mzb1 16.10.07, 22:40 Czy w Polsce mozna dostac kredyt w jenach JPY. czy któryś z Banków lub jakaś instytucja finansowa udziela takich kredytów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieslaw.tomczyk Re: Kredyt w jenach JPY 16.10.07, 23:10 niestety nie. W Polsce jedynie PLN, CHF,EUR,USD Odpowiedz Link
ziut19 Re: Kredyt w jenach JPY 17.10.07, 19:18 wieslaw.tomczyk napisał: > niestety nie. W Polsce jedynie PLN, CHF,EUR,USD No nie przesadzajmy. Jeszcze GBP i wszystkie waluty skandynawskie. Odpowiedz Link
wieslaw.tomczyk Re: Kredyt w jenach JPY 17.10.07, 19:59 sorki zapomniało mi się o nich... Odpowiedz Link
marcin.marczak-expander Re: Kredyt w jenach JPY 17.10.07, 22:30 kredyt w jenach można w Polsce otrzymać, ale niestety dostępny jest tylko dla spółek, może kiedyś bedzie dostępny dla osób fizycznych pozdrawiam marcin marczak Odpowiedz Link
rafse tak, można dostać kredyt w jenach 17.10.07, 23:31 Jest tylko jeden bank na rynku polskim, który to robi, info na mailu gazety... Odpowiedz Link
rafse nie masz konta mailowego w gazecie pl 17.10.07, 23:32 pisz do mnie: rafse@gazeta.pl Odpowiedz Link
bernadeta27 Re: nie masz konta mailowego w gazecie pl 18.10.07, 11:25 Możemy wiedzieć jaki? Odpowiedz Link
arti2 Re: nie masz konta mailowego w gazecie pl 20.06.08, 10:20 "Znacznie bardziej restrykcyjne wymagania stawia Noble Bank. Na kredyt denominowany w jenach mogą liczyć jedynie klienci, którzy dysponują środkami na poziomie kilku milionów złotych, a przedmiotem kredytowania będą drogie apartamenty w kraju i za granicą. Ponadto nie można go znaleźć w ofercie standardowej, jest on niejako szyty na miarę każdego klienta." Odpowiedz Link
withmoney Re: Kredyt w jenach JPY 20.06.08, 14:26 najblizej ich wprowadzenia jest wbk zachodni, ale nie wiem ile jeszcze potrwa to 'niedlugo' Odpowiedz Link
grzegorz_hul Re: Kredyt w jenach JPY 20.06.08, 15:35 Kilka dni temu Noble bank uczynił kredyt w jenach bardziej dostępnym. Teraz warunki, jakie trzeba spełnić to: kwota kredytu min. 500k, zdolność kredytowa liczona dla 150% kwoty kredytu i przy oprocentowaniu w PLN, czyściutki BIK. Oprocentowanie wychodzi 2,99%. Maksymalny okres kredytowania 30 lat. Jeśli ktoś się pisze, to zapraszam ... Odpowiedz Link
adiqq Re: Kredyt w jenach JPY 07.07.08, 20:52 czy to prawda ze WBK już wprowadził kredyty w jenach dla zwykłych śmiertelników? Odpowiedz Link
bodiniusz Re: Kredyt w jenach JPY 31.07.08, 12:58 2.99% ?????? Czyli marża 2 punkty procentowe... to chyba szukają frajerów! Ja na kredycie frankowym mam 0,8 pkt ptocentowego marży, czyli 2,5 raza mniej mnie bank kroi. Odpowiedz Link
polishzloty Re: Kredyt w jenach JPY 02.08.08, 14:11 Witam, > 2.99% ?????? > Czyli marża 2 punkty procentowe... to chyba szukają frajerów! > Ja na kredycie frankowym mam 0,8 pkt ptocentowego marży, czyli 2,5 > raza mniej mnie bank kroi. He. 0,8%? Toś się Pan dał sfrajerować. Ja mam 0,5% w PLN (i co z tego skoro stopy mi rozną )... Większe ryzyko w danej walucie, brak konkurencji na rynku kredytów JPY => wyższa marża... W zamian bezcenne emocje! BTW: Ciekawe czy da się jakoś obejść minimalną kwotę kredytu (500k)... Odpowiedz Link