Dodaj do ulubionych

sny o śmierci bliskich

22.06.04, 11:10
dziś w moim śnie umierała moja babcia, całkiem niedawno mój mąż, kilkańaście
dni wcześniej teściowa, nie wspomnę o mojej mamie i znajomych, mam już dosyć
tych koszmarów, a ja umieram w zwykły sposób od lat w śnie w taki sam sposób,
jadę windą a ona się urywa się, zawsze w windzie co to może znaczyć wy też
macie takie nienaturalne sny?
Obserwuj wątek
    • astralnie Re: sny o śmierci bliskich 23.06.04, 11:40
      Śmierć bliskich osób we śnie nigdy nie oznacza śmierci w świecie fizycznym.
      Najczęściej oznacza , że załatwiłaś z tymi osobami jakieś ważne sprawy,
      przecięłaś jakieś uzależnienie od nich, w takiej czy innej dziedzinie życia.

Sen taki nie oznacza, że Wasze drogi się rozchodzą.

Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Matylda Re: sny o śmierci bliskich IP: *.icpnet.pl 23.06.04, 19:02
      Każda śmierć ludzka,zwierzęca,a nawet roślinna zawiera w sobie nić przewodnią
      do innego życia,w każdym razie w snach,do życia rozpatrywanego pod innym
      kątem,w innej optyce,w skutek nabrania dystansu.Niektórzy widzą się martwi w
      trumnie i myślą,że naprawdę umrą.BŁĄD!Niepotrzebne niepokoje.Ten sen informuje
      nas,że należy zerwać z uczuciem lub trybem życia,który stał się nieznośny dla
      psychiki.Umieranie jest więc zapowiedzią zapomnienia,odrzucenia pewnych
      przestarzałych wartości,wyblakłych sentymentów,przynoszących jedynie regres czy
      stagnację.Umierać tzn.odkryć nowy rodzaj życia,kochania.Umierać to czasami
      znaczy zdystansować się,a czasami odrodzić.Wszystko zależy od tego,czy umierasz
      wśród kłopotów,nieustannych zmartwień i niepowodzeń,czy z powodu choroby.Kiedy
      śni się śmierć trzeba wiedzieć ,czy następuje ona w chwili próby,czy w chwilach
      szczęścia,w bogactwie,czy w nędzy.Śmierć we śnie często zapowiada koniec
      kłopotów lub wyzdrowienie.Umieramy nieustannie,ponieważ bez przerwy
      ewolujemy.Życie ziemskie to kolejne śmierci i odrodzenia.Widzieć jak umiera
      ktoś któreś z rodziców lub przyjaciół tzn.,że nasze uczucia wobec tej osoby się
      ochłodzą.
      Własna śmierć widziana we śnie jest swego rodzaju procesem oczyszczenia
      duszy,odrodzenia"ja",które musi sie zmienić,by sprostać życiowej walce.
      Winda to poszukiwanie kierunku życia,które może wpłynąć na zmianę sytuacji.
      Co każe Ci wjeżdżać do góry i zjeżdżać?Co powoduje wzloty i upadki?
      Spadająca winda to nic innego jak nieprzewidziany zawód w ważnej sprawie.
      Pozdrawiam.Matylda
    • Gość: Beata Re: sny o śmierci bliskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:25
      witaj
      bardzo podobaja mi sie interpretacja moich poprzednikow, ja od siebie chcialam
      jedynie dodac, ze urywajaca sie winda kojarzy mi sie z karta tarota wieza boga.
      Cos co jest falszem tak przyswoilas ze uwazasz to za swoja prawde i
      podswiadomosc moze dawac ci znaki, ze uwolnienie sie od tej uludy moze byc dla
      ciebie bardzo bolesne, ale nieuniknione. Natomiast po rozbiciu wiezy falszu
      zawsze pojawia sie swiatlo prawdy. Kojarzy mi sie to z powietrzem po burzy.
    • indiaaa Re: sny o śmierci bliskich 24.06.04, 13:56
      dziękuje za interpretacje, czytałam gdzieś wcześniej że śmierć nie oznacza jako
      tako katastofy w życiu czyli zgonu tego kto się w nim pojawił, natomiast winda
      zawsze mnie martwiła, nigdzie w sennikach nie mogłam znaleść wyjaśnienia teraz
      bedę głębiej analizować
    • agrentowy4321 Re: sny o śmierci bliskich 04.03.23, 15:31
      Obłędne
    • irona.sonata Re: sny o śmierci bliskich 24.04.23, 19:15
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: sny o śmierci bliskich 03.05.23, 00:37
      Ile dołożysz tyle wynik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka