Dodaj do ulubionych

Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni...?

10.03.11, 18:47
Zastanawiam się nad takim rozwiazaniem. W kuchni lodówka z maleńkim zamrażalnikiem (dosłownie na kilka kromek chleba + koperek + kostki lodu). Ale z dużą ilością miejsca na warzywa, jogurty czy gotowe jedzenie.
Za to w pomieszczeniu gospodarczym spiżarnia, a niej normalna duża zamrażarka - najlepiej szufladowa.
Jedyny mankament - spiżarnia znajduje się ok. 2-3 metrów od domu, trzeba wyjść na zewnątrz żeby wyciągnąć np. paczkę warzyw czy pierogi. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 11.03.11, 12:51
      jak dla mnie rozwiazanie do bani.
    • chomiczkami Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 11.03.11, 13:20
      Jeśli do zamrażarki musiałabyś wychodzić z domu, to nie podoba mi się takie rozwiązanie.
    • jerrykot1 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 11.03.11, 15:06
      do bani idea. w tym ukladzie powinnaś mieć normalną lodowkę z podręczną zamrażarką (2-3 szuflady)i uzupelniać na bieżąco w miarę potrzeb, a w spiżarni trzymać zapasy (mrożonki, mięsa i co tam lubisz). Ganiać na zewnątrz po jedną torebkę groszku albo truskawek -nieeeee
      • johana75 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 13.03.11, 19:40
        Ja kiedys miałam w piwnicy....nie to nie jest dobry pomysł.
        • catalina81 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 14.03.11, 09:00
          ja mam w kuchni lodówkę z 2 szufladami zamrażalnika i w planach kupienie dużej zamrażarki do spiżarni (przez ścianę z kuchnią, wchodzi się z kuchni). u moje mamy jest takie rozwiązanie i się sprawdza
          • sniezynka22 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 14.03.11, 22:07
            Mi by wystarczył jakiś duży model side by side z bocznym zamrażalnikiem. Wszystko od razu pod ręką, nie trzeba nigdzie chodzić.
            No jeśli ktoś mrozi ogromne ilości jedzenia, to mogłabym się pokusić o dodatkową zamrażalkę, ale nie mam aż takich potrzeb.
          • koralina5 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 15.03.11, 10:14
            Prądu też więcej ciągną takie zamrażarki , najrozsądniej chyba by było rozważenie kupna porządnej lodówki z dużym dolnym lub bocznym zamrażalnikiem w klasie energetycznej co najmniej A+
    • sniezynka22 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 23.03.11, 15:48
      Wybór jest bardzo duży, z pewnością można znaleźć coś odpowiedniego, poza Whirpoolem są też inne dobre (a nawet lepsze) marki, nie ma sensu pakować się w większe wydatki.
      • anka_anka24 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 27.03.11, 16:51
        Whirpool odpada, nigdy więcej nie kupię sprzętu tej firmy, a na pewno nie lodówkę, już po roku użytkowania padła.
        • sniezynka22 Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 27.03.11, 16:54
          Ja mam zaufanie do sprzętu firmy LG, nie tylko odpowiada mi pod względem wizualnym, ale jakościowo jest dobry, solidnie wykonany. Nawet wygrali w tym roku konkurs na Dobry Produkt 2010 właśnie za lodówki.
        • apra_live Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 05.04.11, 11:37
          Ja też wolę inne chociażby LG GB7138A2XZ z dolnym zamrażalnikiem , lodóweczka z dwukolorowej polerowanej stali, nie dosyć, ze ładnie wygląda to jest w klasie energetycznej A++, ma chyba najmniejsze zużycie energii bo tylko 0,65 kWh/24h no i ważne że posiada już kostkarkę twistową.

• erivela Re: Lodówka bez zamrażarki, zamrażarka w spiżarni 09.04.11, 13:20
            Lodówki LG zostały wyróżnione przez konsumentów i dostały medal jako dobry produkt roku 2010 to wcale się nie dziwię, ze ludzie je wybierają najczęściej.
      • mancipi TROLL 01.05.11, 01:18
    • agiatami duza lodowka 13.04.11, 13:59
      duza lodowka to moje marzenie. mam juz dosyc mycia szafek po inwazji muchowek. musze miec miejce gdzie owoce moga spokojnie lezec. chodze po sklepach z centymetrem bo lodowki wielkie a chlodziarki malenstwa. kupilam zamrazarke 5 szufladowa i stoi w jadalni . w planie jest zabudowanie jej wyzsza od niej szafka aby miec pod reka schowek na plastikowe pojemniki. aktualnie nakryta jest brazowym bieznikiem i jego azury zainspirowaly mnie aby drzwiczki zrobic z rzezbionego drzewa, jakis relief indyjski ale na to trzeba sie wybrac do metropolii.
      wycieczki z domu tak na szybko sa najczesciej bez odpowiedniego ubrania i szkoda zdrowia i pieniedzy na leki a i o klotni w domu kto ma pojsc nie zapominaj.
      • sniezynka22 Re: duza lodowka 30.04.11, 12:43
        Fajny pomysł na ozdobienie. Widziałam że ludzie nawet w pokoju sobie wstawiają lodówki, tylko takie designerskie, z barkiem i innymi bajerami. Ja to bym chciała, żeby już w tych lodówkach było dużo szuflad zamykanych, po co bawić się w pojemniki smile
        • koralina5 Re: duza lodowka 11.05.11, 09:16
          Ciekawe czy taka LG w kolorze wina ta z kryształkami Swarovskiego pasowałaby do pokoju? Ze cicho pracują to wiem w niczym by nie przeszkadzało, ale jaki kolor ścian do niej dobrać? smile
          • sniezynka22 Re: duza lodowka 30.06.11, 20:22
            Dobry motyw, można coś fajnego skomponować. Ale ja zostaję przy tradycyjnym układzie, czyli lodówka w kuchni. Siostra dostała na prezent ślubny lodówkę dwudrzwiową GC-P217LGNJ. Ma ponad 500 l. pojemności, mnóstwo szuflad, system szybkiego mrożenia, filtr do wody (świetna sprawa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka