Dodaj do ulubionych

dot. kredytu

11.05.03, 21:01
Szanowni Państwo.

Nie jesteśmy już młodym małżeństwem (58 lat), z córką studiującą. Przybyliśmy
do W-wy w 96r. Wynajmujemy mieszkanie. Początkowo płaciła za to firma męża,
obecnie my sami.Jest to niebagatelna suma, bo około (obecnie) 1.400 zł i
czynsz. Syn ożenił sie i kupił w W-wie mieszkanie, córka też nie chcę stąd
już wyjechać. Chcemy kupić w W-wie mieszkanie (raczej na rynku wtórnym), lecz
suma którą uzyskamy ze sprzedaży naszego mieszkania w naszym mieście jest
conajmniej dwukrotnie mmniejsza od sumy tej samej klasy mieszkania w W-wie.
Mąż obecnie rozpoczął dzaiałalność gospodarczą,ja niestety zmuszana byłam do
przejśćia na wcześniejszą emeryturę. Czy mamy szansę uzyskać kredyt w banku i
w którym?

Obserwuj wątek
    • doradcy.expandera Re: dot. kredytu 12.05.03, 15:24
      bozena.43 napisała:

> Szanowni Państwo.
      >
      > Nie jesteśmy już młodym małżeństwem (58 lat), z córką studiującą. Przybyliśmy
      > do W-wy w 96r. Wynajmujemy mieszkanie. Początkowo płaciła za to firma męża,
      > obecnie my sami.Jest to niebagatelna suma, bo około (obecnie) 1.400 zł i
      > czynsz. Syn ożenił sie i kupił w W-wie mieszkanie, córka też nie chcę stąd
      > już wyjechać. Chcemy kupić w W-wie mieszkanie (raczej na rynku wtórnym), lecz
      > suma którą uzyskamy ze sprzedaży naszego mieszkania w naszym mieście jest
      > conajmniej dwukrotnie mmniejsza od sumy tej samej klasy mieszkania w W-wie.
      > Mąż obecnie rozpoczął dzaiałalność gospodarczą,ja niestety zmuszana byłam do
      > przejśćia na wcześniejszą emeryturę. Czy mamy szansę uzyskać kredyt w banku i
      > w którym?

Jesli stac Panstwa na wynajem za 1400 zl to take na rate kredytu. Pewnym
      problem moze byc wiek. Banki zycza sobie zeby kredytobiorca nie przekroczyl
      pewnego wieku w momencie splaty ostatniej raty. Ale o kredyt moze sie ubiegac
      syn.
      Mieszkanie ktore chca Panstwo sprzedac moze byc uznane przez bank jako wklad
      wlasny - bank moze zazadac np. umowy przedwstepnej sprzedazy - bedzie chcial
      miec pewnosc ze srodki ze sprzedazy starego lokum przeznacza Panstwa na nowe.

Jesli chodzi o oferty bankow mysle ze najlepszym wyjsciem bedzie bezposredni
      kontakt z doradca w naszym oddziale. Sczegoly 0801 670 000

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka