Dodaj do ulubionych

sciana w kuchni

10.02.11, 19:08
Muszę wymienić korek na ścianie w kuchni ,dośc duża ściana przy której stoi stół.
Korek po kilku latach zrobil sie brzydki ,wypłowiał.
Czym wyłożyc scianę (to jest cała sciana od podłogi do sufitu),zeby nie malować co sezon
Wszak przy stole może sie brudzić.
Płytki odpadaja,więc co mi jeszcze pozostało,bardzo proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • laminja Re: sciana w kuchni 10.02.11, 19:10
      tapeta, dobra farba zmywalna, plexi (pod nim może być jakiś plakat), szkło.
      • kanga_roo Re: sciana w kuchni 10.02.11, 21:13
        ja mam w domu farby, z których mogę zmyć nieomal wszystko, ale nie wiem, czy tłuszcz zejdzie.
        • mala_mujer Re: sciana w kuchni 11.02.11, 12:10
          ja myję ścianę nad kuchenką i wszystko ładnie schodzi
          zawsze można przeprowadzić eksperyment, gdzieś za kaloryferem na przykład smile
    • marzeka1 Re: sciana w kuchni 10.02.11, 21:28
      Mam farbę, jak się zabrudzi, przecieram mokrą szmatką i znowu ściana czysta. Nie podoba mi się nadmiar płytek, bo kuchnia wygląda wtedy jak sklep rzeźnicki.
    • agawa70 Re: sciana w kuchni 10.02.11, 22:05
      Wykładzina PCV przyklejona jak tapeta. Tylko klej trzeba dobrać odpowiedni.
      • n_ina Re: sciana w kuchni 11.02.11, 00:41
        o nie, tylko nie coś takiego

polecam farbę lateksową, specjalną do kuchni - łatwozmywalną

poza tym niekiedy używam tzw magic gąbki, która zmoczona usuwa świetnie różne zabrudzenia ze ściany
        • ginalina Popieram. 11.02.11, 12:48
          Farba lateksowa najlepsza, ja osobiście polecam Tikkurillę, bo Beckers nie sprawdził mi się tak jak ona.
        • agawa70 Re: sciana w kuchni 11.02.11, 21:43
          O, a może jakiś argument przeciw? Widziałaś coś takiego?
          Ja widziałam i w życiu nie wpadłabym na to że to jest pcv gdyby mi nie powiedziano. Wzór w mozaikę, żadnych fug do czyszczenia, wystarczy przetrzeć i jak nowe.
          • n_ina Re: sciana w kuchni 12.02.11, 07:41
            moim zdaniem to wygląda tandetnie i może sprawdzić się w publicznych stołówkach, przychodniach itd., ale nie w domu
            • agawa70 Re: sciana w kuchni 12.02.11, 15:06
              Ale wiesz, to nie jest żaden argument wink to że Twoim zdaniem coś wygląda tandetnie wcale nie oznacza że tak jest. A wykładzina ealstyczna pcv w dzisiejszych czasach to zupełnie co innego niż ta z prl-u
              Co można zarzucić tej np www.floor.pl/tag/wykladziny-pcv/
              albo tej Amber gala.com.pl/s/tenant/s/24555608/0/
              czy te tu trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/51,98542,8570504.html?i=15
              albo www.floor.pl/tarkett-dla-domu/
              • diego_8 Re: sciana w kuchni 12.02.11, 18:05
                Popieram Agawę - b. fajny pomysł IMO. Ja też lubię niekonwencjonalne rozwiązania, choć na pomysł z wykładziną na ścianie jeszcze nie wpadłam. Wzory zmywalnych tapet do kuchni są jakieś mało zachęcające, wzorów wykładziny PCV jest o wiele, wiele więcej, główny problem raczej w tym, żeby to porządnie przytwierdzić do ściany, bo jednak wykładzina swoje waży i musi być dokładnie przyklejona. Poza tym jest grubsza niż tapeta.
                Nie widzę powodu, dla którego trzeba kłaść sobie na ścianę niemiłe, zimne szkło tylko dlatego, że wszyscy tak mają.
    • kr_ka_11 Re: sciana w kuchni 11.02.11, 13:03
      wpisz w googla art of wall, zwariowac mozna od opcji smile
      • kr_ka_11 Re: sciana w kuchni 11.02.11, 13:08
        no i lacobel, sporo kolorów do wyboru, a można tez przezroczysty i pod spod jakąś grafikę, prezentuje się super i bardzo łatwe w utrzymaniu.
        • kasiak37 Re: sciana w kuchni 11.02.11, 13:51
          szklo.I fajnie wyglada i latwo myc.
    • ania.rene Re: sciana w kuchni 12.02.11, 22:06
      znajomi położyli tyn żywiczny, bardzo fany efekt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka