Dodaj do ulubionych

Logistyka rodzinna

03.05.11, 08:34
Mam pytanie do rodziców dzieci w wieku szkolnym i żłobkowym
Jak pogodzić ze sobą opiekę nad dzieckiem rocznym, odprowadzanie i przyprowadzanie dziecka zerówkowego ze szkoły i prace obydwojga rodziców. Jak zrobic to tak żeby pensja jednego nie szła na opiekunki i panie do przyprowadzania
Obserwuj wątek
    • trolka72 Re: Logistyka rodzinna 03.05.11, 11:19
      Rzadko tu zaglądam, a piszę pierwszy raz, więc cześć. Mam 3 dzieci, i jesteśmy w "kooperatywie" z kilkoma sąsiadami , rodzicami rówieśników starszej i średniej- każdy "obsługuje" 1, 5 dnia- tylko z najmłodszym sami odprowadzamy/przyprowadzamy. Bardzo wygodnie i bez dodatkowych kosztów.
      • martag2 Re: Logistyka rodzinna 03.05.11, 13:12
        Hej! Teraz dzieciaki już wyrosły, ale my organizowaliśmy się tak: to z rodziców, które zaczynało pracę ciut później czyli ja (muszę dotrzeć do pracy max do 9:00 i odpracować 8:00 godz.) odprowadzałam najpierw żłobkowicza, potem szkolniaka. Mąż po pracy zbierał najpierw szkolniaka , potem żłobkowicza. Fakt dzieci były w placówkach oświatowych jedne z pierwszych i wychodziły ostatnie. Mimo to nie mają żadne traumy smile

U nas żłobek był czynny od 6:00 do 17:00, świetlica szkolna teraz jest czynna od 7:00 do 18:00.

Czasem prosiliśmy kogoś z rodziny lub rodzica kolegi szkolniaka o pomoc, ale to były tzw. wypadki losowe.

Od IV KL SP dzieciaki zaczęły chodzić i wracać ze szkoły same.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka