Dodaj do ulubionych

Choroba trzustki?

07.03.13, 13:41
Cześć dziewczyny, ponieważ Misia ma od jakiegoś czasu nawaracającą biegunkę pani wet zaleciła badanie kału w kierunku pasozytów i choroby trzustki. Muszę poczekać aż kupa dojdzie do normy i zanieść na badania, ale obawiam się, że to może być trzustka. POczytałam trochę w internecie in część objawów się zgadza. Na razie dostała zastrzyki i ma zaleconą zmianę karmy na royal canin gastro intestinal. Dostałam próbkę karmy i zjadła chętnie. Mam nadzieję, że okaże się że to tylko nadwrażliwość na pokarm a nie jakaś choroba...
Obserwuj wątek
    • adinka11 Re: Choroba trzustki? 08.03.13, 10:48
      Cześć Ada,

Trzymamy kciuki, aby to nie była trzustka... Nic więcej w sumie nie mogę napisać, bo nie mam o chorobach trzustki pojęcia :( ale mam nadzieję, ze to fałszywy alarm. I wszystkiego naj z okazji dnia kobiet Tobie i dziewczynom! :)

• an3czka2 Re: Choroba trzustki? 08.03.13, 12:10
        Ada trzymam też kciuki za Misię, oby okazał się to fałszywy alarm.
        Pozdrawiam Ania.
        • 9czarna Re: Choroba trzustki? 08.03.13, 13:07
          Równiez trzymam kciuki aby to nie była faktycznie trzustka. Być może to poprostu karma jej nie odpowiada i stąd te biegunki. Wiem ze przy chorej trzustce kupy sa żółtawo zielone i bardzo brzydko pachną jakby kwasem,psa boli brzuch,bywa ze goraczkuje,do tego pies chudnie mimo zwiekszonego bardziej niz zwykle apetytu. Aby zbadać trzustke trzeba pobrac krew lub wykonać badanie kału. To tyle ile pamietam:)
          • adzikkkkk Re: Choroba trzustki? 11.03.13, 18:46
            Na szczęście trzustka w porządku ufff...
            Teraz zbieramy kupę na badanie na obecność pasożytów. Misia musi mieć dietę przynajmniej jakiś czas. Jak nie wyjdzie nic w drugim badaniu to prawdopodobnie Misia ma wrażliwy układ pokarmowy i nic z tym nie zrobimy.
            • an3czka2 Re: Choroba trzustki? 11.03.13, 19:59
              Ada na pewno będzie dobrze. Są odpowiednie karmy dla psów o wrażliwych jelitach i całym układzie pokarmowym, dacie z tym radę.
              Pozdrawiam Ania.
              • 9czarna Re: Choroba trzustki? 12.03.13, 09:25
                To cudownie ze trzustka w porzadku,gdyby to była trzustka mała bardzo bolał by brzuch, Pozdrawiam
            • an3czka2 Do Adzikkkk 22.03.13, 20:59
              Ada skarbie co wyszło w koncu u twojej małej, kurcze bo mam ten sam chyba problem. Fabcia od zeszłego tygodnia ma nawracające biegunki i wymioty. Dzień jest okey i znowu to samo. Byłam 2 dni temu u weta i niby było lepiej, stwierdził zatrucie lekkie. Dostała coś na wyrównanie flory, puszki hillsa na dietę i znowu jest nawrót. Robaczycę niby wykluczył, bo niedawno była odrobaczana, a do śmieciarzy na dworze nie należy. Nie wiem skąd to zatrucie, już mi ręce opadają. Ja bym stawiała na robaki, ale sama nie wiem. Żal mi małej. W sumie zachowuje się normalnie, ma apetyt, bawi się i tylko te ,,niespodzianki" co rusz. Ciekawa jestem co wyszło u twojej małej.
              Pozdrawiam Ania.
              • adzikkkkk Re: Do Adzikkkk 22.03.13, 23:30
                No właśnie Aniu nic nie wyszło. Jest teraz na diecie i na razie jest ok. Może u Twojej małej to faktycznie jakieś zatrucie skoro dodatkowo wymiotuje. U Misi nie było wymiotów. Zobaczymy jak długo będzie spokój.
                • an3czka2 Re: Do Adzikkkk 23.03.13, 11:33
                  Kurcze może faktycznie. Dzięki za odpowiedz:)
                  Pozdrawiam Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka