Dodaj do ulubionych

Nawrót alergii

04.01.13, 19:47
Ja zaczęłam rok okropnie:(. Od około 20 grudnia walczyłam z grypą, horror, do dziś cały czas coś się dzieje u mnie, a to katar, kaszel itd. Nie mogę sobie z tym badziewiem poradzić, lekarze też zresztą. Mam jednak nadzieję że to już koncówka. Ucierpiały też na tym małe, i to bardzo bo mają taki paskudny wysyp skórny alergii że horror. Wczoraj byłam z nimi u lekarza oczywiście i znowu leki, antybiotyki, zastrzyki i mazidła. Biedna Fabcia rozdrapała sobie głowę do tego i ma paskudną ranę. Mazidła pomogą, ale znowu walka z mazidłami itd. Dziś zaliczyły fryzjera, za pozwoleniem dr. Wojtka, bo nawet nie jestem w stanie ich wykąpać:(, cholerne osłabienie daje się we znaki. Wróciły pachnące, wyczesane lekko podcięte i aż się ucieszyłam bo tak ładnie wyglądają. Jutro postaram się wstawić zdjęcia:). Fabcia musi mieć na główce znowu krótkie włoski:(, ale tak szybciej się wygoi główka. Nie wiem czy ten nowy szampon też się nie dołożył, bo lekarz pytał czy czasem nie zmieniłam szamponu. Jednak Espree i Bio-groom hypoalergiczne dla moich są najlepsze, plus od czasu do czasu te weterynaryjne. Wracam do nich:). Jedyne co jest pocieszające, to z oczkami jest o niebo lepiej. Zakraplam sztuczne łezki i zero zacieków prawie, ani zapachu:). Wizyta u okulistki się opłaciła, a mało tego to P. doktor całą dokumentację przesłała dr. Wojtkowi, miłe zaskoczenie. Osoba godna polecenia:). To już chyba wszystko, pozdrawiam Ania z "Alegiczkami"kochanymi:).
Obserwuj wątek
    • malgokasp59 Re: Nawrót alergii 04.01.13, 19:59
      Oj Aniu to się nacierpiałaś - mam nadzieję że wykorzystałaś Ty i psinki limit chorób na ten rok ! I że nic więcej Cie nie trafi. Życzę zdrówka !:)
      Natomiast moja Viki strasznie zaczęła się drapać aż zakupiłam krople na pchły i dokupiłam obroże bayerowską. Ale to chyba nie pchły bo jest często kąpana i czesana i nic nie zauważyłam. Natomiast może to jedzenie bo jadła przez długi okres mix Royala dla szczeniaków i dorosłych zmieszany z purina i było ok. A teraz dostała tylko Royal i się drapie. Wczoraj aj zakupiłam juz purinę z jagnięcina i zobaczę co będzie .
      • maria0511 Re: Nawrót alergii 04.01.13, 20:25
        Aniu Twoja choroba i one zaraz muszą dołożyć,ale z nimi to tak jest ciągle się nimi zajmować
        jak są zdrowe to przyjemność jak im coś dolega to się denerwujemy ale Aniu dasz radę bo je bardzo kochasz ,szkoda że się tak rok zaczął ale jak poprzedniczka napisała to się przyłączam że na tym się skończy czego Wam życzę. Pozdrowienia Maria
    • shihmonka Re: Nawrót alergii 04.01.13, 20:24
      Aniu,
      wracaj szybko do zdrowia i Twoje pieski też!
      Mam pytanie, o ile możesz oczywiście napisać - podaj mi dokładne nazwy tych szamponów i kropelek do oczu. Moja ma tak samo problemy skórne , a niedlugo konczy mi sie szampon i tez musze kupić cos dla alergika. Dzięki, Monika
      • an3czka2 Re: Nawrót alergii 05.01.13, 12:50
        Witaj.
        Kropelki do oczu to Hylo Gel. Trzeba jednak pamiętać aby oko było idealnie czyste, zero paproszka, bo jest to gel i z paprochami zrobi więcej szkody jak pomoże. Jest skuteczny. Są to tzw sztuczne łzy, mogą być też innej firmy, ale żadne tanie, bo się nie sprawdzają, muszą być przede wszystkim gęste. Ja wzięłam najdroższe, bo są gęste. Zakraplam 1-2 razy dziennie i to wystarcza. Co do szamponów to tak jak pisałam Espree polecam z czystym sumieniem, ten hypoalergiczny. Drugi to Bio-groom, też bardzo dobry i wydajne są oba.allegro.pl/espree-silky-show-355ml-szampon-pies-dlugowlosy-i2901835334.htm oraz allegro.pl/bio-groom-herbal-groom-szampon-ziolowy-355ml-i2873600523.html Te używałam i byłam bardzo zadowolona, szczególnie z Espree. Co do weterynaryjnych to kupuję co jakiś czas Verti derm Bayera i tez działa bardzo kojąco na skórę. Mam nadzieję że pomogłam, pozdrawiam Ania.
        • shih-mo Aniu 05.01.13, 14:33
          trafiłam na taki wątek na dogomanii.
          Ta pani też zmaga się z alergią u swojej suni shih. Może poczytaj jak u niej to wygląda.

www.dogomania.pl/forum/threads/179418-Maja-i-Tosia-%29/page126
          Mam nadzieję że jakoś uda Ci się ogarnąć to wszystko, choć z alergią jest trudno.
          Pozdrawiam
          • an3czka2 Re: Aniu 06.01.13, 19:04
            Kurcze to samo co u mojej małej na głowie, pilnuję ją non stop i moment i głowa rozdrapana. Dostałam środki na te ranki i pomaga nieco. Dostaje też jedna i druga leki na alergię, więc jest dużo lepiej. Mniej się drapią już, to najważniejsze:). Męczy je dieta, ale co zrobić, muszą i już.
            Oby jak najszybciej się po wygajało to u małych, bo mi ich szkoda:(. Dobrze że chociaż P.Alicja mi je pokąpała porządnie w leczniczym szamponie, podcięła i wyglądają jak okazy zdrowia. Dzięki za wsparcie, to miłe:)
            Pozdrawiam Ania.
        • shihmonka Re: Nawrót alergii 05.01.13, 19:44
          Dziękuję bardzo za odpowiedz, espree - silky show też mi polecała była wlascicielka, pokazaywała mi taką właśnie butelkę i chwaliła ten szampon i odżywkę, ja ich nie kupiłam na początku bo szukałam szamponów dla szczeniąt, żeby nie powodował łzawienia oczu. Mam pytanie, czy jak moja mała ma juz skonczone prawie 7 miesiecy to już mozna ją kąpać w tym espree?

• an3czka2 Re: Nawrót alergii 06.01.13, 18:59
            Spokojnie możesz, on też nie powoduje łzawienia :).
            Ania.
            • cccykoria Re: Nawrót alergii 07.01.13, 12:13
              b. się cieszę Aniu, że jesteś zadowolona z wetki, ona jest super i jej cały zespół i naprawdę polecam jak któreś z psiaczków ma problemy z oczkami i łzawienie, nie kielbowicz. z początku byłam zadowolona, bo znalazł przyczynę łzawienia itp ale po konsultacji z dr Nestorowicz zmieniłam zdanie. fredi żadnego na razie łzawienia, przebarwień.usuwała mu rzęsy inną metodą i naprawdę super.

współczuję z tą alergią ale wiem, że dziewczynki Twoje są pod b. dobrą opieką weterynaryjną i Twoją. pozdrawiam

fredi też leci na wet. suchej i nie może jeść niczego, mokrej zero marchewki jabłka i innych smakołyków.

wrzuć fotki dziewczynek, też mam zamiar wybrać się do p. Alicji, bo jest zarośnięty strasznie. pod oczkami sama wycinam, a reszta nie mam talentu:)
              • 9czarna Re: Nawrót alergii 07.01.13, 12:59
                Witam! Smutne to że że alergia znowu powróciła:( ja u mojej małej też się z nią zmagam jest troszkę lepiej ale jeszcze się drapie z tym że już mniej niż kiedyś. Też musi być na ścisłej diecie,żadnych smakołyków tylko sucha karma,nigdy nie dokarmialiśmy jej resztkami ze stołu,czasem dostała kawałeczek ugotowanej marchewki i gotowanego mięska bez jakichkolwiek przypraw i od razu było gorzej a więc tylko karma sucha hypoalergiczna. Trzymam kciuki za wasze psinki aby była poprawa:) i żadnych nawrotów! Dołączam się do prośby koleżanki cccykori z chęcią zobaczymy dziewczyny Ani w nowych fryzurkach:) Pozdrawiam
              • an3czka2 Re: Nawrót alergii 07.01.13, 16:01
                Lidziu ja włąśnie byłam u P.Alicji i wyglądają cudnie, może dziś uda mi się włożyć zdjęcia
                Pozdrawiam Ania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka