zuzia3456 22.09.09, 12:14 Hej mam synka ktory za niedlugo skonczy 4 latka i nie chce siadac na ubikacje caly czas chce robic w pieluche ma ktos moze jakis pomysl na takiego uparciucha z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: nocnik 22.09.09, 12:23 W zasadzie dzieciowe problemy to powinny an Małym dziecku być, tam więcej zainteresowanych Ale tutaj jesteśmy niesamowicie tolerancyjne W temacie nocnika - o ile mi wiadomo, czterolatek, który nie dał się odpieluchować to nie uparciuch a człowiek z zaburzeniami. Rozmawiałaś z pediatrą? A może psycholog by pomógł? Odpowiedz Link
karlakarla Re: nocnik 22.09.09, 12:25 Też mam w domu takiego uparciucha, ma 3 lata i do niedawna też ciężko było z nocnikiem... rozmawiałam z nim i tłumaczyłam że już jest duży i duże dzieci siusiają do nocnika, w końcu schowałam pampersy wziełam ostatniego i pokazałam mu półkę że nie ma już więcej a pieniążki się skończyły i nie mam za co kupić nowych więc bedzie musiał chodzić w majteczkach na początku było ciężko, wszystko było obsiusiane juz po dwóch dniach zobaczył ze nieprzyjemnie jest chodzić w mokrych majtkach i sikał do nocnika. Z kibelkiem też chwile zeszło bo bał się że wpadnie do środka, ale pojechaliśmy do babci u której nie ma nocnika i się przełamał Odpowiedz Link