Dodaj do ulubionych

Pranie wstępne

11.03.11, 21:52
Używacie prania wstępnego?
Ja się łapę na tym, że w ostatnim okresie przy nastawianiu pralki co raz częściej
włączam na wstępne.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Pranie wstępne 11.03.11, 22:45
      Nie, nigdy tej funkcji nie użyłam w żadnej z moich pralek.
    • ginalina Kolejna ankieta? :-) bt. 12.03.11, 20:18
      .
    • dolmadakia Re: Pranie wstępne 12.03.11, 20:28
      W ogóle nie używam.Nie mam nigdy tak brudnych rzeczy.........
    • madzioreck Re: Pranie wstępne 12.03.11, 22:02
      Nie, nie używam...
    • budzik11 Re: Pranie wstępne 12.03.11, 22:33
      Prawie nigdy. Chyba tylko piorąc pieluszki używałam prania wstępnego.
    • lili2006 Re: Pranie wstępne 12.03.11, 22:38
      tak, piorąc firanki. Piorę je w 30 stopniach, żeby się nie wygniotły, więc dodatkowe "minuty" w pralce przydają sięsmile
      również gdy używam wybielacza np do ręczników - b. rzadko to robię, ale czasem trzeba. Dodaję wtedy wybielacz do wstępnego prania, żeby dostatecznie się wypłukal. (gdy o tym zapomnę, muszę dodatkowo płukać, bo czuję wybielaczsad a nie mam takiej funkcji i włączam wtedy odświeżanie bez proszku, a to trochę trwa
      • kasiak37 Re: Pranie wstępne 13.03.11, 11:56
        ja jak poprzedniczka,nie dosc ze wstepne jak wyzej to i funkcje moczenia tez uzywam do ww.prania.
        • mama.rozy Re: Pranie wstępne 13.03.11, 16:08
          nigdy.nawet nie wiem,gdzie szukac tej funkcji w pralce.może jej nie mam?
          jak mam brudniejsze pranie to włączam dłuższy program,do delikatnych mam funkcję prania ręcznego.
          a wybielacza nie stosuję,nie lubię
          • 2plus3 Re: Pranie wstępne 13.03.11, 17:40
            A ja używam bardzo często.
            od czasu jak kiedyś trzeba było otworzyć pralkę w trakcie prania i ten "smród" na mnie buchnął z bębna,
            połączenie potu, perfum, proszku i ciepłej wody..blee.
            a tak to schodzi to z pierwszą wodą, później pierze się już do czysta i dopiero płukanie
            polecam, proszku sypę tam ok.100ml nawet mniej czasem, a program przedłuża się o jakieś 15 min, więc bez paniki
            woda zawsze leci brudna
    • wuwuem Re: Pranie wstępne 13.03.11, 19:18
      Użyłam raz ale tylko dlatego, że wyjątkowo artystycznie usmarowałam sobie portki wink
    • nikoru Re: Pranie wstępne 14.03.11, 08:19
      Zawsze do prania ręczników i pościeli.
    • ka_thy Re: Pranie wstępne 14.03.11, 08:24
      Z praniem wstępnym piorę zawsze zasłony i firanki. I jest z tym nieco zabawy bo używam płynu a nie proszku, więc muszę pilnować kiedy to pierwsze pranie się kończy, wyłączyc pralkę - sposobem wink - i dołożyć nowego płynu. Ale nie wyobrażam sobie, żeby pranie prało się w tej brudnej wodzie od początku do końca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka