kaszalot-net 23.02.08, 21:37 Dzisiaj w nocy tak dujało Prześcieradło mi wywiało. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azaheca Re: przedwiośnie 23.02.08, 21:56 U mnie piździć już przestaje Kaszalocie,radę daję: kupuj z gumką tylko takie i już niestraszne wichry wszelakie Odpowiedz Link
zecozejak Re: przedwiośnie 24.02.08, 21:09 u mnie także wiało nieźle, przywiało mi chłopa w gieźle. Odpowiedz Link
azaheca Re: przedwiośnie 24.02.08, 21:38 Zeco giezło zdarła z chłopa popatrzyła,dała kopa dosyć marny był chłopina i ta jego głupia mina! znów się biedny poniewiera wicher giezło znów zadziera.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: przedwiośnie 24.02.08, 21:43 Zeco prezent więc dostała na ducha się załapała pochowany w tej koszuli teraz do niej Zeco tuli trzeba wezwać egzorcystę bo to siły są nieczyste. Odpowiedz Link
azaheca Re: przedwiośnie 24.02.08, 21:57 Ach,to giezło,lico blade! jak z nim Zeco daje radę? przecież to są same kości jak zażywać z nim miłości wszędzie guzy i siniaki i do tego te robaki Alice dobrą radę dała egzorcystę już wezwała.. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: przedwiośnie 24.02.08, 22:55 Widać Zecy dobrze wiało Jej giezłować się zachciało Jak się kocha to się buli Chłopa wzięła w jednej koszuli Chociaż kocha jego teraz To wypomnie mu to nieraz Minie miłość, chłop się kłóci Z gołą d. go wyrzuci Wyrażając rzecz to jaśniej Jego giezłem za nim praśnie. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:11 A. Giezło- tego ja nie znałem I na Google odczytałem Ja się tu zapytowuje Gdzie to giezło występuje (rejon) Czy to z kufra wygrzebane Czy też jeszcze używane. Odpowiedz Link
azaheca Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:28 Giezło rodowód ma piastowski to jest język staropolski w gieźle były postrzyżyny także kąpiele i obłóczny to koszulina z grubego płótna a czasem nawet szata pokutna giezło bielizną jest narodową czasem do trumny szatą surową. Odpowiedz Link
alice0553 Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:32 W trenach Kochanowskiego giezło występuje w nim się właśnie Orszulkę do trumny szykuje. Odpowiedz Link
azaheca Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:40 Ja o Orszulce też wspomnieć chciałam lecz twój pościk przeczytałam koszulka mała to jest giezłeczko a rymowało się z kolebeczką. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:34 -to już miałem wyczytame pytałem, czy gdzieś jeszcze używane. Odpowiedz Link
azaheca Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:36 Oto giezło przykładowe dziewczę jest skromne,wręcz barchanowe czy taka szata pociąga cię? o to chodzi,żeby nie... Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: przedwiośnie 24.02.08, 23:52 Ja zwariuje- Insze ja zpytowuje Znane z Google mi serwuje. Odpowiedz Link
alice0553 Re: przedwiośnie 25.02.08, 00:05 Pewnie kobiety starej daty noszą jeszcze takie szaty zwłaszcza na wsiach i góralki używają zamiast halki. Odpowiedz Link
azaheca Re: przedwiośnie 25.02.08, 00:33 Kaszalot temat giezłeczka drąży czasem je noszą kobiety w ciąży bywa płócienne lub luksusowe giezło to teraz suknie ciążowe Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: o morde lizał 25.02.08, 07:47 Weź Ty sobie te wszystkie świata giezła Razem z Rozencwajgową co się przeniesła Na dodatek tartak dołożę I cztery sęki do deski włożę Nie wiem czy ja śnię, ...dołożę las co się rżnie Kto temat tu drąży, że giezło jest w ciąży. Odpowiedz Link
azaheca Re: o morde lizał 25.02.08, 21:43 Ja mam jajnika od lat własnego mnie nie potrzeba bulgota twego ale ten las...on jest za ile? a na tartaku jest weksli tyle że te sęki wszystkie moje tego łyżwa też oswoję ty dorzucisz mi giezełko ja ci dam prześcieradełko dobrze będzie? geszeft git? jeszcze dołóż z okien kit.. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: o morde lizał 25.02.08, 22:15 Ho ho ho! Jeszcze nie ma lata Dołożę kit i szyba wylata. Odpowiedz Link
azaheca Re: o morde lizał 25.02.08, 22:28 Po co ci szyby i do nich kit jest taka moda,najnowszy hit by pod ziemią pomieszkiwać tam opale wydobywać są w takich domach przestronne sale tam komornego nie płacisz wcale a te opale? wszystkie są twoje ja o ten kit wcale nie stoję tylko Australię ci proponuję czy wielki biznes Kaszalot czuje? Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: o morde lizał 25.02.08, 22:54 Czy halka to też giezło? Aria Halki z opery Jontek: „Hej porwali mnie chłopcy i do lasa wiedą hej cosik mi się widzi że mnie j….. będą Ni mom żolu do nikogo tylko do ciebie nibogo ześ mnie nie tykoł ześ mnie nie tykoł” Odpowiedz Link
azaheca Re: o morde lizał 25.02.08, 23:06 Halka giezłem ?coś takiego! pomieszałeś to kolego! halka służy do kankana Madohora z niego znana sprawę halki ci wyłoży może pokaz też dołoży? w gieźle kankana się nie tańcuje to właśnie halka w górze wiruje.. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: o morde lizał 25.02.08, 23:43 W biurach pani okna myła Młoda ładna w spódnic była Górne okna umyć chciała To drabinkę z sobą miała Ja drabinki nie trzymałem Bo się nigdy nie dopchałem Teraz mi się przypomniała Czy też ona halkę miała. Odpowiedz Link
alice0553 Re: o morde lizał 25.02.08, 23:44 Giezło to temat fascynujący dla Kaszalota inspirujący choć to koszula nadzwyczaj skromna to Kaszalota bardzo pociąga może dlatego, że wszystko skrywa i mało która jej dziś używa a Kaszalotek nie lubi sztampy nie chce tych w halkach, bo to są wampy. Odpowiedz Link
azaheca Re: o morde lizał 25.02.08, 23:58 Rozdziać z halki?nic trudnego ale z giezłem siła złego jakieś troczki się dyndają zalotnikom przeszkadzają a do tego giezło długie trzeba mieć do zdjęcia sługę giezło nosi dziewczę wstydliwe takie nietknięte,to Zosie prawdziwe od samego Tadeusza co w was strunę tę porusza że haleczki wciąż fruwają a giezełka pociągają.. Odpowiedz Link
azaheca Re: o morde lizał 26.02.08, 03:39 Lecz kiedy giezło w końcu zdobyte to jednak wolisz w halce kobitę.. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: giezło nieprzydatne 26.02.08, 18:24 Anka! ta urodę miała Cóż U pań egzaminy lała Cała grupa jej radziła By się trochę ubrzydziła Anka przyszła rozczochrana W worek jakby po ziemniakach ubrana Maskarada nic nie dała Jeszcze ładniej wyglądała. Odpowiedz Link
azaheca Re: giezło nieprzydatne 26.02.08, 19:13 No dobrze,z giezłem już kończymy teraz reformy tu omówimy są barchanowe i z nogawkami Sejm się zajmuje wciąż reformami widocznie to ciekawy temat może materiał więc na poemat? Odpowiedz Link
alice0553 Re: o gaciach 26.02.08, 19:41 To są reformy wyszczuplające lub jak kto woli,modelujące pomogą brzuszek ciut zamaskować sadełko w talii optycznie schować uda wyszczuplą ci i pośladki więc wiele kobiet ma takie gatki. Odpowiedz Link
azaheca Re: o gaciach 26.02.08, 19:47 Bridget miała takie gacie czy je z filmu pamiętacie? kochanek z nimi się mocował gacie zostały,on zrejterował Odpowiedz Link
madohora Re: o morde lizał 27.02.08, 11:49 Do kankana gorsecik jest zakładany Taki z przodu na troczki wiązany Bo coś trzeba niby to schować Ale tak naprawdę to wyeksponować Ja już byłam "Wesoła wdówka" Przy spódnicy musi być szeroka lamówka I w połowie uda czerwona podwiązka Ani za szeroka ani też nie wąska Bo prawidłowo w kankanie Tylko podwiązki mogą być pokazane Rumieniec przy gaciach wypływa mi na lica Bo to jest wyżej to już tajemnica Odpowiedz Link
azaheca Re: o morde lizał 28.02.08, 12:07 O gorseciku przy Kaszalocie? zapomni przecież o swej robocie tylko się uda do Moulin Rouge jego pracownię pokryje kurz.. Odpowiedz Link