Dodaj do ulubionych

BIK-pomocy!!!

04.08.03, 17:55
Otóż, znalazłam się z BIKu, jako niesolidny kredytobiorca. Pominę, że głównie
zawdzięczam to niezbyt solidnej obsłudze banku, nazwę litościwie pominę.
Chodzi o zadłużenie 13 złotych ( sic!)
Staram się o nieduży kredyt mieszkaniowy i... zaczęły się schody ( "Miś"
i "Alternatywy 4" razem wzięte sad((
Spłaciłam zadłużenie, spacyfikowałam macierzysty bank i w końcu dostałam
pisemko, że bank wycofuje mnie z BIKu z dniem 20 lipca. Do tej pory niestety
( nóż się w kieszeni otwiera!!) figuruję, oczywiście o kredycie mieszkaniowym
chwilowo nie ma mowy. Co robić??? W jaki sposób mogę zostać wykreślona z tego
*** BIKu?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: BIK-pomocy!!! 04.08.03, 18:22
      devil_inside napisała:

> Otóż, znalazłam się z BIKu, jako niesolidny kredytobiorca. Pominę, że głównie
      > zawdzięczam to niezbyt solidnej obsłudze banku, nazwę litościwie pominę.
      > Chodzi o zadłużenie 13 złotych ( sic!)
      > Staram się o nieduży kredyt mieszkaniowy i... zaczęły się schody ( "Miś"
      > i "Alternatywy 4" razem wzięte sad((
      > Spłaciłam zadłużenie, spacyfikowałam macierzysty bank i w końcu dostałam
      > pisemko, że bank wycofuje mnie z BIKu z dniem 20 lipca. Do tej pory niestety
      > ( nóż się w kieszeni otwiera!!) figuruję, oczywiście o kredycie mieszkaniowym
      > chwilowo nie ma mowy. Co robić??? W jaki sposób mogę zostać wykreślona z tego
      > *** BIKu?

Temat nowy , trudny, dla naszych ekspertów. /wg mnie - nie wiadomo jak KIK
      praktycznie będzie działał/. Napewno z czasem sę dotrze ale wielu trafi tam
      pochopnie bądż niesłusznie, zamykając sobie okresowo drogę do usług kredytowych
      banków i ... innych.
      pzdr mariusz
      • doradcy.expandera Re: BIK-pomocy!!! 05.08.03, 10:34
        > Temat nowy , trudny, dla naszych ekspertów. /wg mnie - nie wiadomo jak KIK
        > praktycznie będzie działał/. Napewno z czasem sę dotrze ale wielu trafi tam
        > pochopnie bądż niesłusznie, zamykając sobie okresowo drogę do usług
        kredytowych

koledze pomylil sie BIK z BIG-iem smile To drugie ruszylo 4 sierpnia - raczej
        wiadomo jak bedzie dzialac bo jest to wszystko opisane w ustawie o
        udostępnianiu informacji gospodarczych.
        Jesli chodzi o opisane sprawe to nastepny krok moim zdaniem to interwencja w
        BIK. Skoro bank, wlasciciel danych osobowych, nakazal usuniecie negatywnej
        adnotacji to psim obowiazkiem BIK, ktory jest tylko systemem gromadzenia i
        udostepniania danych, jest usuniecie klienta.
        Jest jeszcze rejestr Zwiazku Bankow Polskich w ktorym gromadzone sa dane o
        niesolidanych kredytobiorcach. Sprawdz czy tam przypadkiem cie nie ma.
        Procedura jest ta sama co w BIK - wysyla sie listem poleconym wniosek i maja 30
        dni na odpowiedz.
        Inne wyjscie to kredyt w banku ktory z BIK-u korzysta w bardzo ograniczonym
        stopniu - np. Pekao.
        • devil_inside Re: BIK-pomocy!!! 05.08.03, 13:24
          Dziękuję za odpowiedź.
          Żeby było weselej, wiem od zaprzyjaźnionej dyrektor banku, że BIK nie
          aktualizował moich danych od...marca!!!!!!!!! I wg BIKu spłacam jeszcze kredyt.
          No po prostu ręce opadają.Zastosowałam podwójne uderzenie wink, zwróciłam się do
          banku, który mnie zgłosił, z prośbą o reklamację, oprócz tego sama ruszę do
          BIKu. O ZBP się nie martwię, bo pani dyrektor banku powiedziała mi, że tak
          wszystko jest w porządku i gdyby nie fatalna sprawa z BIKiem to kredyt byłby
          dawno przyznany. Bardzo obawiam się o działalność nowego biura, czyli BIGu, bo
          jeżeli będą tak "skutecznie" działać jak ich poprzednik to tylko pozostanie się
          powiesić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka