Dodaj do ulubionych

Porysowany szklany stolik

09.09.11, 10:28
Kochane WDPD poradźcie... Jak pozbyć się rys na szklanym stoliku? Myślałam o paście polerskiej? Nie zniszczy? Sprawi, że te rysy faktycznie pójdą sobie precz? Macie jakieś doświadczenia w temacie?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 13:41
      pomoze jedynie wymiana blatu na inny.
      • qpiska Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 14:22
        Kasiak37 blatu wymienić się nie da, bo to stolik całkowicie szklany, który stoi w dużym pokoju. Nie mam ani ochoty ani kasy na zmianę. Stolik ma rok. No musi się coś dać zrobić. Nie wierzę, że nie ma żadnych sposobów wink
    • far_out Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 13:41
      nie radzę. Ja taką pastą zniszczyłam chromowaną baterię w łazience.
      Może zanieś do jakiegoś szklarza do przeszlifowania?
      • agatha_christie_0 Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 14:01
        Ja podkleiłam bardzo porysowany blat szklanego stolika kawowego od spodu taką folią samoprzylepną mleczną z motywem bambusa. Kupiłam ją w rolkach na allegro. Stolik był mocno porysowany na całej niemal powierzchni, teraz niczego nie widać i w ogóle fajnie wygląda. Można sobie dobrać wzór odpowiedni do wystroju wnętrza, jest naprawdę wiele do wyboru.
      • ko_kartka Re: Porysowany szklany stolik 20.09.11, 14:09
        A w jakim celu nakładałaś pastę polerską na chromowaną baterię, hę? Toż to pasta ścierna.
    • ookaa Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 17:30
      Osobistych doświadczeń nie mam, chociaż porysowało mi się to i owo. Wiem jednak, że takie usługi świadczą niektóre zakłady szklarskie i od tego bym zaczęła. Są też firmy specjalizujące się w usuwaniu rys, ale tanio to tam raczej nie będzie:
      www.youtube.com/watch?v=G1PUOggTTXg
      • qpiska Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 17:55
        nie no, bez przesady specjalistyczniej ekipy do jednego niewielkiego stolika brać nie bedę smile Do szklarza chętnie bym się udała, tylko gdzie w tych czasach takiego znaleźć? uncertain
        • majcikg Re: Porysowany szklany stolik 09.09.11, 23:23
          u wujka googla smile
          www.pstro.pl/lodz/szklarze
          pytanie gdzie znaleźć dobrego....
          • lucusia3 Re: Porysowany szklany stolik 10.09.11, 00:30
            Kiedyś było coś takiego jak płynne szkło, może jeszcze jest?
          • qpiska Re: Porysowany szklany stolik 10.09.11, 10:13
            no właśnie, znaleźć to jeszcze pół biedy, jakiegoś w całm mieście się znajdzie. Pytanie tylko jak znaleźć dobrego, który to stolika nie spaskudzi do końca uncertain
    • hani.pl Re: Porysowany szklany stolik 10.09.11, 09:19
      zakład szklarski lub firma która wymienia szyby samochodowe (dobre firmy polerują szyby samochodowe to i ze stolikiem sobie poradzą)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka