12.12.11, 15:11
cześć dziewczęta, mam takie pytanie... wyczytałam na vetopedii, że cieczka: "Zazwyczaj pojawia się raz lub dwa razy do roku i trwa około 21 dni. Między 9 a 14 dniem suka może być pokryta psem." Czy to oznacza, że po tym czasie nawet jeśli miedzy zwierzętami dojdzie do zbliżenia to nie będzie maluszków? W sprawie suczek jestem laikiem, Lucy to moja pierwsza dziewuszka i tak mam czasem głupiutkie zapewne pytania, ale dla mnie ważne, bo chciałabym już wziąć w weekend Luckiego do domu, ale wolę się poradzić...

PS. Aniu co u Was? Daj jakieś fotki swoich pluszaków:)
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Porada 12.12.11, 18:57
      Kochana może być różnie:). Mój wet powiedział że to jest jak u kobiet właściwie, jedna sunia zachodzi w te wymienione dni, a inna ma płodne dni wcześniej, inna znowu później. Różnie może być. Moim zdaniem najlepiej było by zapytać weterynarza. Pozdrawiam Ania.
    • maria0511 Re: Porada 12.12.11, 20:40
      Ja mam już czwartą dziewczynkę zawsze najbardziej pilnowałam moje panienki w połowie cieczki bo wtedy jak twierdzą znawcy suczka sama ma ochotę na zbliżenie a wcześniej i po tym
      okresie się broni.Najzabawniej było jak miałam dwie suczki mamę i córkę to jak jedna miała cieczkę to druga broniła jej cnoty jak my przeganialiśmy chętnych to ona obszczekiwała ich,ale
      to było dziwne bo jak się zbliżał duży pies i był oszczekiwany to odchodził nigdy nie atakował
      małej pinczerki nigdy nam się to nie zdarzyło .Pozdrawiam M.M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka