katka74 07.05.03, 15:30 Chcę wziąć kredyt hipoteczny w banku Hypovereinsbank. Chciałabym wiedzieć, cos więcej na temat tego banku. Czy warto brać w nim kredyt? Katka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradcy.expandera Re: kredyt 08.05.03, 11:35 HVB jest jednym z trzech dzialajacych w Polsce bankow hipotecznych. Banki te sa slabo kojarzone bo nie prowadza ROR-ów, nie gromadza depozytow - srodki na kredyty pozyskuja z emisji tzw. listow zastawnych - papierow wartosciowych zabezpieczonych hipotecznie. 100 proc. akcji HVB ma BPH PBK, ten z kolei nalezy do grupy kapitałowej Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG z Monachium. Oba banki w ub.r udzielily 1,3 mld zł kredytow mieszkaniowych co dalo im 12-proc. udzial w rynku (3 pozycja po PKO BP i Pekao) HVB, podobnie jak BPH PBK ma bardzo atrakcyjną ofertę w CHF. Doradcy Expandera czesto polecaja ten bank przy refinansowaniu kredytow mieszkaniowych (zamianie starych kredytow na nowe tansze). Kredyt w HVB mozna bez dodatkowych kosztow zaciagnac w oddziale Expandera. Odpowiedz Link
robert.g5 Re: kredyt 27.05.03, 21:17 katka74 napisała: > Chcę wziąć kredyt hipoteczny w banku Hypovereinsbank. Chciałabym wiedzieć, > cos więcej na temat tego banku. Czy warto brać w nim kredyt? > Katka Odpowiedz Link
katka74 Re: kredyt 28.05.03, 08:26 robert.g5 napisał: > katka74 napisała: > > > Chcę wziąć kredyt hipoteczny w banku Hypovereinsbank. Chciałabym wiedzieć, > > > cos więcej na temat tego banku. Czy warto brać w nim kredyt? > > Katka > > Juz sięzdecydowałam, złożyliśmy dokumenty i.. czekamy na decyzję Pozdrawiam, Katka Odpowiedz Link