kaya252 25.08.09, 23:12 czytalam w ktoryms watku o praparacie czy tabletkach na "wyrownanie" flory bakteryjnej jelit i nie moge znaleźć tej nazwy.czy ktos pamieta ja?gdzie mozna to kupic?w aptece czy u weta? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: preperat na florę bakteryjną jelit 26.08.09, 00:26 Psi nazywa się bodajże enteroferment. Z powodzeniem możesz stosowac "ludzkie" probiotyki - lakcid, acidolac, trilac itd. Odpowiedz Link
kaya252 Re: preperat na florę bakteryjną jelit 26.08.09, 10:52 ok.dziekuje.a jak z dawkowaniem dla malego, 3 mies pieska?ma to jakies znaczenie?czytalam gdzies tutaj ze gdy pieski zjadaja kupke to to pomaga.bo ostatnio pojawil sie ten problem... Odpowiedz Link
semi-dolce Re: preperat na florę bakteryjną jelit 26.08.09, 17:04 Podaj jedna kapsułkę trilacu dziennie, najlepiej pół kapsułki rano i pół wieczorem (wysyp ten proszek ze środka i podziel, acidolac jest w proszku od razu). Na zjadanie kup może pomóc a może nie, ale koprofagia mija z wiekiem zazwyczaj. Odpowiedz Link
2-piecho Re: preperat na florę bakteryjną jelit 26.08.09, 18:23 ja z moim psem walczyłam o nie zjadanie kupki przez 4 miesiace tabletki rumen tabs nie pomagały nie wierz w to że samo mu przejdzie. trafiłam na dobrego weta który polecil mi priobiotyk bio gen dla psów kosztuje ok 28 zł podaje sie go co 5 dni. dawkowanie jest na ulotce niestety można go kupic tylko w lecznicy. moje piecho zaraz skończy rok i jak na razie pomogło. życze powodzenia Odpowiedz Link
bokmark Re: preperat na florę bakteryjną jelit 16.09.09, 09:48 Rumen tabs jest ok ale dużo lepszym preparatem jest firmy Orop.... coś najlepiej dam Ci link www.superzoomarket.pl/? dzial=opis&produkt=2322 Wadą tego preparatu jest to że jest on w proszku. Chociaż to dla jednych wada dla innych zaleta. W każdym razie sam preparat jest bardzo dobry. Pierwsze efekty widać już po ok 2 dniach. Odpowiedz Link