Dodaj do ulubionych

Transfery Legii

26.05.04, 22:01
Zakladam zbiorczy watek - bedzie o czym gadac w wakacje :>

Jak na razie mowi sie o Rachwale (jest za friko) ale on to raczej cienki
jest. Na jakiej pozycji on w ogole gra? Prawe skrzydlo?

Chmiest, Radzewicz? Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • mike_ Re: Transfery Legii 26.05.04, 23:15
      Rachwał - kiedyś sie zapowiadał ale ostatnio cienko przędzie tak samo jak cała
      jego druzyna. Poneiważ gra on na pozycji Surmy nie byłby żadnym wzmocnieniem.
      Radzewicz - dobry strzał, od jakiegoś czasu uważam, że (L) powinna go kupić.
      Chmiest czy jak on tam - nie widziałem, wiec nie wiem.
      Co do transferów - zobaczymy kogo (L) załatwi. Moim zdaniem priorytetem powinni
      być obrońcy a w przypadku odejscia Vuko ktoś na jego pozycję. Mam nadzieję że
      jakaś kasa na transefy będzie i coś się ustrzeli choć na fajerwerki nie liczę.
      • Gość: calagan Re: Transfery Legii IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.05.04, 16:40
        Rachwal to dobry grajek. Jesien mial super. Teraz gra jak caly Widzew, a
        dodatkowo mial problemy zdrowotne (cos z okiem mu sie dzialo). Wciaz mlody,
        wiec w Legii moze odzyc. A Surma to jakis Iron Man, ze nie potrzebuje
        zmiennikow? Chyba nie.
    • patryg1 Re: Transfery Legii 26.05.04, 23:20
      Rachwał to jakby do nas trafił to byłoby spoko. Radzewicz to dla mnie taki
      drugi Wróblewski. Wypuścić sobie piłkę i ją gonić, przynajmniej tak grał
      przeciwko Legii. Chmiesta to nie znam i nie orientuję się jak gra. Dziś
      czytałem na stronce Legii że jeszcze interesują się Djokovicem i tym Anglikiem
      Stanfordem. Tylko że w którymś z komentarzy przeczytałem że Kubicki niby
      powiedział że ten Stanford jest dobry na ławkę. Jesli tak to nie wiem po co on
      nam. Wie ktoś wogule jak on gra? Bo na treningach podobno był niezły, więc
      jeśli to prawda z tymi słowami Kubickiego to nie wiem już co jest grane.
    • atob Re: Transfery Legii 27.05.04, 06:07
      Z tymi ocenami transferow to ostroznie panowie :)
      Pamietacie co sie pisalo o Svietlicy ? Czy nie tak dawno o Wlodarczyku?
    • tuzin_cwks Kowalski 27.05.04, 13:51
      www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=1714
      czy gracz z drugiej ligi moze zastapic Vuko?
      • Gość: calagan Re: Kowalski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.05.04, 16:32
        Wszystko jest mozliwe - biorac pod uwage, skad przyszedl Vuko i co soba
        prezentowal - naprawde wszystko.
        • mike_ Re: Kowalski 27.05.04, 16:38
          Gość portalu: calagan napisał(a):

> Wszystko jest mozliwe - biorac pod uwage, skad przyszedl Vuko i co soba
          > prezentowal - naprawde wszystko.

hmmm, na razie nie widze nikogo kto mógłby Vuko zastapić. Choć to wszystko
          zalezy od tego o jakiej formie Vuko mówimy. Ale w Polsce nei mamy zbyt wielu
          jako takich piłkarzy na jegopozycję. A może spróbować się przerzucić na 4-4-2 a
          wtedy ranga tej pozycji spada i ciężar wiekszy jest na bokach...
          • Gość: calagan Re: Kowalski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.05.04, 16:43
            No mam nadzieje, ze w tym kierunku pojda zakupy tego lata. Kuba juz od roku sie
            przymierza - czas wreszcie zrobic ten skok - a odejscie Vuka jest dodatkowym
            kopem do tego. Zreszta nawet gdyby zostal - tez powinni przejsc na ten system.
          • atob Re: Kowalski 27.05.04, 16:47
            Myslicie ze ustawienie 4-4-2 to lekarstwo na wszystkie nasze bolaczki?
            • Gość: calagan Re: Kowalski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.05.04, 16:55

Nie, ale ulatwi zatuszowanie braku Vuko. Utrudnia jednak wzmacnianie zespolu,
              bo teraz bedzie trzeba lewego i prawego obroncy szukac, oraz dobrych
              skrzydlowych posiadac (Madej z prawej flanki sie klania).
              • patryg1 Re: Kowalski 27.05.04, 19:06
                No właśnie na system 4-4-2 to trzeba mieć dobrych zawodników, a my narazie nie
                mamy żadnego dobrego gracza na boki. Wątpie aby w tym okresie transferowym
                udało się kupić wszystkich. Dlatego aby marzyć o grze tym systemem trzeba
                ściągnąć na początek Madeja i tego Radzewicza, choć mnie on az tak nie
                przekonuje. Tylko że wtedy zostaną jeszcze obrońcy, a z bocznymi to u nas tez
                lipa. Według mnie żaden nie prezentuje choćby poziomu Baszczyńskiego z Wisły a
                on jak na polskie warunki jest dobry. Także nie wiem czy system 4-4-2 już na
                jesień da się wprowadzić.
          • tuzin_cwks Re: Kowalski 27.05.04, 20:04
            A może spróbować się przerzucić na 4-4-2 a
            >
            > wtedy ranga tej pozycji spada i ciężar wiekszy jest na bokach...

taaa na Sokole II i Radziu Wroblewskim :D
            • mike_ Re: Kowalski 27.05.04, 21:37
              tuzin_cwks napisał:

> A może spróbować się przerzucić na 4-4-2 a
              > >
              > > wtedy ranga tej pozycji spada i ciężar wiekszy jest na bokach...
              >
              > taaa na Sokole II i Radziu Wroblewskim :D

aaa idź mi z nimi. Myślę że czas się ich skończył w (L) choć sokołek długo
              tutaj nie jest.
              Atob - właśnie nie. Moim zdaniem trudniej znaleźć świetnego rozgrywającego
              który mógłby cały zespół powieźć niz bocznych zawodników. IMHO wspomniani Madej
              i Radzewicz nie byliby źli.
              Co do bocznych obrońców to z tym jest najwiekszy kłopot. Ja bym osobiście na
              bocznego wziął w prypadku 4-4-2 Jarzebowskiego. Ale oczywiście bez zmiennika
              nie da rady. No i trzeba jakiegos prawego załatwić (jego zmiennikiem moze
              zostac W.S.).
              Ale jakim systemem grać to nalezy ustalić pod zawodników a nie odwrotnie.
              • Gość: calagan Re: Kowalski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 17:18
                Ale jak sie nie sprowadzi zawodnikow pod system to nigdy nan nie przejdziemy.
                Trzeba jasno postawic sprawe - przechodzimy na 4-4-2 i szukac mocno wykonawcow.
                Bo tak to to sie ciagle rozplywa - a nie ma odpowiednich pilkarzy, to dalej
                gramy 3-5-2. Przeciez pierwsze przymiarki robil jeszcze Drago!
                • mike_ Re: Kowalski 28.05.04, 21:31
                  Racja, ale obrońców i tak dobrych bocznych trzeba sprowadzic niezależnie od
                  tego jaki system. A ile ich uda się sprowadzić to już inna sprawa.
    • Gość: calagan Re: Transfery Legii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.04, 16:28
      Ciag dalszy ploteczek. Zajac z Grodziska na prawa strone (a co z Madejem??).
      Mlody Korzym takze (ale po co?).
      • mike_ Re: Transfery Legii 31.05.04, 19:57
        Też nie wiem po jakiego ten Korzym. a rzeczywiscie sprawa z Madejem
        przycichła...a moze to tak tylko przed finałem PP nie chca o tym mówic..
        A Zając niech idzie sobie kicać do innego klubu
        • patryg1 Re: Transfery Legii 31.05.04, 20:06
          Hehe ten Korzym to podobno miał iść do Chelsea,a teraz do Legii? No zobaczymy.
          Wogule to zaczyna się robić coraz śmieszniej. Vuko do Wisły, do nas Zając?.
          Powiem szczerze że zaczyna mnie to trochę męczyć
      • tuzin_cwks Re: Transfery Legii 31.05.04, 21:39
        Zajac nie spada na bambus widzewska ...
        Z Madejem macie racje cisza przed PP.
        A co do Korzyma to mysle ze moglby to byc ciekawy transfer ale ciekawe czy nie
        skonczyloby sie tylko na rezerwach? (znajac zamilowanie naszych trenerow do
        mlodziezy)
        • mike_ Re: Transfery Legii 03.06.04, 11:55
          tuzin_cwks napisał:

> Zajac nie spada na bambus widzewska ...
          > Z Madejem macie racje cisza przed PP.
          > A co do Korzyma to mysle ze moglby to byc ciekawy transfer ale ciekawe czy
          nie
          > skonczyloby sie tylko na rezerwach? (znajac zamilowanie naszych trenerow do
          > mlodziezy)

Korzym to melodia przyszłości a zanim sie wyrobi to zniecierpliwi się że nie
          gra i odejdzie.
          Zobaczymy czy toś z piłkarzy zagranicznych przyjdzie. Potrzebny jest nam
          ofensywny pomocnik, na zastępstow dla albo za Vuko.
          • Gość: calagan Re: Transfery Legii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 15:36

Mam nadzieje, ze nie pojda z Korzymem na to, co w prasie pisali - kontrakt na
            2 lata. To bylaby glupota. Jak na 5 lat go wezma to bedzie OK. Moze wreszcie
            Kuba zacznie na mlodszych stawiac.
            Z zawodnikami z zagranicy jest ten problem, ze nie wiadomo ilu ich w klubie
            bedzie moglo grac. Ostatnie plotki/wiesci mowily o zaledwie 2 graczach z poza
            unii na boisku. My mamy juz Choto, powiedzmy dochodzi Djokovic i ... No
            wlasnie, a przeciez Vuko tez jeszcze nie odszedl (choc ponoc przepis mialby nie
            obejmowac graczy, ktorzy obecnie wystepuja w LP). Generalnie na pozycje na
            ktore ciezko w kraju znalezc kopaczy, sciagalbym z Serbii, Chorwacji, czy nawet
            od pepiczkow. Moze znawu z Partizana?
            • mike_ Re: Transfery Legii 03.06.04, 17:56
              Z Korzymem to racja, ale i tak jest za młody aby wystepowac w drużynie
              walczacej o mistrza.
              Co do zagranicznaków - to mamy jakies kontakty (Okuka, no i przeciez Zarajczyk
              też mógłby po znajomości cos poszperać). Zobaczymy. Na razie trenuje z (L)
              chyba ktos z Mołdawii (bądź Macedonii - popieprzyło mi się, wiec nie wiem;)) )
    • mike_ Jest pierwszy........... 03.06.04, 14:00
      ponoć (bo pisze o tym Fakt):
      Veselin Djoković ustalił szczegóły kontraktu z Legią Warszawa i wkrótce
      przeprowadzi się z Wronek do Warszawy.
      Piłkarz trafi do Legii bez sumy odstępnego, gdyż jego umowa z Amiką Wronki
      wygaśnie 30 czerwca.

Czy dobry jest? Mnie nigdy nie zachwycił, ale na pewno zrobi się jakas
      konkurencja w tej formacji bo na razie jest lipa. A co z niego wyrośnie w (L)
      to zobaczymy.
      • Gość: calagan Re: Jest pierwszy........... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 15:31

Czy dobry? Lepszy niz Szala i Jozwiak, a to juz cos. Czy od Choto to sie okaze
        w praniu. Mam jedynie nadzieje, ze jest tak uniwersalny jak pisza, bo kolejny
        libero jak dla mnie jest zbedny.
        • mike_ Re: Jest pierwszy........... 03.06.04, 17:52

> Czy dobry? Lepszy niz Szala i Jozwiak, a to juz cos. Czy od Choto to sie
          okaze
          >
          > w praniu. Mam jedynie nadzieje, ze jest tak uniwersalny jak pisza, bo kolejny
          > libero jak dla mnie jest zbedny.

ehhmmmmm, dla mnie Choto wcale taki dobry nie jest więc mam nadzieję że nowi
          będą lepsi od niego. Choć we wtorek mnie zadziwił (przewrotką:))))))
      • tuzin_cwks Re: Jest pierwszy........... 03.06.04, 15:31
        Jak Fakt to bym sie jeszcze z tym wstrzymal :]
        • Gość: calagan Re: Jest pierwszy........... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 15:40

Bez przesady - poza oczywistymi banialukami (typu Baszczynski, Kosowski w
          Legii) sporo rzeczy pisza prawdziwych.
          • patryg1 Re: Jest pierwszy........... 03.06.04, 16:55
            Ja poczekam az ogłosza to oficjalnie, choć przychylałbym się że to raczej
            pewne, mimo że pisze to Fakt. Mnie ten Djoković jakoś nigdy nie olśnił ale
            teraz będzie jakaś alternatywa dla Jóżwiaka, a to juz coś. No i oby to nie był
            ostatni nasz nabytek tego okna transferowego :-)
    • Gość: calagan Re: Transfery Legii IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.06.04, 16:04

No i ploteczek transferowych ciag dalszy:

Djoković na 3 lata, może przyjedzie Poledica

W przyszłym tygodniu Serb Veselin Djoković przyjedzie do Warszawy, aby podpisać
      trzyletnią umowę z Legią.

Doković urodził się 18 lutego 1976 roku. Ma dobre warunki fizyczne - mierzy 185
      centymetrów i waży 84 kilogramy. W polskiej lidze rozegrał do tej pory 59
      spotkań, w których zdobył dwie bramki. Jest bardzo zdyscyplinowanym
      zawodnikiem, świetnie wypada na testach wydolnościowych.

Toczą się również rozmowy w sprawie pozyskania innego Serba - Mirko Poledicy.
      Lewy obrońca praskiej Sparty już raz był w orbicie zainteresowań Legii - w
      ubiegłym roku chciał go do Warszawy ściągnąć Dragomir Okuka, ale Poledica
      wybrał ofertę z ówczesnego mistrza Czech, Sparty Praga. W nowym klubie serbski
      defensor gra sporadycznie. Dość powiedzieć, że w tym sezonie rozegrał 4 mecze w
      lidze, 2 razy wystąpił w europejskich pucharach, trzykrotnie reprezentował
      Spartę w Pucharze Czech i 13 razy w meczach towarzyskich. Kontrakt ze Spartą
      wiąże go do 30 czerwca 2005, więc trzeba zapłacić sumę odstępnego (około 100
      tys. euro). Legia jest zdecydowana na ten transfer - sęk w tym, że przebywający
      obecnie na wakacjach w Serbii Poledica do końca nie jest pewien czy chciałby
      grać w Warszawie.

I jeszcze to:

Legia chce Rzeźniczaka

W czwartek gościł na rozmowach w Warszawie gracz łódzkiego Widzewa, Jakub
      Rzeźniczak. Zawodnik ma ważną umowę z zespołem z Alei Piłsudskiego, ale jest to
      kontrakt amatorski, więc za jego pozyskanie Legia nie musiałaby płacić dużych
      pieniędzy. Rzeźniczak jest środkowym obrońcą, który do tej pory
      jedenastokrotnie zagrał w pierwszej lidze. Mimo młodego wieku - 26 października
      skończy 18 lat - dysponuje niezłymi warunkami fizycznymi. Dużym zaufaniem darzy
      go trener Franciszek Smuda, który powierzył mu w rundzie wiosennej
      odpowiedzialną rolę stopera.

Orędownikiem sprowadzenia Rzeźniczaka na Łazienkowską jest Edward Socha,
      menadżer Legii. Piłkarz akutalnie leczy kontuzję, jakiej doznał w meczu z Amiką
      Wronki - młody zawodnik prawdopodobnie naderwał więzadła. W tym sezonie raczej
      nie wybiegnie już na boisko.

Calkiem ciekawy te ploteczki. Moglyby sie sprawdzic - zwlaszcza ta odnosnie
      Poledicy.
      • patryg1 Re: Transfery Legii 04.06.04, 16:18
        No ten Poledica to był swego czasu niezły, szkoda że wtedy dał dyla do Sparty.
        Jakby tak udało się go ściągnąć i tego Rzeźniczaka, to obrona przed nowym
        sezonem nie wyglądałaby źle.
        • mike_ Re: Transfery Legii 04.06.04, 18:00
          patryg1 napisał:

> No ten Poledica to był swego czasu niezły, szkoda że wtedy dał dyla do
          Sparty.
          > Jakby tak udało się go ściągnąć i tego Rzeźniczaka, to obrona przed nowym
          > sezonem nie wyglądałaby źle.

Sorry, ale Rzeźniczak to na przyszłośća nie na przyszły sezon. Za młody. Ale
          jak dobry to brać.
      • tuzin_cwks Poledica 04.06.04, 16:19
        A czemu Sparta Praga juz go nie chce skoro taki wspanialy?
        • patryg1 No i Vuko odszedł 05.06.04, 00:16
          NIestety stało się to na co się zanosiło. NIby mnie ten Vuko irytował ostatnio
          ale jakoś tak szkoda. DZIEKI VUKO ZA WSZYSTKO I POWODZENIA.
          • tuzin_cwks Re: No i Vuko odszedł 05.06.04, 01:07
            Powodzenia. Mam nadzieje ze znajda nastepce.
            • mike_ Re: No i Vuko odszedł 05.06.04, 10:07
              Gdyby nie jego pierwszy sezon i mistz tobym nie żałował. Ale to co później gral
              to niestety. Życzę mu powodzenia a Legii to chyba na dobre wyjdzie.
              • Gość: calagan Re: No i Vuko odszedł - zycie toczy sie dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 14:59

Krzyz mu na droge. Zrobil dla Legii sporo, ale chyba sie przecenil. Oby
                znalazl klub w ktorym bedzie gral, a nie jak Stanko. I lepiej by do Wisly nie
                szedl - bo straszne zycie z kibicami bedzie mial. Tamci go nie polubia, a my
                bedziemy po nim jechac.

A tymczasem:

Finalizacja rozmów w sprawie Korzyma

Dzisiaj w Nowym Sączu dojdzie do ostatnich rozmów finalizujących przejście
                utalentowanego zawodnika tamtejszej Sandecji, 16-letniego Macieja Korzyma. Sam
                Korzym trenował z Legią kilka razy, ale jak wszyscy podkreślają było to
                bardziej "obywanie" się z zasadami panującymi w I lidze niż testowanie
                zawodnika. Do Nowego Sącza udał się Edward Socha, Jacek Bednarz i w ostatniej
                chwili Piotr Zygo. Prezes chciałby zapoznać się z prezesem III - ligowej
                Sandecji i przypatrzeć się na rozwiązania pracy z młodzieżą. Nie wykluczone, że
                Legia nawiąże bliższą współpracę.
                O Korzymie głośno zrobiło się w ubiegłym roku. Podczas piłkarskiego turnieju we
                Francji młody Polak zwrócił na siebie uwagę zachodnich menedżerów. Na oferty
                nie czekał długo. Pierwsza pojawiła się z Monaco. Później propozycję przebili
                milionerzy z londyńskiej Chelsea. Korzym został tam zaproszony na kilka
                treningów, rozegrał dwa spotkania sparingowe. Korzym jako 16 latek gra w
                Sandencji Nowy Sącz w oparciu o amatorski kontrakt. Ekwiwalent za amatora,
                który przechodzi do pierwszej ligi to około 20 tys. złotych

Moze cos sie wreszcie ruszy?? Drobnymi kroczkami do przodu.
    • atob Stanko w Wisle ... 11.06.04, 05:16
      Alez ten Stanko robi zamieszania ...prawie tyle samo co jak odchodzil z Legii:)
      Teraz zdecydowanie zaprzeczyl zeby mial przejsc do Wisly .
      • Gość: calagan Re: Stanko w Wisle ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 06:50

Ja sie juz wylaczylem z podniet ewentualnym pujsciem Vuko, czy Stanko do
        Wisly. Pojda - straca w moich oczach, nie pojda - tez przezyje ;-).
        Bednarz potwierdzil w czase meczu Legi z Widzewem (komentowal go w C+), że
        Legia jest bardzo blisko finalizacji transferu Korzyma. Co ciekawe, z jego słow
        wy6nikało, że młodziak będzie w pierwszej kadrze i bedzie grywal ogony - cztli
        bedzie ogrywany na bierzaco. Byloby to bardzo ciekawe.
        • mike_ Re: Stanko w Wisle ... 11.06.04, 09:01
          Z Korzymem taki jest ponoć układ że w zamian za umowę ma dostać ileś tam minut
          w pierwszym składzie.
          Co do Stanko - wstrzymajmy sie od osadzania kogokolwiek zanim coś nie będzie
          ustalone na 100%. A btw Stanko zawsze bedzie miał u mnie szacunek i tyle.
          Natomiast Vuko=Pinokio;/
    • mike_ Karwan...??? 13.06.04, 09:26
      Ponoć do wzięcia, i już niby (L) z nim rozmawia. Moim zdaniem przyda się bo
      sokół II jest za cieńki jesli mamy zdobyć mistrza. A Karwan...nawet jesli nie
      ma dawnej formy to wzmocni konkurencje na prawej stronie (którą i tak wygra
      pewnie...;)) )
      • atob Re: Karwan...??? 13.06.04, 14:07
        Z tym ze raczej podpisze kontrakt na jeden rok zeby znow sie wypromowac i po
        zakonczeniu sezonu odejdzie ...Tak sobie mysle ...obym sie mylil
        • Gość: calagan Re: Karwan...??? Korzym?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 21:30

A ja mysle, ze nie. Ma juz 28 lat na karku i raczej bedzie chcial sie
          zachaczyc na dluzej - on tak za kasa nie gonil, bo i tak jest w zyciu ustawiony
          (rodzinny interes), a siedzenia na lawie ma chyba dosc (2 lata i 21 meczow).
          Mysle, ze podpisze jakis 3 letni kontrakt - bezpieczny i dla nas i dla niego.

A poza tym tego Korzyma ponoc dogadali i lada dzien maja podpisac - na 2 lata
          z opcja przedluzenia o kolejne 2. Fajnie, ze go biora, szkoda tylko, ze na tak
          krotko, ale mysle, ze inaczej wogole by nie przyszedl. A jak sie chlopak dobrze
          poczuje, to moze na dluzej u nas zostanie ;-).
          • mike_ Re: Karwan...??? Korzym?? 13.06.04, 23:31
            > A poza tym tego Korzyma ponoc dogadali i lada dzien maja podpisac - na 2
            >lata z opcja przedluzenia o kolejne 2. Fajnie, ze go biora, szkoda tylko, ze
            > na tak krotko, ale mysle, ze inaczej wogole by nie przyszedl. A jak sie
            > chlopak dobrze poczuje, to moze na dluzej u nas zostanie

16-letni piłkarz Sandecji Nowy Sącz od nowego sezonu będzie zawodnikiem
            warszawskiej Legii. Razem z menedżerem Jerzym Kopcem byli na obiedzie,
            zorganizowanym na zakończenie sezonu dla piłkarzy, gdzie został przedstawiony
            legionistom jako nowy zawodnik! W ciągu paru dni podpisze profesjonalną
            dwuletnią umowe, z opcją jej przedłużenia.

Nie jestem za bardzo przekonany do tego. Za młody aby znaczyć coś w zespole
            który walczy o mistrza. Niby ma coś obiecane - jakieś występy. Ale tyle mu
            naopowiadali, że jaki on znakomity nie jest, i że Chelsea go chciała wraz z
            Adriano z Interu. i się chłopak zniechęci, fochy i te sprawy, odejdzie a poza
            tym znając życie będzie to koejny zmarnowany talent w naszej piłce (a ponoć
            duzo takich;/).
            • atob Re: Karwan...??? Korzym?? 14.06.04, 01:34
              Korzyn ...
              NIE !!!!!
              Albo kontrakt na conajmniej 7 lat ...albo wypad
              Pilkarz ten jest zupelna niewiadoma
              Pozatym boje sie "fochow" goscia ktory bez wzgedu na aktualna forme pilkarska
              ma zagwaranantowane miejsce w "jedynce"
              BLAD !!!!
              • Gość: calagan Re: Karwan...??? Korzym??... i 11 innych?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.04, 15:16

Atob - wrzuc na luz. Nie znamy szczegolow kontraktu, poza ogolnymi haslami,
                wiec nie ma sie co rzucac. Ja wole, zeby on 2 lata posiedzial u nas, niz ma isc
                do jakiejs Wisly, czy Lecha na tych samych zasadach i potemzostac tam na
                kolejne 5 lat, bo sie sprawdzi. Ponoc na dluzej nie mogli podpisac, bo robia to
                za niego rodziece, a za 2 lata bedzie pelnoletni. Ponoc...

Mnie zastanawia ta 11 z ktora rozmawiaja. Znamy zapewne 5-6 nazwisk, a reszta?
                Napewno w tej 11 jest Karwan, Korzym, Djokovic, Poledica, Radzewicz. A kto
                jeszcze?
                • mike_ Re: Karwan...??? Korzym??... i 11 innych?? 14.06.04, 16:25
                  ponoć ktoś się zgłosił po młodego Sokoła...a jak będziemy mieć Karwana to niech
                  młody sokół spada. Prawą pomoc będziemy mieć.
                  • Gość: calagan Re: Karwan...??? Korzym??... i 11 innych?? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 14.06.04, 16:51

Powiem tak - dopoki moje zrodlo z Legii (kazdy jakies ma ;-), nie potwierdzi
                    tej plotki, to dla mnie bedzie to dowcip. Jesli bedzie to prawda - to
                    powiedzmy, ze plakac nie bede, ale skakac z radosci tez nie ma co. Karwan jest
                    fajny, ale ostatnio niewiele gral i nie wiadomo, czy tak z marszu bedzie OK.
                    Byloby milo, gdyby ta kwota odstepnego za tegoz Sokola (jesli to prawda) byla
                    zblizona do 300tys euro ;-).
                    I niech kogos na prawa obrone i do ataku szukaja. Jesli z tym Poledica to
                    prawda (w C+ tak mowili tydzien temu) i udalo by sie sciagnac go, to tylko na
                    prawej flance defensywy bylaby dziura i rezerwa ataku lezalaby (Korzym to
                    przyszlosc, a Mierzeja raczej nie zechca). A no i oczywiscie srodek pomocy
                    (ponoc Irek "kosmiczna rewolucja" Kowalski jednak nie przyjdzie do nas). Tu
                    pedzie troche klopotow, ale trzeba poszukac - w Polsce, zagramanica itp.
                    • mike_ Re: Karwan...??? Korzym??... i 11 innych?? 14.06.04, 20:11
                      Fakt Karwan zbyt duzo nie grał przez ostatnie sezony.
                      Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o Poledice...ale zobaczymy.
                      Kogoś ofenywnego do środka pomocy trzeba zdobyć koniecznie. (zmiennika zawsze
                      mamy w postaci Zganiacza;) )
    • Gość: calagan Do Turcji marsz IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 14.06.04, 17:32

Ot wlasnie wyczytalem na 90minut.pl

Dwie efektowne wygrane Legii na finiszu ekstraklasy zrobiły wrażenie na...
      Turkach. Szczególnie na Ziyi Dorganie dyrektorze sportowym Trabzonspor Kulübü.

Wicemistrz Turcji zagra w Lidze Mistrzów i szuka wzmocnień także w Polsce.
      Niedawno głośno było o zainteresowaniu Turków Mirosławem Szymkowiakiem.

Dogan obejrzał jednak spotkanie Legii z Widzewem i warszawiacy spodobali mu się
      bardziej niż wiślacy.

Według tureckich mediów na liście życzeń Trabzonsporu znalazło się aż czterech
      legionistów: Tomasz Sokołowski I, Łukasz Surma, Tomasz Kiełbowicz i Marek
      Saganowski.

źródło: Fakt

Ciekawostka, prawda?
      • mike_ Re: Do Turcji marsz 14.06.04, 20:08
        Po pierwsze - źródło (Fakt). Czyli wszystko jasne. Zwykła ciekawostka:)))
        Ale nie chciałbym żeby żaden z wymienionych zawodników odszedł.
        • Gość: seba Re: jaki Karwan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:20
          to typowa kaczka dziennikarska, w rzeszy zarabiał 0,5 mln euro i miałby
          przejść do klubu, który nie był w stanie spełnić niewielkich przy w/w sumie
          wymagań swojego podstawowego zawodnika bue he he.
          • Gość: calagan Re: jaki Karwan? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 15.06.04, 15:20

Ale patrzac w ten sposob powiedz jakim cudem Wisla sciagnela Kukielke, Klosa
            itp. Oni tez zarabiali kupe kasy u niemaszkow, a w Krakowie Bogiem pod wzgledem
            kasy jest tylko Zuraw - nikt nie moze miec wiecej niz on (a ma ponoc kolo
            220tysE). Jesli Karwan bedzie chcial 0.5 euro to bedzie bezrobotny. Bo tyle
            dostal jako reprezentant polski, ktory wlasnie majstra zdobyl. A teraz jest n-
            tym pilkarzem jednej z najslabszych druzyn bundesligi, ktory pojawil sie 21
            razy w ciagu 2 lat na boisku (w roznym wymiarze czasowym). I ani Wisla, ani
            Groclin mu tyle nie dadza.
            A tych niewielkich wymagan obecnie Wisla nie moze spelnic. Faktycznie,
            niewielkie.
    • Gość: calagan Przeglad prasy IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.06.04, 16:42

Mozna sie bardzo usmiac czytajac doniesienia prasowe w kwestii transferow.
      Fakty sa naginane w zaleznosci od potrzeb i punktu pisania.
      GW pisze kilka dni temu (cytujac nawet samego Bednarza), ze Kowalski raczej w
      tej chwili do Legii nie trafi. Mija kilka dni i juz Wyborcza pisze, ze
      negocjacje z Irkiem trwaja. PS w kontekscie zmian w Zaglebiu pisze, ze
      przejscie do Legii jest przesadzone, ale sam pilkarz w tekscie ocenia szanse
      pozostania na 50% (czyli odejscia tez). Cyrk na kolkach.
      Rzezniczka PS juz dawno wcisnal Legii, ale sam pilkarz w GW wypiera sie, ze
      jakoby jest zdecydowany na Legie.
      Korzym juz od 2 tygodni jest na 99% dogadany, ale papierka nadal nie podpisal.
      Zajac juz sie ponoc dogadal (Fakt), jest prawie dogadany(PS), nadal rozmawia
      (GW).
      Madej odpada (GW), czeka na Legie(PS w kontekscie transferow Lecha).
      Jedyna zgodnosc dotyczy tylko Djokovica - wszyscy pisza, ze z Legia sie
      dogadal (choc PS twierdzi, ze pilkarz w umowie z Amica ma zakaz rozmow przed
      koncem kontraktu - jak to sie ma do przepisow UEFA?).
      W kwestii Radzewicza tez jest prawie zgodnosc - rozmawiaja lub kancza
      rozmawiac.
      No i ostatnio pojawily sie 2 nowe nazwiska - w obu przypadkach mowi sie o
      trwajacych rozmowach (i w obu ma sie wszystko wyjasnic do konca tygodnia [to
      chyba jakies magiczne dni - wszystko zawsze ma sie wyjasnic do konca
      tygodnia]). Chodzi oczywiscie o Karwana i Poled(w)ice. Jesli to z Poledica
      wypali to znaczy, ze 4-4-2 staje sie faktem.

Tylko napadziorow na liscie mi brak, a mamy tylko 2!
      • patryg1 Re: Przeglad prasy 16.06.04, 17:08
        Zaczyna to być trochę irytujące. Taki sam scenariusz powtarza się przy każdym
        okresie transferowym. Zawsze pojawia się dużo nazwisk, a efekty są kiepskie. O
        ile ten Djokovic jest chyba zaklepany to reszta jest już bardzo niepewna. Z
        Korzymem rzeczywiście "wożą się" już ze dwa tygodnie, z Radzewiczem też. Można
        powiedzieć że narazie te trzy nazwiska są najbardziej pewne, choć dopóki nie
        podpiszą kontraktów to nie ma się czym podniecać. Reszta nazwisk pojawia się i
        znika. Ten Poledica jakiś czas temu też się pojawił, potem cisza teraz znowu
        jest. Co do Madeja to wydaje mi się że Legia się napaliła na Karwana lub Zająca
        bo za nich nie trzeba płacić. Madej jest takim planem awaryjnym. Śmieszne to
        wszystko jest ale i męczące, bo zamiast Legia podać jakieś informacje z
        pierwszej ręki z kim negocjują, to jesteśmy skazani na jakieś spekulacje, które
        codziennie niosą sprzeczne informacje
        • Gość: calagan Re: Przeglad prasy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 17:34

Ja tam do Legii nie mam pretensji specjalnych - Wisla tez nie mowi kogo
          kupuje, ani inne zespoly. Oni powiedza jak kogos beda mieli na bank. Nikt sie
          nie chce wyglupic jak Wislacy zima oglaszajacy przyjscie Dawida i Zienczuka i
          potem odszczekujacy to. Poza tym i tak umowy podpisywac mozna od lipca. Ale
          prasa robi sama zsiebie posmiewisko - co gazeta to inne info - czasami wrecz
          sprzeczne.
          A o Poledice to juz rok temu Legia startowala, ale kosztowal troche i sam
          wybral Sparte. Teraz mamy cos w kieszeni, wiec moze sie udac. On + Stanford i z
          lewej mamy jako takie zabezpieczenie.
      • tuzin_cwks Re: Przeglad prasy 16.06.04, 21:09
        Czyli nic nowego o tej porze roku :]
    • mike_ Radzewicza niet?? 18.06.04, 13:12
      Maleją szanse na sprowadzenie do Legii piłkarza Odry Marcina Radzewicza, który
      stawia wygórowane żądania finansowe.
      Legia sprowadzi 18-letniego napastnika Dariusza Zjawińskiego, który wiosną
      zdobył dziewięć goli w III lidze w barwach Legionovii. Legia kupi go od...
      Legii, bowiem napastnik był do Legionowa wypożyczony z CWKS Legia, gdzie grał w
      zespołach juniorskich.
      Źródło: Super Express/90minut.pl

"Fakt" że takie źródło to niewiele znaczy;)
      Ale ciekawe ile Radzewicz by chciał. Osobiście widziałbym go w (L).
      No i może kolejny wychowanek będzie pukał do składu??
      • Gość: calagan Re: Radzewicza niet?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 15:08

Jednym slowem dupa blada. Znow ITI daje plamy - najpierw z Vuko (choc tu
        jeszcze rozumiem, ze chcial naprawde sporo kasy), a tyeraz Radzewicz. Nie mna
        cudow - napewno wiecej niz Vuko nie chcial, nawet pewnie tyle, ile Legia dawala
        Vuko. Wiecej czemu nie moga mu dac tej kasy, ktora on chce? Za czapke gruszek
        zawodnikow sie nie sprowadzi. Zaraz sie dowiemy, ze Karwan tez chcial za duzo,
        a w miedzyczasie Zajac i Madej beda juz zajeci. Meczy mnie ta niepewnosc
        odnosnie transferow Legii. W Wisle podoba mi sie konkret - bierzemy to
        zalatwiamy raz, dwa i juz, a nie p... sie kilka tygodni.
        • mike_ Re: Radzewicza niet?? 18.06.04, 15:45
          eee, bez przesady. W Wiśle też tak nie jest, że co się coś w prasie pojawi to
          od razu klepią. Nigdzie tak nie ma.
          A jakby Radzewicz chciał tyle co Vuko to niech sp... bo na pewno nie zasługuje.
          • Gość: calagan Re: Radzewicza niet?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 16:26

Powiedzmy, ze szybkosc ich dzialania w stosunku do Legii, jest znacznie
            wieksza, a dziur jakby mniej do uzupelnienia. My chyba jeszcze zadnego
            kontraktu nie podpisalismy (nawet Stanforda). Oni juz maja Zienczuka, koncza
            sprawe Dawidowskiego i Kuzby. Reszte moga sobie powoli dogrywac. My mamy
            mnostwo dziur i w perspektywie przestawienie sie na 4-4-2, czyli powinnismy
            skrzydla miec od poczatku okresu przygotowawczego, a nie w polowie. Nie chodzi
            mi tutaj konkretnie o brak Radzewicza, bo choc jest dobry, to bez niego tez
            sobie poradzimy. Ale generalnie. Djokovic nie zalatwiony, Korzym tez, a ponoc
            jego agent (jakis slynny Zachavi - a ja cholera pierwsze slysze ;-) ma
            wspolpracowac z Polonia i im podsylac co ciekawszych malolatow do ogrania. Wiec
            wcale sie nie zdziwie jak tam wyladuje. Karwana nie ma, Madej juz przepada, a
            zaraz pewnie nam Zajac takze umknie i znow ten koszmarny mlody Sokol bedzie
            gral. Na lewej flance ma grac Poledica, ale czy zagra? Pierwsze sygnaly o nim
            pojawily sie 3 tygodnie temu. Za to co chwile slychac o jakims nastolatku,
            ktory ma do nas przyjsc - co to k... Gornik Zabrze II? Mlodzi sa potrzebni, ale
            ktos musi grac w pierwszym skladzie.
            • patryg1 Re: Radzewicza niet?? 18.06.04, 17:19
              Według mnie calagan dobrze prawi. W ostatnich latach to Wisła był bardziej
              skuteczna na rynku, gdyż jej negocjacje przebiegały o wiele szybciej. Jedynie w
              zime im coś nie poszło. Kiedy Legia zabiera się do transferów, to wszystko trwa
              nie mniej niż dwa tygodnie. Przeciez ten Radzewicz to juz idzie do nas od
              ładnego czasu, a tu kiedy wydawało się że wszystko jest ok, są jakieś problemy,
              które jak uczy historia legijnych transferów, moga anulowac transfer. Denerwuje
              mnie to bo za czasów Pol-Motu mozna było to zrozumieć, ale teraz kiedy te
              pieniądze powinny być znou są skapi. Może to jest i dobra cecha, ale aby
              osiągnąc sukces trzeba wydać troche grosza (Wisła) a nie mamić nas długą budową
              silnego zespołu, która jak widać może być zbyt długa.
              • Gość: calagan Re: Radzewicza niet?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 17:32

Nie rzecz w tym, ze dlugofalowa polityka ITI jest zla. jest to dobry i
                rozsadny pomysl. Wywalic w bloto kase jest latwo (czasy Daewoo), ale trudniej o
                wynik. Caly problem jest w tempie negocjacji. Rozumiem, ze niestac nas w tej
                chwili na takie transfery gotowkowe jak robi Wisla - OK. Ale do diaska na
                kontrakty musi sie kasa znalezc, bo inaczej to zaden biznes zepol na srednim
                ligowym poziomie, bez perspektyw solidnych wzmocnien z braku gotowki. Duzej
                kasy nie trzeba, ale decyzje o podpisaniu lub nie kontraktu musza zapadac
                szybko. Juz kiedys na takich problemach decyzyjnych przejechalismy sie - Zuraw,
                Kaluzny - oni juz byli w Legii, ale nim wierchuszka sie zdecydowala oni
                podpisali kontrakty z Wisla. Ja naprawde nie chcialbym sie dowiedziec za 2
                tygodnie, ze radzewicz jest w Amice, Kowalski w Pogoni, czy gdzie tam, Poledica
                wybral inna oferte, a wzmocnieniem Legii jest ... Mierzejewski ze Zganiaczem. I
                potem komentarz Kuby, ze chcieli lepszych graczy, ale ich wymaganie finansowe
                ble, ble, ble.
              • mike_ Re: Radzewicza niet?? 19.06.04, 09:24
                patryg1 napisał:

> Według mnie calagan dobrze prawi. W ostatnich latach to Wisła był bardziej
                > skuteczna na rynku, gdyż jej negocjacje przebiegały o wiele szybciej.

Bo jak ktoś ma kasę na transfery to się jest skuteczniejszym. Kiedy ostatnio
                Legia mogła kogoś kupić za jakieś wieksze pieniądze? 90% zawodników
                przychodziło za free.

Jedynie w
                > zime im coś nie poszło. Kiedy Legia zabiera się do transferów, to wszystko
                trwa
                > nie mniej niż dwa tygodnie. Przeciez ten Radzewicz to juz idzie do nas od
                > ładnego czasu, a tu kiedy wydawało się że wszystko jest ok, są jakieś
                problemy, które jak uczy historia legijnych transferów, moga anulowac transfer.

Podajecie przykład Wisły, a Zieńczuka to Wisła pół roku sprowadzała - przecież
                on miał do nich w zimie iść!! I nic nie wyszło bo coś się nei zgadali. A z Vuko
                to oni już od ilu gadają?? Bo troche już czasu minęło a jescze go nie klepneli?
                A ja powtórzę - jeśli Radzewicz nagle zachciał sobie sporo pieniędzy tak jak
                mówią i piszą to nie dziwne że (L) przedłuza negocjacje - bo nie po to się ne
                zgadzają na zarobki Vuko, żeby teraz jakiś koleś z Odry W. miał tyle zarabiac.

> Denerwuje mnie to bo za czasów Pol-Motu mozna było to zrozumieć, ale teraz
                > kiedy te pieniądze powinny być znou są skapi. Może to jest i dobra cecha, ale
                aby
                > osiągnąc sukces trzeba wydać troche grosza (Wisła) a nie mamić nas długą
                budową
                > silnego zespołu, która jak widać może być zbyt długa.

I tutaj twki sedno. To, ze mamy nowego właściciela nie oznacza, że mamy miliony
                na kupno nowych zawodników. Zobacz ile kasy zostało wydane na spłatę długów. I
                na transfery też coś jest, ale bez przesady. To jedno, a drugie - koncepcja
                ITI. Najpierw chcą zrobić warunki do tego aby zwiększyć popyt na (L). Przecież
                na poczatku któremuś z pary WW się wymsknęło, że najpierw chcą stadion
                zbudować, infrastrukutrę a później na niej wielką Legię. Teraz to nazywają
                długą drogą do budowy. Ale mają prawo - ich klub i ich kasa.
                • Gość: calagan Re: Radzewicza niet?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 15:31
                  > Bo jak ktoś ma kasę na transfery to się jest skuteczniejszym. Kiedy ostatnio
                  > Legia mogła kogoś kupić za jakieś wieksze pieniądze? 90% zawodników
                  > przychodziło za free.

Ale to nie tylko kwestia kasy. Przeciez ja nie wymagam kupowania, ale gracze z
                  free tez nie przychodza za szybko, ale ci za male pieniadze. Djokovic, Korzym,
                  czy Kowalski. Ile czasu slyszymy o negocjacjach z nimi? Podpisal ktorys cos?
                  Tylko kolejne terminy sie pojawiaja - 10 czerwca, 20, 23, a umow nie ma
                  podpisanych.

> Podajecie przykład Wisły, a Zieńczuka to Wisła pół roku sprowadzała -
                  przecież
                  > on miał do nich w zimie iść!! I nic nie wyszło bo coś się nei zgadali.

Ale wtedy sie kluby nie dogadaly - z Zienczukiem wszystko ustalili. My z
                  wolnymi sie nie dogadujemy, a gdzie tu mowa o klubach.

A z Vuko
                  >
                  > to oni już od ilu gadają?? Bo troche już czasu minęło a jescze go nie
                  klepneli?

Ale Vuko chce tgroche kasy - poza tym maja juz 2 klepnietych, a oni nie maja
                  takich dziur jak my. 2 kolejnych jest bardzo blisko, a my co?

> A ja powtórzę - jeśli Radzewicz nagle zachciał sobie sporo pieniędzy tak jak
                  > mówią i piszą to nie dziwne że (L) przedłuza negocjacje - bo nie po to się ne
                  > zgadzają na zarobki Vuko, żeby teraz jakiś koleś z Odry W. miał tyle zarabiac.

Ale ja nie wierze w wersje, ze po 2-3 tygodniach negocjacji raptem Radzewicz
                  podniosl wymagania finansowe - bo w ten sposob to nikt go nie kupi.

> I tutaj twki sedno. To, ze mamy nowego właściciela nie oznacza, że mamy
                  miliony
                  >
                  > na kupno nowych zawodników. Zobacz ile kasy zostało wydane na spłatę długów.
                  I
                  > na transfery też coś jest, ale bez przesady

Ale ja nie wymagam kupowania pilkarzy - chce brac glownie tych free, ale
                  negocjacje nie moga ciagnac sie tygodniami, bo wejdzie Wisla, czy Amica do
                  akcji i zostaniemy z Mierzejem i Zganiaczem w reku. Powtarzam - mamy juz druga
                  polowe czerwca, a nasi dobrodzieje nikogo jeszcze nie podpisali. My gramy w
                  pucharach i nie mozemy sobie pozwolic na wzmacnianie sie do konca sierpnia.
                  Powinnismy to zrobic do konca czerwca, aby cala ekipa przygotowywala sie razem
                  do meczow - zgrywala sie (zwlaszcza jesli przejdziemy na 4-4-2).
                  • atob Re: Radzewicza niet?? 19.06.04, 16:04
                    >
                    > Ale ja nie wymagam kupowania pilkarzy - chce brac glownie tych free, ale
                    > negocjacje nie moga ciagnac sie tygodniami, bo wejdzie Wisla, czy Amica do
                    > akcji i zostaniemy z Mierzejem i Zganiaczem w reku. Powtarzam - mamy juz
                    druga
                    > polowe czerwca, a nasi dobrodzieje nikogo jeszcze nie podpisali. My gramy w
                    > pucharach i nie mozemy sobie pozwolic na wzmacnianie sie do konca sierpnia.
                    > Powinnismy to zrobic do konca czerwca, aby cala ekipa przygotowywala sie
                    razem
                    > do meczow - zgrywala sie (zwlaszcza jesli przejdziemy na 4-4-2).

A zauwazyles ile niektorzy z tych przychodzacych za darmo chca zarabiac ?
                    To ze ktos moze przyjsc po wygasnieciu kontraktu nie oznacze ze bedzie malo
                    kosztowal klub...
                    A co Wisly i jej transferow to zobaczymy .
                    • patryg1 Re: Radzewicza niet?? 19.06.04, 17:53
                      Ja tam i tak twierdze że na rynku transferowym narazie dajemy dupy. Zmienił sie
                      właściciel a strategia pozostała ta sama. NIe chodzi mi o kupowanie od razu
                      wielkich gwiazd ale o jakieś konkrety. Wisła je ma (Zieńczuk, Dawidowski). W
                      Legii jest teraz taka sytuacja że w poniedziałek może się okazać że Djoković tez
                      chce za dużo i raczej nie podpisze umowy. Nie ma się tu co usprawiedliwiać
                      długami, bo włodarze chyba widzieli że z tym skałdem z Wisłą będzie ciężko
                      powalczyc o mistrzostwo i wzmocnienia sa potrzebne jesli się marzy o pierwszym
                      miejscu. Narazie to mamy tylko podawane kolejne teraminy i nieśmiertelne
                      "wszystkto wyjasni się do końca tygodnia". Jutro koniec tygodnia i nic się nie
                      wyjasniło..........
                      • mike_ Bartek jest z nami 21.06.04, 21:42
                        Karwan już prawie na pewno.
                        A Radzewicz powiedział "Naprawdę ciężko mi powiedzieć, gdzie będę grał. To, co
                        proponuje mi Legia, jest OK. Ale wciąż się zastanawiam"
                        Pewnie boi się chłopak, konkurencja spora a w Amice wskoczył by na wolne
                        miejsce za Zieńczuka. Jego wybór, a swoją drogą nie dziwię się (L) że nie chce
                        podpisywać kontraktu z kimś na krócej niż 3 lata.
                        • atob Re: Bartek jest z nami 22.06.04, 12:02
                          Co do Karwana to przyznaje ze sie pomylilem ...chodzi o dlugosc kontraktu .
                          Trzy latka to calkiem rozsadnie . Bo nie ma sie co oszukiwac ze forma Karwana
                          jest troszke niewiadoma .
                          Radzwicz - czytalem ze chcial podpisac na rok. Z jego punktu widzenia byloby to
                          rozsadne bo
                          1 Jezeli by sie sprawdzil to po roku miglby zazadac duzo wiecej kasy od Legii
                          albo odejsc za darmo do innego klubu znaczy wiecej zarabiac
                          2 Jezeli by sie nie sprawdzil nie grozliloby mu granie w 3 ligowych rezerwach
                          albo wypozyczenie do jakiegos 2 ligowego kluby np Switu ;) .I moglby
                          szukac "nastepnej" szansy w innym klubie
                          Tylko ze z kolei taki kontrak na rok jeszcze w sytacji gdy trzeba za zawodnika
                          zaplacic jest w\g mnie wyrzucaniem piniedzy w bloto .Trzy lata to min na jaki
                          okres powinny byc zawierane umowy . Ledwo mi to "przejdzie" przez klawiature
                          ale zobaczcie na kontrakty graczy z Wisly ...to mi sie podoba .I na dlusza mete
                          napewno przyniesie zyski .
                          • mike_ Re: Bartek jest z nami 22.06.04, 12:43
                            A mi się wydaje, że nie chodzi o długość kontraktu, ale o to że chłopak się
                            zastanawia. pewne miejsce w Amice czy konkurencja w (L). Kiedyś był taki
                            Nazaruk i dobrze wybrał, bał się konkurencji i w sumie okazało się że miał
                            racje bo nic z niego nie wyrosło. A jeśli Radzewicz się boi to słusznie, że nie
                            chce do (L) bo nam takich nie potrzeba.
    • Gość: calagan Re: Goliński w Legii?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 16:57

To juz nie jest tylko bzdura wymyslona przez Fakt. To jest fakt. Nie tylko
      potwierdzila to dzisiejsza GW, ale i PS, a poza tym moje wlasne zrodla. No i
      jeszcze fakt, ze Onet - glowny kolportet plotek w necie - nawet nie pisnal
      slowem na ten temat.
      Opcja tylez ciekawa, co kontrowersyjna. O ile talentu mu odmowic nie mozna, to
      niewyparzony jezor juz spowodowal spustoszenie. Mimo wszystko chcialbym go u
      nas. Raz, ze d... nie lizalby kibicom odnosnie milosci klubowej, a dwa, ze nikt
      inny w kraju by go juz nie kupil. A cholera wie, czy jakis Groclin, czy inne
      Wisly zaraz by po niego nie siegnely.
      • atob Re: Goliński w Legii?? 22.06.04, 18:12
        Nie wierze ...
        Ale cos innego przyszlo mi do glowy odnosnie tego tematu.Jak myslicie czy klub
        zatrudniajac zawodnika powinien miec na uwadze jego zachowania\slowa ???? A
        takze powiedzmy jakas opinie kibicow i zawodnikow Legii? Czy powina decydowac
        czysto sportowa strona ? Ja osobiscie nie wyobrazam sobie Golinskiego w Legii.
        I to wlasnie ze strony "kibicowskiej" a nie sportowej .
        Hehe "powitanie " na Lazienkowskiej mialby bardzo mile :):):)
        A ja z swojej strony nigdy bym go nie dopingowal ...
        • Gość: calagan Re: Goliński w Legii?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 18:33
          To uwierz. To nie tylko dane gazetowe, czy tez moje. Na forum Lecha
          potwierdzaja ta informacje.
          • atob Re: Goliński w Legii?? 22.06.04, 18:47
            Jezeli sie potwierdzi to szok
          • mike_ Re: Goliński w Legii?? 22.06.04, 18:48
            A ja nie wierzę, bo gość też ma coś do powiedzenia. A jezeli zmienił zdanie to
            ma przesrane u lechitów a także u legionistów.
            GOLIŃSKIEMU GŁOŚNIE NIE!! i wciąż uważam, że to raczej plota.
            Co do kwestii o której wspomniał atob: mi się wydaje, że trzeba walczyć z
            takimi wypowiedziami i zachowaniem piłkarzy. PZPN nie potrafi - bo wszedzie w
            europie takie zachowanie byłoby odpowiednio napietnowane i ukarane. A ze strony
            klubu - to bym takiego piłkarza nie zatrudniał bo o dobre imię trzeba dbać i o
            wizerunek. Na zachodzie ktoś taki uchodziłby za zwykłego debila i myślę, że
            klub by go nie zatrudnił bo to szkodzi image klubu. A z drugiej strony jakbym
            był właścicielem (L) bądź prezesem i jakby któryś z legionistów coś takiego
            śpiewał lub przechadzał się w koszulce typu "Kosowski to qr..." tobym tez mu
            wlepił karę. To jest dobre imię klubu i jednego i drugiego. Tak jak teraz
            Groclin kojarzy mi się z niczym innym jak z chłopkami ze wsi. I mimo, że teraz
            część w tym zespole są to inni piłkarze, to dawni "fajnie" się bawili w pewnym
            momencie i zostalo to przyczepione również pod klub.
            • patryg1 Re: Goliński w Legii?? 22.06.04, 19:00
              Dla mnie ten Goliński to też jakieś nieporozumienie. Najpierw gada że nienawidzi
              Legii, a teraz miałby tu przychodzić. Ciekawe jaką miałby motywację to gry w
              naszym zespole. Na wysoki kontrakt nie ma co liczyć, bo nasi szefowie dali
              wszystkim jasno do zrozumienia że nie ma w Legii żadnych kokosów. Jego poznańska
              rodzina miałaby pewnie nieźle przesrane w Poznaniu. W Warszawie też by nie miał
              za przyjemnie. Chyba nie jest az takim idiotą......
              • atob Re: Goliński w Legii?? 23.06.04, 13:08
                Coraz wiecej o tym pisza ...
                Ale wk..rwiaja mnie rozne txt na forach ze zasadniczo nic sie nie stalo ...ze
                tak sobie mowil ...ze jest mlody i dal sie poniesc emocjom .
                Kurna mac co to jest ...Nie rozumiem tych obroncow Golinskiego .
                JA chocby i strzelil 30 bramek w sezonie i mial 60 asyst nigdy mu nie
                podziekuje za gre ...nigdy nie bede bil braw ...dla mnie nigdy nie bedzie
                pilkarzem Legii.I tyle na ten temat .Juz wiecej zajmowac sie panem Golinskim
                nie mam zamiaru \ czasu \ ani ochoty

Ps MAm podly nastroj dzis :(
        • tuzin_cwks Re: Goliński w Legii?? 22.06.04, 21:14
          A wyobraz sobie jakie mialby powitanie w Poznaniu :D
          • atob Re: Goliński w Legii?? 22.06.04, 22:54
            tuzin_cwks napisał:

> A wyobraz sobie jakie mialby powitanie w Poznaniu :D

Wyobraz ????
            Nie mam takiej wyobrazni ...nikt chyba nie ma ;)
    • mike_ Poled(w)ica i Kowalski 24.06.04, 09:25
      hmmm, nie wiem co myśleć. Poledicy wogóle nei znam i zupełnie nie wiem jak się
      prezentuje. A co do tego Kowalskiego to nie wydaje mi się że jest jakiś super
      dobry zawodnik będący w stanie poprowadzić Legię. Obym się mylił
    • atob Mieciel i Kucharski \ Madej 25.06.04, 15:47
      www.legia.net/news.php?id=6829]
      www.legia.net/news.php?id=6833

Sezon ogorkowy w calej okazalosci .
      Co do pierwszego newsu to chyba poprostu Legii nie bedzie stac ...takie zycie
      nikt nie kieruje sie sentymentami .
      A druga wiadomosc .
      Hehe ...nie warto kometowac
      • Gość: calagan Re: Mieciel i Kucharski \ Madej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 16:46

Pocieszajace jest, ze wreszcie cos drgnelo. Sypnelo nazwiskami. Wprawdze
        wszystkie sie przewijaly we wczesniejszych spekulacjach, ale tylko jako
        spekulacje. Teraz wychodzi, ze sa prawie klepnieci: Djokovic, Kowalski,
        Rzeznik, Poledwica, Karwan, Drosznik i Korzym. Poza tym przedluzyli Zielka i
        Butryma (przyda sie na lawke). Szala wrocil i raczej nie odejdzie. Chcialbym
        jeszcze (i pisze to ze swiadomoscia, ze narazam sie jakis 98% kibicow Legii)
        Golinskiego. Cholernie dobry grajek - lepszy niz Kowalski, a napewno ma wiekzy
        potencjal. Mam go gdzies jako czlowieka. Doceniam jego talent, a dopinguje
        Legie jako calosc, a nie poszczegolnych pilkarzy. A jaka mialbym radoche, gdyby
        dzieki niemu Legia zdobyla mistrzostwo (tak nienawidzi Legii, ze az mistrza
        pomogl jej zdobyc ;)))). Z Miecielem tylko kwestia kontrkatu by byla - jesli
        nie bedzie mial innych, bardziej atrakcyjnych finansowo jak i sportowo
        propozycji, to powinien przyjsc. Ja bym na jego miejscu nie robil bledu Vuko,
        ktory dla 30tys. euro (ponoc - podaje za PN) chcial przejsc do Wisly i chyba
        przejechal sie na tym - teraz nikt go nie chce (bo Wisla cos ucichla). Kucharz -
        cenie go za to co zrobil dla Legii (chociaz dwa razy wystawil klub do wiatru),
        ale chyba jego czas przeminal. Ma 32 lata - czas uwolnic sie od nazwisk z
        przeszlosci. Szkoda, ze odszedl, bo chcialem bardzo aby kariere konczyl w
        Legii. Jednak majac nowych grajkow podpisywanie za raczej nie male (znajac
        Kucharza) pieniadze podstarzalego gwiazdora nie ma specjalnie sensu. I tak
        jesli plotki sie potwierdza bedzie tlok w zespole.
        • mike_ Re: Mieciel i Kucharski \ Madej 25.06.04, 16:53
          Co do nowych nazwisk to nie wiem jaki jest Poled(w)ica, ale reszty poza
          Karwanem póki co nie widzę w pierwszym składzie. Jest to raczej uzupełnienie
          ławki (lepsze bądź gorsze). Brak wciąż dobrego ofensywnego pomocnika mogącego
          grać w środku.
          Co do Miętowego - dwa słowa: PRZYDAŁBY SIĘ.
          • Gość: calagan Re: Mieciel i Kucharski \ Madej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 17:30

Na srodek Kowalski jest szykowany (ewent. Golinski ;-)))).
            Uzupelnienia tez byly nam potrzebne. Wiadomo jakie przeciagi mielismy na
            lawie.
            • mike_ Re: Mieciel i Kucharski \ Madej 25.06.04, 19:33
              To, że Kowalski jest na środku to wiem, ale ja napisałem dobryofensywny
              środkowy pomocnik z naciskiem na dobry.
              Pewnie, że uzupelnienia też powinny być bo nie mamy ławki, ale taki Korzym czy
              Rzeźniczak to raczej kiepskie uzupełnienie (a przynajmniej na następny sezon,
              za parę lat to zobaczmy)
        • atob Re: Mieciel i Kucharski \ Madej 25.06.04, 18:58

> Chcialbym
          > jeszcze (i pisze to ze swiadomoscia, ze narazam sie jakis 98% kibicow Legii)
          > Golinskiego. Cholernie dobry grajek - lepszy niz Kowalski, a napewno ma
          wiekzy
          > potencjal. Mam go gdzies jako czlowieka. Doceniam jego talent, a dopinguje
          > Legie jako calosc, a nie poszczegolnych pilkarzy.

Chcialem cos napisac ...ale przypomnialem sobie ze mialem sie nie zajmowac
          Golinkim .Ale dyskusja sie teraz toczy bardziej o tym jak kibicujemy.To moze
          tylko napisze ze mam zupelnie odmienne zdanie i troche inny poglad na dobing.
          • Gość: Po(L)ibudziak Re: Mieciel i Kucharski \ Madej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 23:52
            calagan nie narażasz się :) Golinier mówie stanowcze nie i myśli tak wielu
            Legionistów.

Zapominacie o Djokovicu i Poledicy, są dobrymi obrońcami i jak przejdziemy na 4-
            4-2 to z Zielkiem i Choto nasza obrona będzie wymiatać. Mięciel to bardzo dobry
            pomysł będzie rywalizacja i solidna ławka (pamiętamy mecz z Krk...) będzie
            dobrze :)
            • mike_ Re: Mieciel i Kucharski \ Madej 26.06.04, 09:59
              A Djokovic nie jest przypadkiem na środku?? Nie wiem więc pytam?
              Ja tam przy jakiś sensownych wzmocnieniach nie widzę Choto w jedenastce. Może
              i potrafi tą długą nogą wygarnąć piłkę, ale wybija ją od razu na aut, jest mało
              zwrotny i wystarczy mieć lepszą technikę (fakt że mało kto w pPolsce ją ma) i
              bez trudu się go mija (przykład był juz w meczu z Wisłą). Uważam że Legia
              powinna mieć lepszego obrońcę.
              • Gość: calagan Re: Mieciel i Kucharski \ Madej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 19:57
                Djokovic gra na srodku i z prawej.
                Choto jest dobry, ale on tylko na srodek sie nadaje. My gramy 3-5-2 i jego
                braki zwrotnosci widac jak na dloni, bo musi grac bocznego. Nie wywala pilki na
                aut - tak robi w naprawde dramatycznych momentach. Normalnie wykopuje ja pod
                bramke rywali, co kilka razy okazywalo sie byc nader niebezpieczne dla
                przeciwnikow.
                • mike_ Re: Mieciel i Kucharski \ Madej 28.06.04, 09:14
                  No ok, rzeczywiście na wiosnę sie wyrobił bo jego poczatki właśnie tak
                  wyglądały jak opisałem. Ale celnie do pomocników jeszcze nie potrafi zagrać.
    • atob Jutro sie wszystko wyjasni??? 27.06.04, 12:09
      Miejmy taka nadzieje :)
      I dopiero moze byc co komentowac ...na przykald transfer tfu ...wiecie kogo
      • tuzin_cwks Re: Jutro sie wszystko wyjasni??? 27.06.04, 17:54
        Ten tfu tfu juz kiedys strzelil dla nas bardzo waznego gola po ktorym spuscil
        swoja obecna druzyne z eXtraklasy. Czyli ma szczesliwa noge :]
        • atob Na razie tylko Kowalski i Poledica podpisali 28.06.04, 18:51
          A co zreszta?
          Pozostali maja podpisac juz wkrotce podobno "na dniach" .
          Teraz wyczytalem ze jednak nie wiadomo na ile lat Karwan podpisze .Wczesniej
          sam mowil o 3 .Niech juz podpisza bo czlowiek od tych "newsow" bolu glowy
          dostanie :)
    • mike_ mr R. 28.06.04, 09:18
      Czyli jednak Radzewicz? Zobaczymy...bo by się przydał (wróbla oddać bo 3 lewych
      to za dużo.)
    • mike_ Nie o transferach... 28.06.04, 14:54
      ...ale o terminarzu:
      1. kolejka, 31.07.2004: Pogoń Szczecin - Legia
      2. kolejka, 07.08.2004: Amica Wronki - Legia
      3. kolejka, 21.08.2004: Legia - Zagłębie Lubin
      4. kolejka, 28.08.2004: Legia - Cracovia Kraków
      5. kolejka, 11.09.2004: Odra Wodzisław - Legia
      6. kolejka, 18.09.2004: Górnik Łęczna - Legia
      7. kolejka, 25.09.2004: Legia - Górnik Zabrze
      8. kolejka, 02.10.2004: Lech Poznań - Legia
      9. kolejka, 16.10.2004, Legia - Groclin Dyskobolia
      10. kolejka, 30.10.2004: Wisła Kraków - Legia
      11. kolejka, 06.11.2004: Legia - Polonia Warszawa
      12. kolejka, 13.11.2004: GKS Katowice - Legia
      13. kolejka, 20.11.2004: Legia - Wisła Płock

Kiepska ta nasz liga, dobrze, że krakusy są zamiast polkowic bo by było jeszcze
      gorzej. Ale terminarz całkiem fajny, jak dobrze pójdziemy na jesieni to wiosną
      będzie łatwiej (więcej u siebie, Wisła i amica też u nas).
      • Gość: al transfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:06
        Biorąc pod uwagę dotychczasowy skład Legii nie sądzicie jednak, że zmiany w
        składzie waszej drużyny to raczej uzupełnienia niz wzmocnienia - nikt z
        przychodzących kopaczy nie wyrasta umiejętnościami od tych co byli podstawowymi
        zawodnikami wiosną. Czy przy wzmocnieniach Wisły nie będziecie po prostu
        skazani na walkę z Amicami i Groclajnami o 2/3 miejsce.
        • mike_ Re: transfery 28.06.04, 15:26
          Gość portalu: al napisał(a):

> Biorąc pod uwagę dotychczasowy skład Legii nie sądzicie jednak, że zmiany w
          > składzie waszej drużyny to raczej uzupełnienia niz wzmocnienia - nikt z
          > przychodzących kopaczy nie wyrasta umiejętnościami od tych co byli
          > podstawowymi zawodnikami wiosną.

IMO wyrasta - jeden...Karwan (choć będzie musiał sobie przypomnieć jak się gra
          to od Sokola II nie trudno być lepszym). Nie wiem jak gra Poled(w)ica i ten
          kumpel Choto.

> Czy przy wzmocnieniach Wisły nie będziecie po prostu
          > skazani na walkę z Amicami i Groclajnami o 2/3 miejsce.

Przed tym sezonem to samo mówiono, w zimie nawet jeszcze gorzej (po odejściu
          Stanko). A jedenastki złej nie mamy (silny bramkarz, obrona i atak, trochę
          gorzej wypada pomoc, ale z Karwanem i może Radzewiczem to się polepszy).
          Można sobie gdybać, śmiać się, nadymać a boisko i tak wszystko zweryfikuje. Ja
          jestem optymistą.
          • Gość: calagan Re: transfery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 16:12
            A tak sie cieszylem, ze tyle czasu nikt poza zainteresowanymi tu nie zagladal i
            nie zasmiecal. Co ja mam napisac takiemu kolesiowi, ktoremu milosc do klubu na
            oczy spadla i slepy jest?
            Ta biedna i slaba Legia dlugo deptala Wisle po pietach i nawet porazke z nimi
            poniosla minimalna, ale co tam. Sprowadzila Wisla pilkarzy? I co, 5 napastnikow
            w pierwszym skladzie? Bo z 4 nowych 2 to napastnicy, jeden to mlody pomocnik i
            Zienczuk, ktory jest swietny.
            Legia poszerza kadre, uzupelnia ddziury na skrzydlach (Karwan, czy miejmy
            nadzieje Radzewicz). Moze i nie sa to jakies super-hiper wzmocnienia, ale
            niorac pod uwage, ze walke o tytul przegralismy wlasnie waskim skladem (a nie
            slabszym) to chyba wystarczy, zeby skutecznie powalczyc o tytul. IMHO dopoki
            Wisla bedzie sie wzmacniac wylacznie grajkami krajowymi (lub tutaj grajacymi)
            to nie bedzie poza zasiegiem innym ekip. Musza przeskoczyc pewien pulap,
            poziom, a tego nie zrobia z tymi zawodnikami. Polowa z nich nie ma juz tej
            motywacji co chocby 3 lata temu. Wypalaja sie (lub juz wypalili).
      • Gość: calagan Re: Nie o transferach... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 16:15

Ale kolejki 8-11 zapowiadaja sie kozacko.
    • atob 100!!!!!!!!!!!!!!!!!Setny post :) TAki off topic 28.06.04, 18:52
      Nie moglem sie powstrzymac :)
    • tuzin_cwks Poledica, Kowalski, Stanford... 28.06.04, 19:08
      ...wedlug roznych zrodel juz podpisali
      • atob Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 28.06.04, 19:14
        Ale co zreszta?
        To mnie zastanawia czemu nie podpisali skoro mieli to zrobic dzis .
        A i podobno Karwan tez nie wiadomo na ile podpisze,choc mowil wczesniej ze na
        3 .
        To samo napisalem w poscie wyzej ale powtorze to tu :)
        • mike_ Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 29.06.04, 09:18
          Karwan na 3 lata podpisał
          A więc mamy już:
          obrona: Poled(w)ica, Djokovic, Stanford (chyba?)
          pomoc: Karwan, Kowalski, Korzym
          atak: Dorosz

a jeszcze nie wiadomo co z Rzeźniczakiem.
          Pojawiła się znowu opcja z Radzewiczem i znowu ktoś coś mówi o Madeju - Tych
          dwóch by się przydało. Jeszcze jakiś napastnik też by się przydał.
          • patryg1 Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 29.06.04, 15:56
            Jakby jeszcze zaklepali Madeja, to wydaje mi się że trzeba by opchnąć albo
            wypożyczyć Sokołowskiego II, bo tylu piłkarzy na prawej stronie nam nie potrzeba.
            • Gość: calagan Re: Poledica, Kowalski, Stanford... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 16:21

Podobnie rzecz sie ma z lewa flanka i Radzewiczem. Jesli przybylby i Madej i
              Rydzyk, to ja bym mlodego Sokola i Kielbika opchnal gdzies (jednego w pakiecie
              do Lecha, a drugiego do Wodzislawia). I tak stary Sokol w razie plagi kontuzji
              moze grac i tu i tu. A poza tym czas ludzi z rezerw wprowadzac - mlody Fedoruk
              nie moze sie doczekac swojej szansy.
              • mike_ Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 29.06.04, 16:38

>
                > Podobnie rzecz sie ma z lewa flanka i Radzewiczem. Jesli przybylby i Madej i
                > Rydzyk, to ja bym mlodego Sokola i Kielbika opchnal gdzies (jednego w
                pakiecie
                > do Lecha, a drugiego do Wodzislawia). I tak stary Sokol w razie plagi
                kontuzji
                > moze grac i tu i tu. A poza tym czas ludzi z rezerw wprowadzac - mlody
                Fedoruk
                > nie moze sie doczekac swojej szansy.
                • mike_ Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 29.06.04, 16:40
                  Coś mi to forum przestaje działać...może teraz mi sie uda:
                  No tak, Jakby był Madej to sokołka sprzedać, choć sam Madej stwierdził że może
                  grać w środku a to byłaby jakaś może lepsza opcja niż Kowalski.
                  Jak Radzewicz to ja bym spuścił Wróbla, chłopak siedzi tyle lat i jeszcze nic
                  nie pokazał, pora chyba, żeby go oddać.
                  Przydałby się jeszcze jakiś dobry prawy obrońca taki do systemu z czwórką
                  obrońców.
                  • Gość: calagan Re: Poledica, Kowalski, Stanford... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 16:48

Ale w srodku tez jest tlok, a jak przejdziemy za te pol roku na 4, to juz w
                    ogole bedzie katastrofa urodzaju.
                    Kielbik jest starszy i juz nic wiecej nie pokaze. Wrobel ma wachania formy
                    wynikajace z czestych kontuzji. Wiosna fajnie sie pare razy pokazal i zaraz tez
                    byl pokopany, poobijany itp.
                    Mysle, ze prawego obronce zima sciagnal jak beda wiedzieli co prezentuja
                    obecni - Djokovic i Szala. Jesli uznaja, ze na gre w 4 sa za slabi, to cos
                    sprowadza.
                    • mike_ Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 29.06.04, 17:05
                      Pewnie że tłok, ale w większości to defensywni pomocnicy (Magiera, Surma,
                      Jarza). A takich ofensywnych to tak naprawdę tylko Kowalski. Młodych nie
                      wymieniam.
                      Ja wyżej oceniam Kiełbika niż Wróbla. Sporo wyżej...
                      Djokovic nie jest środkowym przypadkiem?? Szala nie jest zły na prawą obronę w
                      systemie z czterema obrońcami, ale tak czy siak na każdą pozycję powinno być 2
                      zawodników, aby znowu ktoś nie musiał grać na nie swojej pozycji za co później
                      mu się dostawało (jak Szali za bycie pomocnikiem)
                      • Gość: calagan Re: Poledica, Kowalski, Stanford... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 17:20

Jak to napisala ostatnio PN o naszym rezerwowym defensywnym pomocnik JM - 4
                        gole i 8 asyst - daj Boze kazdemu takiego rezerwowego. Nasi defensywni jak
                        trzeba sa ofensywni (moze poza Jarza). Mlodzi tez kiedys musza zaczac grac. A
                        skoro nie po tych co teraz rozgrywaja to kiedy? Dajmy im szanse. Madej sie
                        sprawdza na prawej pomocy - po co na sile go przekwalifikowywac?
                        Djokovic gra i tu i tu, ale nie wiem jak sie sprawdza w systemie z 4 (wrzutki
                        itp.)
                        • mike_ Re: Poledica, Kowalski, Stanford... 30.06.04, 09:48
                          No oczywiście, że defensywni potrafią zagrać jako ofensywi, ale nie są
                          specjalnie błyskotliwi na takiej pozycji.
                          Oczywiście, że młodzi muszą się ogrywać, ale moim zdaniem powinni się ogrywać
                          na wypożyczeniach, a nie liczyć, że raz na miesiąc trener ich wpuści na 10
                          minut.
                          Djokovic w systemie z 4 chyba nie nadawałby się na bocznego.
    • mike_ Nie transfer ale przedłużenie kontraktu..... 30.06.04, 12:18
      Legenda Legii Warszawa, będący ciągle we wspaniałej formie fizycznej Pan Lucjan
      Brychczy w dalszym ciągu będzie współpracował z trenerami Kubickim i Gawarą
      przy szkoleniu piłkarzy z Łazienkowskiej. We wtorek popularny "Kici" spotkał
      się z prezesem Piotrem Zygo i podpisał nową umowę na okres jednego roku.
      Jeszcze niedawno Pan Lucjan obawiał się o swoją pracę, ale na szczęście nikomu
      nie przyszło do głowy, żeby nie przedłużyć kontraktu. A przecież jego wiedza
      jest nieoceniona.
      źródło: www.legia.net

No i chwała (L) za takie posunięcie.
    • mike_ Re: Transfery Legii 01.07.04, 13:15
      9 nowych zawodników Legii. Są to Eddie Stanford, Ireneusz Kowalski, Mirko
      Poledica, Bartosz Karwan, Maciej Korzym, Jakub Rzeźniczak, Anatolij Dorosz,
      Marcin Smoliński i Veselin Djoković.

Z czego:
      4 to młodzi zawodnicy i wcześniej niż za 2 lata żaden raczej się nie pokaże.
      4 obroińców, 3 pomocników, i 2 napastników
      W pierwszym składzie to chyba tylko 2 wyląduje: Karwan i któryś z obrońców
      (Poledica lub Djokovic)
      • Gość: calagan Re: Transfery Legii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 16:00

Tez obstawiam 2, ale mysle, ze obok obroncy wskoczy Kowalski, a Karwan jeszcze
        nie. Za dlugo nie gral. Na poczatku bedzie z lawki na ostatnie 20min wchodzil,
        a z czasem dopiero cale mecze.
        Pamietajmy jednak, ze ktos tam moze sie jeszcze pojawic - jaki Radzewicz,
        Madej, Golinski, czy inny Mieciel.
        Acz generalnie trzeba przyznac, ze dawno Legia nie miala tak dobrego sezonu
        transferowego. Nie tylko jesli chodzi o ilosc, ale przede wszystkim jakosc.
        Kupowani z sensem na konkretne potrzeby - bez gwiazdorstwa i niepotrzebnej
        rozpusty finansowej. Tanio, a dobrze. Oby sie jeszcze gracze ci sprawdzili w
        zestawieniu Kuby. Oj Wislacy powinni sie bardzo martwic - mamy teraz baaardzo
        szeroka lawke i na niektorych pozycjach lepszych pilkarzy niz w zeszlym
        sezonie.
    • atob To juz chyba koniec ... 03.07.04, 02:10
      www.90minut.pl/news.php?id=162796
      A ja tam sie ciesze ze "wiecie kto" nie trafil do Legii ;)
      CZas na podsumowanie .
      Odszedl tylko Vuko . Wzmocnienia[?] sa rozne bo chyba inaczej nalezy traktowac
      pozyskanie mlodego Korzyma a inaczej powrot Karwana.

Ogolnie mysle panowie ze bedzie dobrze
      • mike_ Re: To juz chyba koniec ... 03.07.04, 08:42
        Szkoda tylko Radzewicza.
        Ogólnie jest dobrze, bo ławkę też trzeba wzmocnić co pokazał ostatni sezon.
        Ja pozytywnie oceniam transfery. Wiadomo - młodzież ma zaistnieć za kilka lat
        ale jak są zdolni to niech się już uczą wśród Zielińskich.
        Wzmocnienia - na pewno obrońcy (Djokovic i Poledica), pomoc (Karwan i być może
        Kowalski) oraz moze jakiś lepszy napastnik na zmiany będzie z tego Dorosza.
        Wszystkie formacje są wzmocnione/uzupełnione. IMO przydałby się tylko jakiś
        dobry ofensywny na środek, ale może takim okaże się ten Kowalski.
        A tak naprawdę czas określi które transfery były trafione a które nie.
        • patryg1 Re: To juz chyba koniec ... 03.07.04, 12:27
          Ocenić te transfery będzie mozna dopiero po zakonczeniu rundy. Na pierwszy rzut
          oka można je ocenić pozytywnie. Dawno już nie bylismy tak aktywni na rynku i
          dawno nie mieliśmy tak szerokiej kadry. Ja się ciesze szczególnie z Karwana i
          Poledicy. Karwan mówi sam za siebie, a Poledice pamiętam jako dobrego, grającego
          ofensywnie obrońce. Dobrze że ściągnęliśmy kilku młodych, choć jak uczy
          doświadczenie ich późniejsza gra w pierwszym składzie, nawet na przestrzeni
          kilku sezonów jest wątpliwa. Obym się mylił. Szczególnie jestem ciekaw tego
          zawodnika z Targówka, ściągneli go w ostatniej chwili, a z tego co mówili
          kibice, którzy wydzieli go w akcji, jest niezły. Może Socha znowu znalał młody
          talent,który nalezycie się rozwinie i będzie realnym wzmocnieniem, a nie
          uzupełnieniem rezerw.
          • Gość: calagan Re: To juz chyba koniec ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:07

Generalnie faktycznie transfery wygladaja calkiem swnsownie. Wprawdzie nie
            trafi do nas ostatecznie ani Golinski, ani Radzewicz, ale nie ma co plakac.
            Pierwszego nie akceptowali kibice, a drugi mysle zdecydowanie za dlugo. chyba
            pierwsza fala upalow w tym roku zle wplynela na jego glowe.Cieszy przede
            wszystkim fakt, ze mamy szeroka kadre. Glowna bolaczka poprzedniego sezonu
            zostala wyeliminowana. Jeszcze tylko jakis napastnik doswiadczony przydalby sie,
            ale i bez niego powinno byc OK.

Drazni nnie natomiast polityka wprowadzania mlodych do pierwszego zespolu.
            Notorycznie kupuja kogos mlodego, obiecujacego i po 2-3 latach kolesi odchodzi
            nie zagrawszy ani minuty w pierwszym zespole. Szczescie ma jak choc na lawce
            siadzie. Nie tak dawno sprowadzano Iwanickiego i Wojtczaka mowiac, ze to wielkie
            talenty. I co? Nic. Pograli w rezerwach i dziekujemy. Dlaczego zaden trener z
            pierwszwego skladu nie wpadl na tak prosty pomysl na motywowanie, a zarazem
            podnoszenie umiejetnbosci mlodych graczy jak branie w nagrode do kadry
            pierwszego zespolu. Wyrozniajacych sie 2-3 pilkarzy wlaczyc do I zespolu. Niech
            trenuja caly czas ze starszymi, bardziej doswiadczonymi i ucza sie od nich.
            Nawet jak nie gra, to wiuecej z tego wyniesie, niz kopiac z rowiesnikami - tez
            na treningu. IMO mlody Fedoruk na tez przyklad juz powinien trenowac z jedynka.
            Kruczek, ktory byl uwazany za spory talent takze. Oni maja po 18-19 lat. W
            Polsce mowi sie, ze to mlodziaki, a zagranica niemal kazdy zespol swiatowej
            klasy ma takiego zawodnika w pierwszej jedenastce lub co najmniej na lawce i
            wpuszcza go do gry. I tam tez presja wyniku - moze nawet wieksza niz tutaj, bo
            tam o Euroipejskie Puchary graja - i to w dalszych fazach niz nasze kluby.Nie
            wierze, ze mamy slabszych mlodziezowcow, tylko nie dajemy im grac. I kiedy na
            zachodzie mlodzi sie ogrywaja i staja sie gwiazdami, ich rowiesnicy w naszym
            kraju wlasnie dostepuja zaszczytu wlaczenia do kadry pierwszego zespolu ... III
            ligi. Kuba powaznie powinien przemyslec granie PP glebokimi rezerwami. Niech
            dziadki siedza na lawce i robia za straz pozarna w razie potrzeby, ale nie non
            stop ta sama 11 i ci sami zmiennicy.
            • patryg1 Wrażenia po sparingu 03.07.04, 17:09
              Jako że dziś odbył się wewnetrzny sparing, można było na "żywo" zobaczyć nowe
              nabytki Legii w akcji. Takie moje pierwsze wrażenie po tym meczu jest takie że
              nie jest źle(szczególnie młodzież) ale za miesiąc musi być o wiele lepiej(
              pozostali)
              Ogólnie najbardziej zdziwił mnie Karwan. Obecnie jest zupełnie bez formy, gdybym
              nie wiedział na co go stać, to bym go chyba skreślił. Poledica i Djoković
              zagrali poprawnie ale niczym się niewyróżnili. Kowalski grał nieźle, bez jakiś
              wielkich zagrań ale bez błędów. Według mnie obiecująco zaprezentowała się
              sprowadzona młodzież. Najlepiej obrońca Rzeźniczak. Zaczął kiepsko, bo sie
              poslizgnął i Włodarczyk strzelił bramkę, ale im dłużej grał tym było coraz
              lepiej, szczególnie podobało mi się jego podłącznie do akcji ofensywnych. Musi
              popracowac nad masą, bo łatwo go przepchnąc. Korzym strzelił dwie bramki i
              szczególnie w drugiej połowie, pokazał kilka ciekawych zagrań. Dorosz szukał
              gry, strzelił bramkę, trochę się jeszcze z zespołem nie rozumie i kilka razy się
              posępił zamiast podać kolegom. Stanford i ten Smoliński grali po jedej połówce i
              myśle że mogą być z nich ludzie, ale narzaie nic więcej nie moge powiedzieć.
              Ok to chyba wszyscy, jak kogoś pominałem to tylko dlatego że zapomniałem, gdyż
              nasze transfery są ilościowo okazałe :)
              • atob Re: Wrażenia po sparingu 04.07.04, 04:00
                Co do Karwana to chyba nikt sie niespodziwal ze jest on w swojej szczytowej
                formie .Mysle ze niestety runde jesienna "ma z glowy".Dlatego cieszy ze
                podpisal na trzy lata ;)
                Choc nie wyciagal bym pochopnych wnioskow po jednym treningu .Pozyjemy
                zobaczymy .
                A co do transferow jedno juz[!!!] mozna powiedziec sa napewno lepsze niz za
                czasow "franca" S ;)
                • tuzin_cwks Re: Wrażenia po sparingu 04.07.04, 12:59
                  >Mysle ze niestety runde jesienna "ma z glowy".Dlatego cieszy ze
                  > podpisal na trzy lata ;)

No ja pierdole to znowu pol roku z Tomkiem S2 :/
    • atob Re: Transfery i powroty :) Legii 05.07.04, 08:08
      Do Legii natomiast chcą wrócić dwaj serbscy gwiazdorzy Stanko Svitlica i
      Aleksandar Vuković. Obaj często telefonują do stołecznych działaczy. Powrót
      Stanko jest raczej wykluczony. Natomiast otwarta jest sprawa gry w Legii Aco.

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=13&news_id=42557

hehe jeszcze Vuko bedzie gral za mniejsze pieniadze niz wczesniej :D:D
      Ale raczej to kolejny wymysl dzienikarzy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka