an20 11.10.08, 23:18 Dziewczyny czy macie może pomysł , gdzie w Niemczech moge kupić makutrę? Chodzi mi o nową, nieużywaną. Potrzebuję, a zapomniałam sobie z Polski przywieźć i teraz mam kłopot. W ostateczności użyję malakser, ale zależy mi na makutrze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Makutra 11.10.08, 23:24 Obawiam sie,ze mozesz miec problem..Szukalam kiedys dzielnie i nie znalazlam..przywiozlam z PL.Moze w wiekszych miastach mozna dostac,ale tu gdzie mieszkam nie ma. Odpowiedz Link
an20 Re: Makutra 11.10.08, 23:50 u mnei w okolicy jest tylko jeden Real i tam nei znalazłam niestety. Pewnei nie we wszytskich sprzedają. Odpowiedz Link
an20 Re: Makutra 11.10.08, 23:48 No to mnie dobiłas większość sklepów u siebie zwiedziłam i nigdzie nie było. Myslałam, że może jakoś przez internet znajdę, ale kicha nie ma. Używanej z flohmarktu nie chcę, bo nie wiem, co ktos z nią robił Osobiście uważam, ze sernik wykręcony w makutrze jest o wiele lepszy niż w malakserze. A ktoś mnie poprosił, żebym zrobila sernik, i chciałam zrobić taki porządny. Po czym zorientowałam się, że zapomniałam przywieżć makutry i kicha i dlatego poszukuję. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Makutra 12.10.08, 17:27 Makutry tez nie mam, a slanie tej po prababci sensu nie ma. Mak miele w mikserze (takim z dzbankiem www.zelmer )bo maszynki do miesa tez nie posiadam, przyslana z PL wyzionela ducha przy ciasteczkach. Serniki robie, a jakze, z tym ze doswiadczenie wykazalo, iz ten z malaksera nie wychodzi za dobry, ale ten utarty takim recznym mikserkiem, o takim: www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/miksery-i-blendery/mikser-481/ jest juz w porzadku. W sumie tajemnica dobrego sernika i tak tkwi w serze Odpowiedz Link
fettinia smiac sie czy plakac?:P cytuje 12.10.08, 10:38 z automatycznego tlumacza slowo "makutra" Makutra - ein Ton Schüssel von porösen inneren Oberfläche. Używana jest do ucierania mas tortowych, maku , białka itp. Es wird verwendet, um ucierania Massen tortowych, Mohn, Protein, etc. Odpowiedz Link
fettinia Re: Makutra 12.10.08, 10:47 znalazlam sklep internetowy www.sklep.eskot.pl/Kamionka/cid,20,index.html nie wiem czy do DE wysylaja Odpowiedz Link
an20 Re: Makutra 12.10.08, 12:18 W regulaminie rzeczywiscie nie ma nic o kosztach wysylki, napisalam do nich maila, moze odpowiedza Odpowiedz Link
jan.kran Re: Makutra 12.10.08, 16:21 Bosz , a ja mam makutrę po ex teściowej. W życiu nie używałam bo nie wiem jak a teraz mam przeprowadzkę w planach i wystawię do kubła bo ciągle mi zawadza ... Odpowiedz Link
fettinia Re: Makutra 12.10.08, 16:44 Taki skarb chcesz wyrzucac?Ja tez mam po sp tesciowej a chyba nawet sp babci MWlasnie przyjechala kilka dni temu-makutra znaczy Super sie uciera zoltka z cukrem np na sernik i inne takie Odpowiedz Link
jan.kran Re: Makutra 12.10.08, 16:51 Ja nie piekę od lat choć umiem a poza tym co na makutrę spojrzę to mi sie teściową odbija. Poza tym niczego nie będę ucierać ręcznie bo leniwa jestem. Zresztą mam plan pozbyć się jednego obrazu co mi exa przypomina . Mam tez inne fajne rzeczy z przeszlości . Dmumetrowy łuk ze strzałami o metalowych końcach , dwa laptopy od exa które wydały ducha , deskę do snowbordu , nieużywaną ... Jedyną sensowną rzeczą jaką ex kupił ∆uniorowi to jest trąbka ... KranPPPPPP Odpowiedz Link
fettinia Re: Makutra 12.10.08, 17:01 aaa no to rozumiema reszte moze na ebaya wystaw?moze sie kto skusi Odpowiedz Link
jan.kran Re: Makutra 12.10.08, 17:06 Fettina nie chcę o tym myśleć , nigdy nie wystawiałam niczego i nie mam do tego głowy. A mam masę rzeczy które by sie może mogły komuś przydać ... Wystawię na ulicę albo oddam do niemieckiej szkoły w Oslo Odpowiedz Link
fettinia Re: Makutra 12.10.08, 17:12 o to tez dobry pomyslu nas od ebaya jest M-ja tez nie mam do tego glowy Odpowiedz Link
jan.kran Re: Makutra 12.10.08, 18:27 mysiulek08 napisała: > ten luk bym chetnie przyjela --------------~> To wpadnij do Oslo:o) Ja nie wiem co za pomysł kupować dziecku taką śmiercionośną broń ... Odpowiedz Link
an20 Re: Makutra 13.10.08, 18:19 Sklep Escot nie wysyła towarów za granicę , tylko rozsyłaja na teren Polski. No i kiepsko, musze cos dalej szukac Odpowiedz Link
pani_noc Re: Makutra 14.10.08, 00:18 Mam w domu makutrę, której moja mama używała do ucierania ciast. Przyznaję, ze nigdy w życiu z niej nie skorzystałam. Stoi gdzies na szafie porośnięta kurzem, może powinnam ją wyciągnąć? A własciwie dlaczego to naczynie jest takie swietne? Odpowiedz Link
an20 Re: Makutra 14.10.08, 13:08 Osobiscie, uwazam że, utarte jajka z cukrem na ciato wychodzi o wiele lepiej niz z malaksera. Jest bardziej puszyste. Owszem jest to czynnosc bardzo meczaca, ale efekty sa super Sernik lepiej mi wyglada jak zrobię go w makutrze niz przy pomocy malaksera, ale to moje osobiste zdanie. Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Makutra 15.10.08, 15:54 a w plastikowej misce nie możesz utrzeć? Moja mama ucieraław jakiejś misce (miala do ciasta)ja mam z takiego grubszego tworzywa i sie udaje Odpowiedz Link
turzyca Re: Makutra 21.10.08, 18:59 Jest tez na allegro, moze sklep wysle tez poza granice? Nie masz nikogo, kto moglby ja nabyc w Polsce i wyslac autobusowa przesylka konduktorska? Odpowiedz Link