Dodaj do ulubionych

Taki problem..

20.12.10, 19:22
Witam. Mam taki kłopot ze swoim psiaczkiem a mianowicie: strasznie się drapie..gryzie..no skubie tak jak to robi pies który ma pchły- po obu stronach ciała...Właściwie jak go drapę po grzbiecie to aż się wygina...wyciaga się jaki długi i widać że chce by go smyrać. Pchiełek nie ma...sprawdzałam...żadnych strupków czy ran. Raz o mało się nie zrobiła bo skórka stała się zaczerwieniona jak się tak intensywnie skubał...więc posmarowałam mu czymś takim jak dzieci mają na ospę czy wiatrówkę. Jakiś czas nie ruszał tego miejsca. I tak się zastanawiam...stało się tak po ostatniej kapieli...czy myślicie że za słabo go spłukałam? Bo już go kapałam w tym szamponie(szampon dla yorków polecony przez panią w sklepie) i do tej pory było wsio ok. Nie wiem...słyszałam taka opinię by go wykapać w szarym mydle;/ bo jest neutralne i jakieś tam lecznicze i na pewno nie zaszkodzi. Nie wiem...na razie nic nie robiłam w tym kierunku...może go zwyczajnie raz jeszcze wykapać...porządnie spłukać ale tak baaaardzo porządnie i sprawdzić co to może być?;/ Miała z was któraś cos takiego ze swoim czworonogiem? Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Taki problem.. 21.12.10, 10:03
      Kochana przyczyn może być wiele. Moja się drapała, ale okazało się że ma uczulenie na karmę z kurczakiem. Może faktycznie za słabo wypłukałaś po kąpieli, a może za mało odżywki dałaś i przesuszoną skórę ma. Po prostu wykąp mała jeszcze raz, ale może szamponem alergicznym, takim od weterynarza, nie ze sklepu. Kosztuje coś około 20 zł, więc niedużo. Lila też latem złapała pchły od jakiegoś psiaka, i uczulenie na jad pchli. Pomógł ten szampon, jest na prawdę dobry, złagodził świąd skóry. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka