Dodaj do ulubionych

Krzesełko do prasowania- Wasze opinie

10.08.11, 20:02
Jako, że dość sporo czasu spędzam przy desce do prasowania, a moje nogi nie zawsze mają na to ochotę zastanawiam się nad zakupem takiego krzesełka:
www.aged.com.pl/leifheit/index.php?obraz=p071325&go=duzy_dp
Czy któraś z Was miała przyjemność posiedzenia na takim krześle? Czy sprawdza się, czy będzie kolejną zawalidrogą w domu?
Obserwuj wątek
    • niya Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 20:07
      naprawdę da się prasować siedząc? serio?
    • melimej Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 20:09
      Miałam okazję prasować korzystając z tekiego krzesełka. Jak dla mnie sprawdza się tylko przy prasowaniu obrusów i pościeli na akord. Tradycyjne prasowanie dla 5 osobowej rodziny wymaga ruchu (innego przy prasowaniu spodni, koszuli itd) a z tego krzesła ruch jest ograniczony.
      Tak nie na temat to uwolniła mnie od wielu godzin prasowania suszarka elektrycznasmile)))
      Z 4 - 5 godzin prasoowania tygodniowo mam tylko 30 - 40 minut! Czasami trochę więcej ale to i tak zdecydowanie mniej!!!! Jestem ogromną fanką suszarki elektrycznejsmile))

Pozdr
      meli
    • budzik11 Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 20:14
      Nie wyobrażam sobie prasowania na siedząco. A co robi się z nogami na takim krzesełku? Teściowa prasuje na siedząco ale siedząc na kanapie (deskę sobie maksymalnie obniża).
      • b-b1 Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 21:10
        Zanim kupisz spróbuj najpierw poprasować siedząc na normalnym krześle, obniżając deskę.
        Ja nie potrafię, ale moja mama tak prasuje od lat i jak najbardziej jest zadowolona(a ubrania dobrze wyprasowane(nawet firany, czy pościel).
    • mag.ia Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 21:26
      mam , siedzi raczej stoi za szafą już z pare lat.
    • gazeta_mi_placi Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 22:17
      Moim zdaniem kompletnie niepraktyczne.
    • kasiak37 Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 10.08.11, 22:51
      ja prasuje na siedzaco.Rozkladam deske,dopasowuje wysokosc,siadam na kanapie i prasujesmile
      Jak dla nie zbedny wydatek takie krzeselko.
    • claratrueba Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 11.08.11, 06:52
      Po mojemu to szkoda kasy. Cała "prasowalność" tego krzesła to regulacja wysokości siedziska. Może i dobre jak ktoś prasuje na stole ale deska ma regulację więc można dopasować do zwykłego krzesła.
      • tarantella Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 11.08.11, 07:34
        Mam problemy zdrowotne więc rozpoznawałam temat jakiś czas temu. Ostatecznie kupiłam deskę do prasowania, też Leifheit, taką:

www.aged.com.pl/leifheit/index.php?obraz=p072521&go=duzy_dp
        Wyprofilowanie dołu umożliwia wygodne prasowania na siedząco, na dowolnym krześle. U mnie najlepiej sprawdza się obrotowe, na kółeczkach, komputerowe - bezwysiłkowy skręt i przemieszczanie.
        Deska jest leciutka, ale stabilna.
        Ja polecam takie rozwiązanie.
        • maria10344 Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 11.08.11, 11:37
          Ja też już z powodu kręgosłupa nie mogę prasować na stojąco.Faktycznie najlepsze jest krzesełko komputerowe na kółeczkach bez poręczy.
          Krzesełko okazane to wydrwigrosz,moim zdaniem nieprzydatne.
    • meggi79 Re: Krzesełko do prasowania- Wasze opinie 11.08.11, 10:31
      Ja prasuje na siedząco smile da sie jak się ma problemy z kręgosłupem.
      Deska już dawno przestała być w użyciu, prasuje na stole. Podnoszę się jedynie do koszul mojego M. , resztę prasuję siedząc.
      Da się, jak boli to wszystko się da smile
    • 123ciocia_stasia brzytwa WDPD 11.08.11, 10:39
      IMHO byłoby zawalidrogą. Ja bym tu zastosowała "brzytwę WDPD": nie mnożyć sprzętów domowych ponad niezbędne. Wykorzystywać co się da do wielu funkcji.

Wydaje mi się, że funkcje takiego krzesełka z powodzeniem spełni zwykłe obrotowe krzesełko.
      • figaroo Re: brzytwa WDPD 11.08.11, 15:11
        123ciocia_stasia napisała:

>
        > Wydaje mi się, że funkcje takiego krzesełka z powodzeniem spełni zwykłe obrotow
        > e krzesełko.

No to nie kupię. Miałam sporo wątpliwości co do tego krzesełka, szczególnie ze względu na to, że mało stacjonarna podczas prasowania jestemwink
        A o krześle komputerowym zupełnie nie pomyślałam. Nie pomyślałam, bo nie mam. Niedługo pewnie się dorobię takiego sprzętu ze względu na córkę. To jej w razie czego będę podkradaćwink
        Dziękuję za podpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka