ty56 01.01.07, 23:27 Czy ktoś może brał kredyt mieszkaniowy w banku Millenium?Możecie mi coś o tym powiedzieć!Jakie wrażenia i doświadczenia?Z gory dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1000marcin Re: Millenium 02.01.07, 12:03 Jedynie co mnie zaskoczyło w tym baku to ubezpieczenie pomostowe o którym doradca mowił mi ze bedzie zwiekszone oprocentowanie do mometu uzyskania KW o 0,8% ale nie powiedział ze bedzie one placone od całej kwoty o którą wnioskuję(efekt jest taki ze mam uruchomione 10% kredytu a 0,8% place od calego kredytu). i jak trafisz na doradce "piredole" to Ci nie skseruje wszstkich dokumentów ktore bedziesz musial pozniej dostarczyc Odpowiedz Link
solcia1 Re: Millenium 02.01.07, 12:54 A u mnie Pani z którą podpisywaliśmy kredyt nie wiedziała jakie mają być wysokości transzy - miała się z nami skontaktować w piątek i gucio. Na dodatek trzeba założyć tam konto, gdzie użytkowanie kart Visa (debetowe) miało być przez pierwszy rok gratis i jakież było moje zdziwienie - na moim koncie mam debet 30pln za dwie karty i na dodatek nawet już odsetki od niego zdążyli policzyć - dobre sobie - nie wpłacę tam ani grosza dopóki tego nie zlikwidują. To tyle przyjemnych niespodzianek... Odpowiedz Link
ty56 Re: Millenium 02.01.07, 14:08 Ja tez sie niemiło zaskoczylam brakiem kompetencji pracownikow.Osoby pracujace w jednym banku mowiły sprzeczne rzeczy a do tego biurokracja okropna!!!!A ogolnie z samego kredytu jesteś zadowolona? Odpowiedz Link
ty56 Re: Millenium 02.01.07, 14:06 No ja własnie niestety trafiłam na pracownkow o kompetencjach = 0.W żadnym banku nie widziałam tyle biurokracji co tam!!!A nagorsze ze osoby pracujace w tym banku przedstawiajac nam oferty mowiły sprzeczne ze soba rzeczy!!!!Zero kompetencji!A o jakich dokumentach mowisz ktorych nie skserowali a pózniej trzeba było dostarczyć? Odpowiedz Link
1000marcin Re: Millenium 02.01.07, 14:28 Ja nie narzkam, w ciągu 2 tygodni od złożenia wniosku popisałem umowę. Zmieniły mi sie dochody i musiałem dostarczyć aneks do umowy bo zaświadczenie o dochodach nie wystarczyło i ksiązeczke wojskawą, oba te dokumenty miałem przy składaniau wniosku. Przy zakładnaiu RORu nie musisz brać karty kredytowej, tylko zwykła karte platnicza pobiraja CI wtedy 15zl (coś kojaże ze maja je zwrocic potem ale nie jestem tego pewien, prowadzenie 0zł, potem jest jaks oplata za karte chyba 15zł na rok, 50 gr przelwe(to jest juz prawie wszedzie) ). Ten ror u nich jest nie glupi bo nie musisz pilnowac splat tylko sami pobieraj kasę za wszystkie oplaty zwiazane z kredytem. Ja narazie jestem zadowolony mam kredyt w PLNach nie miałem prowizji tylko podatek i znaczek skarbowy musiałem zaplacic (19+15 zl), wczesnijsza spalta 0 (do 30% kredytu) ja skałdałem w 3 bankach i biurokracja jest w nich jednakowa (prawie te same dokumenty wymagaja we wszstkich bankch tylko w jednych trwa to tydzien(np BPh) a w innych 4 tygodbie (Mbank, Multibank i pobiraja jeszcze dziwne oplaty jednorazowe za jakes ubezpieczenie)). Najlepsza oferte w PlN-ach mniał chyba BPH ale nie usmiecha mi sie placici 9zl za prowadzenie rachunku,nie mam możliwości przewalutwania i wcześcnijsza splata tez nie jesz free. Odpowiedz Link
ty56 Re: Millenium 02.01.07, 15:35 No my waśnie po pielgrzymce po wszystkich bankach zdecydowlauismy sie na Millenuim jako na najkorzystniejsza oferte!Ale juz na samym poczatku zaczely sie male utrudnienia!Mam nadzieje ze decyzja kredytowa bedzie dla na pozytywna! Teraz czekaja nas 2 tygodnie niepokojuAle wierze ze bedzie dobrze!!!!! Odpowiedz Link
karkochas Re: Millenium 02.01.07, 20:33 zero problemów; aż jestem zdziwony czytając ciągłe narzekania na forum Odpowiedz Link
delicja11 Re: Millenium 02.01.07, 23:01 Tez mam od niedawna kredyt w tym banku i formalnosci w zalatwianiu wspominam miło. Odpowiedz Link