercie , czekam jeszcze na decyzję z NORDEII I MONEY BANKU

0

0
i oczywiście musze załoźyć konto u nich
Obserwuj wątek
    • szele11 Re: multibank czy to dobra oferta? 11.12.06, 23:13
      Oferta niezła - w Multi można jeszcze troszeczkę zejść z oprocentowaniem(a
      konkretnie do poziomu 2,86 - 1% marża+LIBOR3M ). Jest to tzw. promocja z kuponem
      Muratora, ważna do końca 2006 r. (tj. wniosek trzeba złożyć i musi być
      zarejestrowany do 31.12.2006 r.). Co do ubezpieczenia do czasu wpisu do KW - to
      niestety - ten "typ" tak ma wink Jeśli będzie Pani zainteresowana - zapraszam na
      maila. Też jestem z Dolnego Śląska. Pozdrawiam.
      • maska321 Re: multibank czy to dobra oferta? 12.12.06, 00:56
        Podzielam,oferta bardzo dobra.
        W tym momencie stararam sie o 400 tys we frankach w ge,nordei i millenium.
        Warunki w ge(przez expander):oprocent-3.05-3.00%,prowizja 1.2%,ubezpiczenie
        niskiego wkladu 3,65%,w millenium 3,21%,prowizja 1%,wklad 3,5% polisa na zycie
        81 zl miesiecznie do konca,do czasu wisu 280 zl,nordea orocen 3.08,2%prowizja itd
        Moze dasz mi namiary na Twoj bank,bo moje warunki gorszesmile

pozdrawiam
        • doradca_finansowy2 Re: multibank czy to dobra oferta? 12.12.06, 12:37
          Witam,
          warunki, o których pisała poprzedniczka, bezpośrednio w banku raczej nie do
          uzyskania. Przez doradcę finansowego bez problemu. Jeżeli jest Pan
          zainteresowany, to chętnie przygotuję szczegółową ofertę, zapraszam na maila.
          Pozdrawiam.
          • wroclawianka3 Re: multibank czy to dobra oferta? 12.12.06, 13:12

• wroclawianka3 Re: multibank czy to dobra oferta? 12.12.06, 13:13

• wroclawianka3 do Maski 12.12.06, 13:26
          w money banku jest teraz bardzo dobra oferta perspktywa bis i tam nie masz
          prowizji jest zamieniona na ubezpieczenie a przy tej kwocie kredytu masz
          oprocentowanie 2,95 i gratis ubezpieczenie na zycie , negocjuj ale zrób to sam
          bez posrednika , pamietaj że pośrednik tez musi zarobić , ja na kwotę 430 tys z
          ge dotałam też dobra propozycję 2,95 % , bez prowizji , jedyny mankament za
          wcześniejsza spłatę 2 % a w multibanku 0 wszystko zalezy czy będziesz wczesniej
          niz 3 lata spłacał
          • maska321 Re: do Maski 12.12.06, 13:47
            Witam,to sa wlasnie banki.....
            Ciezka sprawa,bylem osobiscie w ge przedstawili mi oferte 'nowy adrs'niby
            spejalna dla Hossy,3,05% 2% prowizji ogolnie bez szalu,Pan kserowal juz moje
            dokumenty,krotki tel od pzedstawiciela z Expandera i duza szansa na 1,2%prowizji
            i mniejsze oprocentowanie.......
            Zalezy mi bardzo na czasie-niedlugo wyjezdzam a spacery po bankach wymeczyly
            mnie zupelnie....Gdybym mial taka oferte jak Ty bylbym bardziej zadowolony,a tak
            trza sie na cos zdecydowac....
            Niestety Gdynia nie Wroclawsmile
            pozdrawiam
          • arfer Re: do Maski 14.12.06, 00:23
            Masz oprocentowanie 2,95, ale marżę 1,28. Prowizja, czy drogie ubezpieczenie w I
            roku - fakt, że owe 2 % płacisz. Spread bardzo wysoki. I choć pozostałe warunki
            całkiem znośne (prócz kosmicznego burdelu organizacyjnego w tym banku) - mimo
            wszystko są lepsze oferty. W dłuższym okresie czasu oczywiście.

• wroclawianka3 afer 14.12.06, 14:23
              no i przestudiowałam dokładnie ta decyzję
              multibnku , rzeczywiście jest jeszcze ubezoieczenie mieszkań i budynków to jest
              0,0065 % doliczane do raty oraz 0,0417 % nażycie i utraty pracy czyli jakies
              176 zł plus 30 dodatkowo płatne o czym oczywiście pani w multibanku mnie nie
              poinformowała , w money mam ok 9 tys ubepieczenie od utraty pracy a gotówką
              ubezpieczenie niskiego wkładu ok 2100 , 0 prowizji , 0 ubezopieczenia na
              zycie , oprocentowanie 2,95 im bardziej czytam ta decyzję multibanku tym
              bardzie przestaje mi się podobać ,
              co o tym myślisz
              • arfer Re: afer 14.12.06, 23:41
                ???

Ubezpieczenie na życie w Multi - obligatoryjne ?? Nie sądzę. Ubezpieczenie
                nieruchomości będziesz opłacać w każdym banku. GE płaci ale tylko za 1 rok,
                później opłacasz sama.

W GE prowizja de facto jest zamieniana na pakiet ubezpieczeń, natomiast
                pozostałe warunki są gorsze, kredyt jest mniej elastyczny.

Jak pisałe, 2,95 % to nie jest aktualny LIBOR 3 czy 6M i 1 % lub 0,9 %, ale
                dziwaczny wskaźnik L# ok. 1,67 % i marża 1,28 %, wysoki spread, jeden z wyższych
                na rynku.

Cóż z tego, że sreberko ładnie wygląda, skoro w środku jest wyrób czekoladopodobny ?
        • arfer Re: multibank czy to dobra oferta? 14.12.06, 00:26
          No i jeśli 100 % LTV, to prawdopodobnie po 3 latach zapłacisz kolejne
          ubezpieczenie LTV. Jak na tę kwotę mimo wszystko bardzo standardowe oferty,
          zwłaszcza w Mille można powalczyć niżej (3,21 to 1,4 % marży). Masz za niskie
          dochody na Deutsche Bank (0,9, być może 0,8 %) ?
          • wroclawianka3 Re: multibank czy to dobra oferta? 14.12.06, 11:00

• wroclawianka3 Re: multibank czy to dobra oferta? 14.12.06, 11:18
              oczywiście dochody za 10 mcy to 135 tys zł brutto mcnie 13,500 źle napisałam
              poprzednio
              • arfer Re: multibank czy to dobra oferta? 14.12.06, 23:42
                W takim razie w DB możesz liczyć na 0,8-0,9 % marży przy zbliżonych warunkach.
                • wroclawianka3 nordea 15.12.06, 21:04
                  distałam dziś akceptację ostatniego juz banku
                  NORDEA
                  LIBOR6M+MARŻA1,1 W TYM UBEZPIECZENIE NA ZYCIE ale mogę zrezygnować , koszt
                  ubezpieczenia do czasu wpisu 1% + 0,25 koszt ubezpieczenia niskiego wkładu ,
                  wszystko w racie , tylko prowizja doliczona do kwoty prowizji

nie wiem co wybrać multibank , nordea czy money bank
                  multibank jest na samym poczatki opisany
                  \money
                  ubezpieczenie od bezrobocia 9310 zł doliczone do krdeytu
                  prowizja 0 , oprocentowanie 2,95 + 2 % do czasu wpisu , i gotówką musze apłacić
                  2200 ubezpieczenie od niskiego wkładu

pomóżcie co wybrać
                  • sz34 Re: nordea 18.12.06, 22:20
                    moim zdaniem nordea ale może niech jakiś fachowiec się wypowie
                    • wroclawianka3 Re: nordea 21.12.06, 23:31
                      Może ktoś się zlituje i podpowie
                      mam bardzo dobrą oferte w Nordeii jeden problem to taki ,że boję się że
                      dopłaceę do kredytu , kredyt biorę w chf duża kwota 430 tys , wypłatę transz
                      będę miała po kursie negocjowanym , transz mam 5 ostatnia 12-2007 ,

co robić ? dać spokój z Nordeą i brać Multibank?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka