seelerek 05.03.10, 20:13 Witam, Polećcie proszę dobrą grę planszową dla młodzieży, dorosłych dla 2 graczy. Monopol i Scrable mam, szukam czegoś nowego. Liczę na Was. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna335 Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 05.03.10, 20:24 szczerze polecam: merlin.pl/Wsiasc-do-Pociagu-Europa-gra-planszowa/browse/product/206,697623.html u nas w domu jest juz jakies 3 lata i niezmiennie wciaga nie tylko rodzine ale takze naszych gosci mozna grac samodzielne tj kazdy gracz gra na swoje konto a mozna zespolowo obydwa aspekty rownie emocjonujace Odpowiedz Link
martabg Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 05.03.10, 20:39 www.rebel.pl/product.php/1,1203/858/Jenga.html Moze nie planszowa, ale fajna Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 05.03.10, 21:01 www.tantrix.pl/ od niedawna grywam, uwielbiam! Odpowiedz Link
zawle Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 05.03.10, 22:11 Gwarantuję swoją głową świetną, cudowną i jedyną grę. Rummicub. Możesz popróbować pograć on-line i zobaczysz czy podpasowuje. Ja ją kocham, moje dzieci też. Pracuję z dzieciakami z zaburzeniami i też są zachwycone. Monopol to wielogodzinna nodaaaa Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 05.03.10, 23:02 Baaardzo polecam Jungle Speed - gra jest emocjonująca, wymaga spostrzegawczości i refleksu. Grywam w nią z moimi dziećmi z dużą rozpiętością wieku, jej niezwykłość polega też na tym, że wszyscy mają równe szanse i starsi i młodsi. Próbuję też husbao ale jeszcze nie rozgryzłam tej gry do końca. Odpowiedz Link
kein_engel Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 00:31 jak ma być dla starszych, to kupcie 5kości do gry i grajcie w pokera. b wciąga i wbrew nazwie wymaga myślenia co tu zorbić Odpowiedz Link
ultraviolet6 Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 01:24 www.planszomania.pl/przygodowe/1228/Talisman-Magia-i-Miecz.html Sprawdzone, polecam Odpowiedz Link
mahoniowawiedzma Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 05:14 moja ukochana gra z dzieciństwa... grałyśmy z siostrami niezmordowanie aż do zdarcia wszystkich kart. chyba kupię nową Odpowiedz Link
deleine Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 09:25 osadnicy z catanu planszowki.polter.pl/Osadnicy-z-Catanu-c6873 Odpowiedz Link
malowanka06 Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 12.03.10, 16:47 Ale Osadnicy są od 3 graczy;/ za to polecam jak najbardziej+dodatki carcassone-mnie nie wciągnęło wysokie napięcie też super Odpowiedz Link
deleine Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 13.03.10, 17:55 Można jednak z powodzeniem grać od dwóch osób Nie zauważyłam by pytano o grą dla dwóch Odpowiedz Link
vivyan Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 15:32 Trivial Pursuit albo zestaw do pokera Odpowiedz Link
pina-colada Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 15:42 Ja polecam Carcassonne. Gram prawie codziennie już od 3 miesięcy. www.rebel.pl/product.php/1,606/8794/Carcassonne.html Odpowiedz Link
czarnagraza Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 06.03.10, 22:33 Chińczyk, warcaby, szachy. Odpowiedz Link
mirmunn Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 07.03.10, 10:48 OSADA planszowa wersja Plenmion z netu - super jest Odpowiedz Link
misself Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 07.03.10, 12:49 - Life Game - Gra w Życie - coś podobnego do Monopoly - Osadnicy z Katanu - fajna rzecz Odpowiedz Link
kluska2cv Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 08.03.10, 16:29 www.planszomania.pl/rodzinne/935/Polowanie-na-robale.html Super zabawa, zasady proste, nie wiadomo kto wygra, emocjonujące, nie trwa za długo (jak np. Magia i Miecz) -super! Odpowiedz Link
araceli Carcassonne 08.03.10, 16:39 pl.wikipedia.org/wiki/Carcassonne_%28gra%29 Gra + dodatki, dla młodzieży i dorosłych, strategiczna z nutką losowości, nie za trudna, nie trwa wiecznie Odpowiedz Link
koontza Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 08.03.10, 18:27 Mam i gramy z synem (12 lat) w :osadnicy z Catanu, Rummikubs, Pociagi, Carcassone (wszystkie juz polecane). Poza tym: "Ryzyko"(podbój swiata, pseudowojenna , "Thebs" (wykopaliska) , a jakb był młodszy to lubilismy "Super Farmera" oraz zwykłą "bitwę morską" i zręcznościowe "Małpki z bierki" Odpowiedz Link
jkl13 OSADNICY!!! 08.03.10, 19:06 Rewelacyjna planszówka, możliwość rozbudowy (3 dodatki), zajmuje czas na długie wieczory. My grywamy namiętnie we dwoje, a jak tylko mamy możliwość, gramy z moją siostrą - we trójkę jest znacznie trudniej . Odpowiedz Link
dziewczynawitryna Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 09.03.10, 14:15 Superfarmer: polski pomysł z czasów II wojny, bardzo proste reguły i zadziwiająco dużo emocji. Plus odrobina ćwiczeń w liczeniu w pamięci. Odpowiedz Link
myszkap Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 09.03.10, 15:54 Może spróbuj blokus - a dla dwojga ? W necie możesz spróbować pograć na www.blokus.com. Odpowiedz Link
pies-li-kot Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 11.03.10, 18:24 Polecam "Aples to Aples" i "Tabu" - właśnie dla dorosłych i nastolatków. Znalezione pod choinką,używane przez cały okres świąteczny. Inteligentne i wprawiające w dobry humor Odpowiedz Link
godiva1 Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 11.03.10, 22:24 Labirynt i Blokus - oba sa super. Odpowiedz Link
hubinka Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 12.03.10, 10:16 My gramy w RYZYKO www.rebel.pl/product.php/1,302/2163/Ryzyko- Risk-.html Mamy grę planszową, ale też wersję komputerową i gramy ze znajomymi, rodziną, zawsze i wszędzie. Świetna gra! Odpowiedz Link
izabelski Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 12.03.10, 11:40 swietna gra www.boardgamegeek.com/boardgame/11231/snorta ale trzeba co najmniej 4 graczy Odpowiedz Link
danuu Re: Gra planszowa dla młodzieży, dorosłych - co k 13.03.10, 17:02 Tak, jak pisali juz ludzie: Ryzyko (jest boskie!) Polowanie na robale ja jeszcze dorzuce Pedzace Zolwie Jak przychodza do nas znajomi i gramy w cos dluzszego - np. Ryzyko czy Monopoly, to potem dla relaksu i rozladowania atmosfery tniemy w zolwie Super to jest Odpowiedz Link