Dodaj do ulubionych

Mam problem z moim pieskiem

01.01.09, 20:17
Mam 2 miesięcznego pieska i kiedy robi kupę od razu ją chce zjeść(jeśli sie go
nie powstrzyma ją zjada ) czy ktos tez mial taka sytuacje i co z tym zrobic
Obserwuj wątek
    • dream5 Re: Mam problem z moim pieskiem 04.01.09, 13:33
      marcinekmcz napisał:

> Mam 2 miesięcznego pieska i kiedy robi kupę od razu ją chce zjeść(jeśli sie go
      > nie powstrzyma ją zjada ) czy ktos tez mial taka sytuacje i co z tym zrobic

mama ten sam problem jak by ktoś wiedział czy to jest normalne czy może jest chory albo może głodny niech napisze z góry dzięki
    • natalex11 Re: Mam problem z moim pieskiem 18.01.09, 21:36
      marcinekmcz napisał:

> Mam 2 miesięcznego pieska i kiedy robi kupę od razu ją chce zjeść
      (jeśli sie go
      > nie powstrzyma ją zjada ) czy ktos tez mial taka sytuacje i co z
      tym zrobic

Ja co prawda nie mam jeszcze shih tzu ale wiem cos na ten temat a
      mianowicie czytalam ze jezeli piesek je odchody to znaczy ze brakuje
      mu witamin jesli kupisz mu odpowiednie witaminy to problem powinien
      sie rozwiązac :)
      • marika1413 Re: Mam problem z moim pieskiem 21.02.09, 13:41
        podstawowe pytanie czym piesek jest karmiony?
        • tenshii Re: Mam problem z moim pieskiem 24.02.09, 13:15
          Psy bardzo często zjadają kał innych gatunków zwierzat, a nawet czasami własny - budują sobie w ten spocósb własną florę jelitową.
          Jako rozwiązanie mogą posłużyć tabletki RumenTabs. Jest to preparat wterynaryjny - wyciąg ze żwacza. Zawiera on mikroflorę i mikrofaunę, która stabilizuje potrzebną florę jelitową.
          Najczęściej można go kupić w lecznicach weternaryjnych.
          • fifi.2008 Re: Mam problem z moim pieskiem 15.03.09, 06:31
            Witam mam sunie od 4 miesięcy,i problem ten sam,ale wiem jak go można rozwiązac
            !NIE POLECAM RACZEJ DAWANIA PSIACZKOWI ŻADNYCH WITAMIN!TRZE BA PAMIĘTAĆ O TYM IŻ
            WSZYSTKIE WITAMINY SA ZAWARTE W KARMIE.CAŁA SZTUKA POLEGA NA TYM IŻ TO TY TERAZ
            MUSISZ DOPILNOWAC ABY PSIAK NIE ZJADAŁ KUPY,ANI SWOJEJ A TYM BARDZIEJ JAKIEGOŚ
            INNEGO ZWIERZAKA!!!
            Twój maluch ma chorobę ale jest ona chorobą w jego psychice,a dowiedziałem się
            o niej od swojego weta!także powodzenia !
            POZDRAWIAM
            • tenshii Re: Mam problem z moim pieskiem 15.03.09, 11:30
              Witaminy i mikroelementy potrzebne do zdrowia zawarte w jedzeniu to zupełnie co innego niż składniki potrzebne do wyrównani flory bakterjnej jelit i żołądka.
              Nie da się dopilnować żeby pies nie jadł kup, chyba że trzymasz go całe życie na smyczy jak niewolnika.
              Problem można wyeliminować podając psu RumenTabs, który absolutnie psu nie zaszkodzi.
              Ja bym na Twoim miejscu zmieniła wetrynarza. Normalnie szok....
              • fifi.2008 Re: Mam problem z moim pieskiem 15.03.09, 13:05
                I tu właśnie się mylisz ,gdyż moja sunia na smyczy to chodzi OD WIELKIEGO
                DZWONU-więc słowo niewolnik tu zupełnie nie pasuje!I w 90% problem zjadania kupy
                znika!A skoro używasz aż takich fachowych słów jak "FLORA BAKTERYJNA JELIT I
                ŻOŁĄDKA" to chyba zwracasz uwagę na to jaką kupkę zrobił twój psiaczek?jaki ma
                kolor,jak dużo zrobił,CZY MOŻE NIEMA JAKIŚ ROBAKÓW,ale żeby to sprawdzić to
                MUSISZ BYĆ OBOK PIESKA więc niema problemu oduczyć go wtedy,wystarczy przykucnąć
                i powiedziec Zostaw,odsunąć od kupy i w nagrodę dać mu kilka ziarenek
                ROYALKA!Kilka razy tak zrobisz,i maluch zacznie rozumieć ze zamiast kupki,to
                może dostanie coś innego.NASZE PIESKI SZYBKO POJMUJĄ TAKIE ŻECZY,JEŻELI IM SIĘ W
                TYM POMAGA!
                • tenshii Re: Mam problem z moim pieskiem 15.03.09, 13:15
                  Psy nie zjadają tylko swoich kup, ale również kupy innych psów, a także kupy ludzkie.
                  Tak się składa, że mój pies również zjadał kupy, i niestety nie mogłam temu zapobiec. Dlaczego?
                  Bo mój pies spuszczany jest na łąkach, polanach, polach, po których biega z innymi psami, biega za patykami, piłkami itd, i nie jestem w stanie non stop być przy niej, dogonić jej i stać nad nią.
                  A zanim do psa dojdę to kupy już dawno nie ma.
                  Zresztą to nie jest problem behawioralny. Pies nie je kupy bo to np dla niego dobra zabawa, pies je kupą właśnie w powodu problemów z florą bakteryjną.
                  Nie musisz podawać swojemu psu tych tabletek - nikt Ci nie każe, ale nie wmawiaj ludziom, że nie pomagają, czy nawet szkodzą. Jak powiedziałam witaminy i mikoelementy swoją drogą, a flora bakteryjna swoją drogą.
                  Do tego służy właśnie RumenTabs. I tyle.
                  • tenshii Kilka wypowiedzi weterynarzy: 15.03.09, 13:25
                    Forum specjalistyczne, weterynaryjne, odpowiadają weterynarze.
                    Wątki o RumenTabs:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=22989348&a=23014824
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=67920040&a=67941793
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=23666949&a=23693153
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=50213552&a=50224315
                    I wiele wiele innych.
                    Tak jak powiedziałam - masz swój sposób - stosuj go.