mariolka1977 12.07.07, 21:14 Witam, w listopadzie 2005 roku skończyłam spłacać kredyt, jednak najdłuższa zaległość była powyżej 180 dni . Czy mam jakąś szansę na kredyt hipoteczny? Od tamtej pory nie spłacałam żadnego kredytu, bardzo prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.orchowska-expander Re: Problemy w BIK-u 12.07.07, 23:39 trudno dać jednoznaczną odpowiedź; wiele zalezy od decyzji banku oraz powodów opóźnień; może w pierwszej kolejności proszę wystąpić do BIK o przesłanie raportu konsumenckiego; pozwoli to na ocenę sytuacji, być może bank, gdzie miała Pani kredyt nie zamieścił tych informacji w BIK, czasem tak się zdarza; pozdrawiam ewa orchowska-frątczak Odpowiedz Link
p.mudel Re: Problemy w BIK-u 13.07.07, 09:25 Witam. Prosze zajzeć na stronę na naszą strone do działu <a www.niezaleznydoradca.pl/pl/home/7/index.html" target="_blank">Poradnik kredytobiorcy</a> Może ten tekst Pani pomoże Odpowiedz Link
arfer Re: Problemy w BIK-u 13.07.07, 18:11 Kluczowa będzie odpowiedź na pytanie - kiedy owe opóźnienie wystąpiło ? Czy w ostatnich miesiącach spłata była terminowa ? Plus - kredyt jest już spłacony. Odpowiedz Link
mariolka1977 Re: Problemy w BIK-u 13.07.07, 21:40 Witam, dziekuję wszystkim, którzy odpisali, dostałam od Was nadzieję. Niestety bank, którego sprawa dotyczy przesłał dane do BIK-u, bo mam właśnie stamtąd raport Plus. Zaległosci były w 2004 roku, a kredyt w całości spłacony został w listopadzie 2005r. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link
misja1 Re: Problemy w BIK-u 17.07.07, 16:31 No tak w dobrym wypadku masz jeszcze rok czekania. Większość analizuje 3-letnią historie kredytową, chciaz zdarzają się wypadki. BZWBK - chwalił się że tylko ostatni rok Odpowiedz Link
zajdek Re: Problemy w BIK-u 18.07.07, 10:36 witam żeby Cie pocieszyć, ja miałem chyba zaległość 3-letnią (tak, tak!) - limit kredytowy, rok temu w marcu w końcu poszedłem do banku i jednorazowo spłaciłem całość zadłużenia (łącznie z gigantycznymi wręcz odsetkami). Po czym 2 tyg. poźniej złozyłem w tymże banku prośbę, o wystąpienie do BIK celem usunięcia całej informacji dot. tego kredytu z bazy Biura. Po 2 tygodniach otrzymałem pismo z banku informujące że to zrobili. 3 m-ce później zaciągnąłem kredyt na 100% wartości mieszkania, bez żadnych problemów. Wiem że to wręcz niewiarygodne, ale czasem warto zagrać vabank i wręcz na bezczelnego. Dodam że chodzi o BZWBK (sprawa z BIKiem). Zyczę Ci tego samego... Odpowiedz Link
mariolka1977 do zajdek 18.07.07, 18:59 Witam, bank tutaj PKO S.A. też twierdzi, że wykreślił tą sytuację, ale tylko w swojej bazie. W BIK-u jest nadal. Może tam też dostałabym kredyt, ale staram się w GE Money. Poczekamy-zobaczymy. pozdrawiam. Odpowiedz Link