Dodaj do ulubionych

PIERWSZA CIECZKA CO ROBIĆ?

29.03.09, 22:45
Witam wszystkich!Mam na imię Maciek i jestem szczęśliwym posiadaczem suni FIFI.Fifi niema jeszcze 7miesięcy a od 6dni ma cieczke.Nosi majteczki z wkładkami,ale martwi mnie to ze od tylu dni jej niemogę podmyć!Poprostu obawiam się ze jak zaczne ją myć to będzie Fifi to boleć!zaznaczam że nigdy wcześniej niemiałem doczynień z suczkami,więc proszę ojak najwięcej wskazówek co powinienem robić przez ten okres.
SERDECZNIE DZIEKUJE
Obserwuj wątek
    • tenshii Re: PIERWSZA CIECZKA CO ROBIĆ? 29.03.09, 23:03
      1) nie będzie jej boleć
      2) 4 miesiące po zakończeniu cieczki można sterylizować. Zrób to. Wyjdzie jej na zdrowie.
    • marika1413 Re: PIERWSZA CIECZKA CO ROBIĆ? 30.03.09, 00:02
      Pozwól suczce samej się wylizywać i zadbać o swoją higienę , jeśli nie krwawi
      zbyt obficie to nie musi mieć majteczek ,ja ich wogule nie używam i pamiętaj, że
      jak wyprowadzasz pieska to mu ściąg te majteczki aby mógł się wysiusiać(: znam
      osoby które w majtkach psa wyprowadzały(: uważaj na spacerze wyprowadzaj tylko
      na smyczy ,aby nie pokrył ją jakiś przypadkowy piesek jest za młoda na
      potomstwo.Po za tym najbardziej posłuszna suczka może uciec gdy ma rójkę.Cieczka
      w niczym nie przeszkadza śmiało możesz nawet kąpać swoją pupilkę.
      • obywatel_korowiow Re: PIERWSZA CIECZKA CO ROBIĆ? 30.03.09, 18:14
        Popieram :). Jestem zdania, że nie powinno się zakładać w tym czasie majtów. Pozwól by psica sama zadbała o higienę a przy okazji nie narazisz jej na infekcje. Nasza w tym okresie nie nosi żadnych zabezpieczen i choć się obawiałem, przyznaję, że zachowywała się wzorowo i wcale nie brudziła :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka