Dodaj do ulubionych

ALL SYSTEMS Super Whitening Gel

17.01.13, 17:26
Hej, czy któraś z Was używała, może tego żelu i czy jest skuteczny? Od soboty jest już z nami maleńka sunia-Fiona:) Jest cudowna, teraz ma 9 tydzień, z każdym dniem coraz więcej rozrabia, już nawet nauczyła się wdrapywać na kanapę:)
No ale do rzeczy, malutka jest prawie cała biała i włoski na tylnych łapkach ma przebarwione na żółto od moczu, zastanawiam się czym to wyczyścić i myślałam o czymś takim jak ten żel ale nie wiem czy jest skuteczny a po drugie czy u takiego malucha można to stosować. Proszę o wszelkie rady,wskazówki,opinie, sugestie.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • maby-baby Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 17.01.13, 20:48
      Witam!
      Ten żel to raczej dla dorosłych psów. Umyj małej tylko tylne nóżki w szamponie dla szczeniąt lub zwyczajnie jakimkolwiek mydłem w płynie i dobrze spłucz.
      Ale dziwi mnie, że ma mocz na nóżkach.
      Wychowałam już 10 szczeniąt i wszystkie były czyściutkie i pachnące.
      Może nie miała dobrych warunków w poprzednim domu?
      Pozdrawia i służę radą! :)
      Justyna
    • maria0511 Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 17.01.13, 22:29
      Witam w klubie zakręconych.
      Co za spryciara Twoja mała już się potrafi wdrapywać na kanapę zazdroszczę a moja ma 2,5 roku stanie przy kanapie czy fotelu i popiskuje żeby ją wsadzić taki leniuch.
      Niech się Wam maleństwo chowa bezproblemowo Pozdrawiam Maria
      • iwona.jg Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 18.01.13, 08:33
        Mam ten żel, dostałam trochę na próbę od naszej fryzjerki. Naszym problemem są przebarwione wąsy. Na preparat nie narzekam - chociaż szczerze mówiąc spodziewałam się bardziej spektakularnego efektu. Żel nie wybiela od razu - stopniowo rozjaśnia ( trzeba regularnie stosować). No i samo nałożenie wymaga trochę cierpliwości - żel się nakłada na 10-15 minut - ja wtedy biorę Figla na kolana i pilnuję żeby nie lizał. Po tym czasie wycieram do sucha i rozczesuję. Myślę,że u szczeniąt to się nie sprawdzi ( swoją drogą dziwne,że taki młody piesek ma już problem z czystością).
        Generalnie do codziennej - szybkiej pielęgnacji - bardziej u nas sprawdza się żel Hery i pianka do pyszczka firmy espree ( fioletowa z efektem rozjaśnienia). Mam wrażenie,że wszystkie ww. preparaty działają podobnie. Regularne stosowanie daje efekt.
        • 9czarna Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 18.01.13, 11:42
          Moja suczka jest od spodu cała biała , gdy odbierałam ją od hodowcy była czyszciutka pachnąca zero żóltych przebarwień nigdy nie musiałam stosować preparatów wybielających włoski. Dziwi mnie to że u takiego malucha już są przebarwienia,wydaje mi się że u hodowcy nie miała najlepszych warunków. Niech Ci sie dobrze chowa:) Pozdrawiam
    • mamaneluni Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 18.01.13, 19:26
      Dzięki za wszystkie rady. Myłam malutką mydłem dla dzieci-taką pianką dla niemowlaków bo nie miałam jeszcze szamponu no ale ten żółty kolor jeszcze pozostał. Dzisiaj mam już szampon dla szczeniąt shih tzu więc ją jeszcze raz umyje i zobaczymy czy coś pomoże.Może za którymś praniem zejdzie. Jak nie to wypróbuje ten żel. Nie chce już się zastanawiać nad tym jakie miała warunki u hodowcy....możliwe że nie były za dobre:(, no ale malutka jest już z nami i na pewno doprowadzę ją do ładu.
      Mam jeszcze tylko do Was jedno pytanie. Przemywam jej codziennie oczka wodą przegotowaną ale nie wiem czy te oczy jej łzawią czy co bo ma mokre te włoski w okolicy oczek. Jest na to jakaś rada???
      • an3czka2 Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 19.01.13, 19:26
        Witaj.
        Musisz co rano przemywać przegotowana wodą, jak będzie starsza to będziesz musiała sprawdzić przyczynę łzawienie. Na razie to może być ząbkowanie. Możesz też od czasu do czasu przemyć Borasolem (kup w aptece) i delikatnie nasącz wacik i przemyj. Powinno pomóc.
        Pozdrawiam Ania.
        • mamaneluni Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 20.01.13, 20:12
          Dzięki, przemywam jej codziennie przegotowana woda i wyczesuje ale ciągle ma te włoski mokre i jej się sklejają. Fakt,ze właśnie teraz wychodzą jej zabki. Mam nadzieje ze to minie, pod koniec miesiąca będę na szczepieniu to zapytam też weterynarza. Pozdrawiam
          • marian_malek Re: ALL SYSTEMS Super Whitening Gel 21.01.13, 03:20
            witam, a ja jestem przekonany , ze hodowca cos" kreci ", sam farbowal futerko psa , zebys uwiezyla ze pies jest rasowy, pewnie ojcem twojego pieska jest jakis pudel i stad te jasne wloski, a do tego farbowal je farba bo na zdjeciu widzial, ze shih tzu ma jasne....

Marian Malek

weterynarz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka