mamalgosia 18.01.12, 09:33 Proszę o wpisywanie sprawdzonych towarów ze sklepów sieciowych. Kiedyś polecono mi na przykład ciasto francuskie z Biedronki. Macie coś sprawdzonego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_k Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 10:00 Szpinak z Biedronki - nie znam lepszego. Po rozmrożeniu nie robi się wodny, i jest posiekany, nie zmielony. Poza tym jest w porcjach i nie trzeba rozmrażać całego, jeśli potrzebujemy mniej. Biedronkowe ryby mrożone też mają bardzo mało lodowej glazury. Świeczka zapachowa jabłko - cynamon z Biedronki. Mydło w płynie oliwkowe, też z Biedronki - fajnie pachnie. Ser typu feta z Lidla, najbardziej zbliżony smakiem do prawdziwej, greckiej fety. Prawie cała chemia z Lidla, również szampon i żel pod prysznic, szczegolnie o zapachu owoców leśnych. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 10:51 Oj, co do chemii, to odradzam płyn do kąpieli z Biedronki. Silnie alergizujący Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 10:14 Polecam z Biedronki bagietki z masłem czosnkowym do zapiekania w piekarniku (są w lodówkach tam gdzie masło, margaryna, nie na stoisku z pieczywem). Są bardzo dobre. Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 16:02 A ja się boję czy ten tłuszcz w tych bagietkach nie jest jakiś stary czy coś. Taką bagietkę można samemu zrobić w 2 minuty - skropić oliwą z oliwek, wycisnąć czosnek, posypać ziołami. Odpowiedz Link
szczeciniankawpoznaniu Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 10:29 Z Biedronki polecam biały ser President, w lodówkach w opakowaniach po 300g. Używałam tylko białego, ale są chyba jeszcze ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Tego białego używam do kanapek, ziemniaków w mundurkach, ale też do serników. Z żadnym innym nie wychodzą tak puszyste! A z Lidla polecam małe korniszonki! Ostatnio pojawiły się w miodowej zalewie. Jeśli ktoś lubi takie zdecydowane smaki to polecam. I jeszcze do Lidla. Kiedy jest tydzień francuski (i czasami też poza nim na wyprzedażach) pojawia się oryginalna musztarda diżońska w niskiej cenie. Polecam. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 10:52 Przypomina mi się, że słyszałam o tych korniszonkach! Kolega pędził po nie do Lidla, po go żona posłała po 4 słoiczki Odpowiedz Link
baba-baba Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 11:16 Z Lidla polecam wyroby firmy Pikok,mają bardzo dobry skład(wreszcie wędlina zawiera mięso).Bardzo dobra jest biała kiełbasa parzona.Super masło ma firma Pilos,też Lidl,skład rewelacja i smak. Nadal Lidl:zielona fasolka szparagowa mrożona. Odpowiedz Link
esposa100 Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 11:41 Ja z kolei Pikoka nie polecam. Wystarczy wczytać się w skład np. plastrowanej szynki z kurczaka. Raz kupiłam salami - było czymś strasznie natłuszczone. Ja uwielbiam jogurt grecki z lidla. Poza tym dość często mają banany chiqita i rukola w dość korzystnych cenach. Czasem kupuję też produkty przemysłowe, ciuszki - jeśli można suszyć w suszarce zazwyczaj dość dobrze się piorą. W lidlu mają też dość tanie baterie alkaliczne. W biedronce zawsze kupuję mieszankę morską z krewetkami i tortillę. Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 12:15 w Lidlu dobre są jeszcze buraczki (całe) w słoiku i ser Limburger Odpowiedz Link
lirio biały ser President ;) 26.01.12, 17:21 Nie dziwię się, że puszyste - przeczytaj skład tego sera, szczególnie tego z dodatkami np. rzodkiewką. Farba emulsyjna ma mniej chemii niż te serki Zrezygnowałam zupełnie z kupowania serów tej firmy i marki Turek na rzecz np. Piątnicy i SM z Kalisza i Wielunia. Smak podobny, skład do przyjęcia. Odpowiedz Link
mala_mujer Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 12:19 Koło mnie jest Biedronka, więc się specjalizuję Produkty, które lubię tam kupować: wino, ser Stary Olęder, szynka szwarzwaldzka, mango, rukola, tortille, krewetki, oliwa z oliwek Casa de Azeite. Ogólnie mam wrażenie, że w B. im bardziej "egzotyczne" produkty, tym są lepsze - rukola jest lepsza od swojskiej mieszanki sałat, mango pyszne, a czosnek obleśny + fajny wybór win. Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 16:07 A dla mnie czosnek z B. jest ok. Poza tym nie wiem jak czosnek może być zły (no chyba, że jest zepsuty, ale to inna sprawa). Z B. polecam: - mix sałat z rukolą lub roszponką - ser Favita - płyn do naczyń Tymek - świeca zapachowa jabłko-cynamon - jedyna, którą miałam, która pachnie w trakcie palenia (nawet Yankee Candle nie pachniało tak!) - pieluchy Dada - ser Światowid Gouda z pieprzem - szynka i schab wędzony - jest ok 30zł/kg, ale to naprawdę dobra jakościowo wędlina - skład króciutki (w przeciwieństwie do Biedronkowej polędwicy sopockiej, beznadzieja) - ciastka Paryskie - idealna podróba Delicji, idealna! - oliwki czarne Nie polecam jednak bazylii (zawsze mi szybko pada i ostatnio jest przemrożona i ma plamy na liściach), warzywa są czasem zwiędłe (papryka na przykład), serek wiejski taki sobie, jogurt naturalny Tola bez szału (choć da się zjeść), masło osełkowe ostatnio mi szybko zjełczało... Odpowiedz Link
alex_k off top czosnkowy 18.01.12, 17:09 Czosnek jest zły, bo chiński. Nie tak aromatyczny i zdecydowany w smaku, jak polski. Podobno nie ma też właściwości leczniczych, podobno - bo nie został w Polsce przebadany pod tym kątem, jak również pod kątem tego, dlaczego jest taki śliczny - regularny i bielutki. Z moich osobistych doświadczeń: z chińskim czosnkiem nie udaje mi się zakwas na żurek, ani na barszcz. Odpowiedz Link
szczeciniankawpoznaniu Re: off top czosnkowy 18.01.12, 20:12 Zgadzam się w 100%. Można tego chińskiego czosnku nawciskać do potrawy, a i tak go nie czuć. Jak mogę to kupuję w Polsce polski (mieszkam w Niemczech), a tu kupuję hiszpański i jest smaczny. Odpowiedz Link
mala_mujer Re: off top czosnkowy 19.01.12, 10:24 W związku z licznymi kontrowersjami dotyczącymi "obleśnego czosnku z B" autorka chciała oświadczyć co następuje: czosnek w mojej B. jest i chiński i zawsze, kiedy go oglądam, zepsuty, ze skazami podgniły mówiłam o tym zwłaszcza w porównaniu z o wiele bardziej egzotycznym mango, które jest pyszne i super dojrzałe Odpowiedz Link
szczeciniankawpoznaniu Re: off top czosnkowy 19.01.12, 10:31 ja właśnie też tego nie rozumiem, dlaczego w Polsce jest cieżko dostać polski czosnek? Może jabłka też niedługo z Chin zaczną sprzedawać I to prawda, że chiński czosnek szybciej się psuje. Może być idealnie bielutki z zewnątrz a w środku spleśniały i wysuszony... Odpowiedz Link
mieszko02 Re: off top czosnkowy 18.01.12, 20:46 o, a w mojej B ostatnio tylko polski czosnek mają w sprzedaży, małe główki w fioletowych łuskach Odpowiedz Link
karlakarla Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 18:14 Biedronkowy proszek do białego za 1,99zł , piorę w nim firanki z odrobiną oxy też z B - razem rewelacja. Z lidla jadłam przepyszny jogurt tzatzyki (idealny na kaca ) w dużym opakowaniu, myślę że mógł mieć około 400ml Odpowiedz Link
dolmadakia Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 18:58 Czosnek może być zły/dobry/chiński/polski,ale....obleśny??? Chyba autorka nie wie,co to znaczy,bo tego przymiotnika nie stosuje się do przedmiotów) Ja w Lidlu kupuję jeszcze powidła śliwkowe /świetne/,mozzarellę,mrożonki,ciasto francuskie.Mydło w płynie /białe/ i trochę z serii W5 ,np.chusteczki do wc, tabletki do zmywarki. W Biedronce-owoce morza,mięso mielone z szynki /to samo jest chyba w Lidlu/,filety z kurczaka. Odpowiedz Link
annakate Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 19:05 w Lidlu jest jeszcze w niskich pękatych słoiczkach watrobianka i pasztet grubo mielony - pyszne, i nawet zawierają mięso w sporej ilości Odpowiedz Link
sajolina Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 20:09 Ja z Biedronki lubię polędwicę z kurczaka wędzonego i szynkę w obsypce gyros, jemy też salami i wspomniany wyżej ser twarogowy President, ale z rzodkiewką. Do tego "podróbki" pastelli. Kiedyś była herbata zielona z prażonym ryżem - pyszna, jak ktoś lubi takie wynalazki. Oliwki czarne i zielone są ok. Rewelacyjne na imprezę są takie pałeczki/paluchy z ciasta francuskiego z serem ( leżą przy chipsach). Kupujemy też szynkę wieprzową, taką "kulkę", zawsze jest chudziutka. Maślanka jest dobra, serek wiejski już nie za bardzo, ja nie lubię, ale Niemąż je regularnie. Smaczne są parówki z szynki i tańsze niż gdzie indziej. Sok marchwiowy Just Fit jest pyszny (to jest ten sam, co Witaminka). Boskie są ciastka w formie takich ruloników oblane w połowie czekoladą mleczną albo deserową. Niesmaczne są sery pleśniowe. Lidl - Niemąż lubi wafelki Roger, smakuje jak Grześki. Odpowiedz Link
nuova Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 20:54 Aldi: kupuję, bo lubię: pieczywo [ciabatta i bułki z ziarnem], śledź w sosie musztardowym, napój z chudego mleka w 4 smakach, napój kawowy w 3 wariantach, serek ziarnisty [nie ten wiejski z Mlekovity], kefir kremowy [o dziwo to nie jest kefir lecz bardziej deser jogurtowy] z wsadem owocowym, jogurt naturalny, sok owocowy z ananasa i mango [granatowy karton], napój jabłkowy gazowany, sok marchwiowy w szkle, prażynki solone, płatki cynamonowe, papier toalet. Solo, zapałki, pierogi z kapustą+grzyby, płyn do prania kolorów Una, proszek do białego [zielony, mały], ciastka korzenne, ciasta maślane, żelki misie, czekolady 200g, czekoladki z nadzieniem śliwka z winem, sałatka warzywna, likier wiśniowy. Biedra: kupuję, bo lubię: sok pomarańczowy, sok bananowy, sok warzywny i pomidorowy, cola orginal, mleko 1,5 %, żurawina susz., śliwka susz., budynie i galaretki, naleśniki z serem, pasty do pieczywa, śledzie opiekane, śledzie w sosie śmietanowym, sery żółte, twaróg chyba 150 g, pizza z pieca kamiennego, tortille, salami pepperoni lub z pieprzem, kabanosy drobiowe, sosy do makaronu/ryżu, płatki just fit z bananem i czekoladą, wafle ryżowe, drożdżówki, bułki śnaidaniowe, serki naturalny i wanilia Vitello, sok pomarańczowy w plastiku, wafelki Estella, migdały w czekoladzie, suszone pomidory Ole, prażynki solone, chusteczki hignieniczne zarówno 10x10 i 150 w kartonie, wkłady olejowe do zniczy, karma sucha kot, Tymek płyn, zapałki, pasta Dentix plus a ostatnio jakąś wybielająca z proszkiem z pereł, żele i peeling z serii Spa, żel micelarny to twarzy, zmywacz do paznokci, wafle ryżowe wczekoladzie, mrożona zupa jarzynowa, tuńczyk w puszce, kukurydza puszka, maślanka, sery camembert, śmietanka do kawy 0.5 l, papier do pieczenia. Odpowiedz Link
niebieskaa4 Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 21:39 Nigdy nie widziałam w B suszonych pomidorów. Powiedz mi gdzie stoją. Odpowiedz Link
nuova Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 21:42 niebieskaa4 napisała: > Nigdy nie widziałam w B suszonych pomidorów. Powiedz mi gdzie stoją. Wczoraj napatoczyłam się na nie ale stoją na "wyspie", więc obawiam się, że to czasówka. W każdym razie są dużo tańsze niż w pobliskim Społem. Odpowiedz Link
nuova 5 groszy ode mnie :) 20.01.12, 11:53 Pozwolę sobie wtrącić 5 groszy z forum, na którym dość często piszę - tak pisaliśmy drzewiej o Biedronie - a tu świeższy ciąg dalszy - (nie)kupuję w Aldi, czyli sprawdzone produkty z tej sieci ...i jeszcze najtańsze z najtańszych ...może komuś pomoże Odpowiedz Link
kamunyak Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 21:05 Nie ma czegoś takiego jak firma Pikok /ta z Lidla/, wy chyba naprawdę nie czytacie etykiet. Lidl ma swoją własną markę, w tesco to marka tesco, w realu - real a w lidlu - pikok. Pod tą marką sprzedają produkty różni polscy producenci, których wyroby, juz pod ich własnymi markami, można spotkać w innych marketach. Producentów można znaleźć na etykietaxh, wystarczy spojrzeć. Niestety, mnie jednak większość wyrobów spożywczych z Lidla nie smakuje. I to wszystko jedno czy Pikok czy nie. Także korniszony, które mają się nijak do "zwykłych" kwaszonych ogórków z pobliskiego bazarku. Korniszony miękkie i bez smaku, wiecej nie kupię. Mają za to dobre mięsa i chyba najtańsze z marketowych. Dobra np. szynka odtłuszczona, której ja "używam" do pieczenia i nie trzeba już nic z niej odkrawać, czyścić, bo jest to doskonale zrobione przez producenta, wystarczy umyć, przyprawić i do piekarnika. Względnie dobre /jak kiedy/ warzywa, łatwo trafić na świeże, co wcale nie jest oczywiste w innych marketach. W Lidlu kupuję też pączki dla moich łakomczuchów. Świeże i dobre, taniocha więc wolę nie myśleć co jest w środku. Kupuję tam jeszcze tanie jaja eko , smakował mi jogurt grecki - i nic poza tym. Odpowiedz Link
wieeewiora Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 22:21 Biedronka - bardzo lubię : - antipasti (pyszne papryczki lub suszone pomidory nadziewane serkiem, wychodzą niecałe 30 zł/kg, w Tesco, realu - 60 zł/kg) - ciasto francuskie - najlepsze z marketowych - jogurt grecki 400 g - gęsty, pyszny, o niebo lepszy niż ZOTT, Bacoma czy inne firmowe, niestety pojawia się sezonowo - rucola - szynka z wędzarni niecałe 30 zł/kg - ciastka Paryskie - jak Delicje lecz zdecydowanie tańsze - papier toaletowy rumiankowy - gruby, mięciutki, ładny wzór Koleżanka często kupuje kurczaki i bardzo je chwali, ja jeszcze nie zakupiłam. Odpowiedz Link
brattby Re: sieciówki - gdzie co dobre 19.01.12, 13:21 A które korniszony kupiłaś? W Lidlu są dwa rodzaje: marki Chira i marki Freshona. Te Chira są obrzydliwe, po prostu najpaskudniejsze jakie jadłam. Za to Freshona bardzo smaczne chrupiące. Ja ciągle zapominam które to które, w zeszłym tygodniu znowu się nadziałam i teraz już sobie zapisałam w notesiku. Odpowiedz Link
kamunyak Re: sieciówki - gdzie co dobre 19.01.12, 14:01 > A które korniszony kupiłaś? W Lidlu są dwa rodzaje: marki Chira i marki Freshon > a. Te Chira są obrzydliwe, po prostu najpaskudniejsze jakie jadłam. bardzo możliwe, że też trafiłam na te pierwsze i gorsze. Przy okazji spróbuję tych drugich. Odpowiedz Link
brattby Re: sieciówki - gdzie co dobre 19.01.12, 14:38 A ja przy okazji jeszcze polecę ogórki konserwowe w plastrach (lidlowa nowość). Plastry krojone wzdłuż. Ogórki są w zalewie słodko-kwaśnej, ale nie ma to nic wspólnego z kuchnią azjatycką są naprawdę przepyszne. Firmy Freshona, bez konserwantów. Zajadamy się nimi od tygodnia (właśnie spisując ich nazwę z etykiety otworzyłam piąty słoik...). Odpowiedz Link
szarsz Re: sieciówki - gdzie co dobre 25.01.12, 17:52 kamunyak napisała: > Niestety, mnie jednak większość wyrobów spożywczych z Lidla nie smakuje. I to w > szystko jedno czy Pikok czy nie. Ale tego to w ogóle nie ma sensu porównywać, bo w różnych częściach kraju są różni dostawcy (a wszystko podpisane tą samą marką). Także firmy produkujące dla Lidla zmieniają się w czasie. I tak, póki kindziuka robiło pod marką Pikok PMB, to był dobry, potem wzięli innego producenta i już jest fatalny. A to wciąż "Pikok". Tak samo jest z nabiałem. Kupowałam śmietanę 18 Pilos, nie wiem, nie pamiętam, kto ją produkował. Na tle masówki typu danone, zott była naprawdę bardzo przyzwoita. A teraz, od pół roku mniej więcej śmietana dramat, żelowana, mdła, niesmaczna. Pewnie zmienił się producent Odpowiedz Link
misiowazona Re: sieciówki - gdzie co dobre 18.01.12, 22:49 W Lidlu serek homogenizowany Pilos 400 g - naturalny, nie kwaśny, b.smaczny W Lidlu w/w korniszonki W Lidlu pampersy dziecięce, ale nie pamiętam nazwy- są w czerwono-granatowym opakowaniu W Lidlu - słodycze są dobre, ostatnio smakowały mi mufinki amerykańskie z drobinami czekolady (choć ogólny zachwyt na tym forum nad mufinkami jest mi zupełnie obcy, to jednek te bardzo mi smakowały) kupuję w tym sklepie takze wodę mineralną Saguaro, mąkę i mleko Pilos 3,2 %. Z chemicznych rzeczy: płyn do mycia szyb z alkoholem - ma sitko, dzięki czemu z butelki wydostaje sie piana i zwiększa to wydajność , tabletki do zmywarki 2 składnikowe, proszek do prania w wielkim pudle. W Rossmanie - litrowa butla mydła w płynie własnej marki - mydło bdb, nie zostaje na rękach po spłukaniu, dobrze się namydla na ręce. W R. takze krem brązujacy Altera oraz do twarzy tejże marki z orchideą - tanie, ale świetne jak dla mojej cery i skóry. W R. papier toaletowy Alouette, bardzo wydajny, duze rolki,dobra cena, jakościowo wspaniały, ekologiczny. Kiedyś wywoływałam tam też wszystkie zdjecia, teraz w ogóle nie wywołuję. W R. też chusteczki wyłapujace kolor-najtańsze.Tania jest też witamina C i tego typu tableteczki, myślę, ze tańsze niż w aptece. Odpowiedz Link
brattby Re: sieciówki - gdzie co dobre 19.01.12, 13:31 Lidl: - ciasto francuskie - ogórki konserwowe Freshona (nie Chira!) - pyyyszne pokrojone wzdłuż w plastry ogórki konserwowe w pysznej zalewie (w słoikach - potrafię zjeść cały na raz) - dżem Linessa brzoskwiniowy i porzeczkowy - smakują jak domowe - croissanty - bułeczki takie mini-paluchy z ziarnami - wędlina "Przysmak kresowy" Pikok - uwielbiam! - jogurt grecki - sery z białą pleśnią (szczególnie polecam z papryką pepperoni) - likier caffee latte Biedronka: - szynka-kulka (bardzo chuda) - ciasto francuskie - szpinak!!! nie robi się z niego papka - ser president - wybielacz oxy - coś wspaniałego! dopiera wszystko i nie niszczy tkanin Rossmann: - tabletki do zmywarki Domol typu "wszystko w jednym" - bardzo, bardzo polecam szampony i odżywki do włosów Alterra - kosmetyki naturalne, bez sylikonów, wreszcie przestały mi się rozdwajać końcówki Odpowiedz Link
mamalgosia Re: sieciówki - gdzie co dobre 19.01.12, 16:19 Polecam zestaw sałat zielonych z TESCO. Odpowiedz Link
hela6 biedronki 20.01.12, 10:50 Mam koło domu dwie. W jednej są warzywa i owoce ładne a w drugiej kiepskie. Odpowiedz Link
magdzia-5 Re: sieciówki - gdzie co dobre 20.01.12, 12:06 Biedronka: mąka pszenna (ta sama co mąka szymanowska) wkładki higieniczne spring touche, chłonne, dobry klej serek wiejski ciasto francuskie płyn do naczyń Tymek Rossmann: tampony facelle wkłady do wc w płynie , kupuje te 3kolorowe, ładnie pachną i na długo wystarczają Odpowiedz Link
agnik_mk Re: sieciówki - gdzie co dobre 20.01.12, 12:52 a czy proszek do prania lidlowy używacie? Odpowiedz Link
applebaum9 Re: sieciówki - gdzie co dobre 25.01.12, 13:33 Ja lubię warzywa z Biedronki zawsze świeże. Polecam ciekawy artykuł na temat tego co nam sprzedają w sklepach, warto przeczytać i uważać: finanse.wp.pl/kat,98674,title,Brudne-zepsute-i-z-robakami-Takie-warzywa-i-owoce-nam-wciskaja,wid,14194943,wiadomosc.html Odpowiedz Link
hela6 Re: sieciówki - gdzie co dobre 25.01.12, 16:05 Przeczytałam i powiem tak, bladym świtem biegnę na bazar by zdażyć na brudne warzywa Kaliber i jakość widzę własnym nieuzbrojonym okiem. Co do nazwy to faktycznie mogliby się postarać. "Jabłko polskie" rządzi. W Biedronce też Odpowiedz Link
schiraz Re: sieciówki - gdzie co dobre 25.01.12, 19:29 Biedronka - Pomidory suszone są w ofercie kilka razy w roku w cenie 5,99 (marka Ole!), rzadziej są tej samej firmy pomidory suszone nadziewane fetą (uwielbiam) też 5,99. Ja kupuję w Biedronce prawie wszystko, bo mam ją najbliżej ale nie wszystko okazuje się ok. Chusteczki nasączane do łazienki/kuchni są gorsze niż w Lidlu z serii W5, papier toaletowy polecam ze Schleckera lub Rossmana - nieporównywalny do Biedronkowego, gruby, wydajny, bardzo ściśle nawinięty (w schleckerze to zielone opakowanie eco i w rossmanie to papier eco). Mrożone pierogi w Biedronce bardzo się popsuły, są po prostu niedobre, zmienili dostawcę. Ryby mrożone są świetne, bardzo mało lodu, ładne filety (nie prasowane ścinki), nie rozwalają się na patelni. Płyn W5 w różowej butelce ze spryskiwaczem z Lidla jest najlepszy na świecie do usuwania kamienia, zacieków z mydła, wszystkiego co fuj w łazience i kuchni, podobnie Fist z Biedronki, za to proszek do prania lepszy jest w Lidlu niż w Biedronce. Patelnię ceramiczną z Biedronki polecam z zamkniętymi oczami i zabawki z serii Elefun są naprawdę fajnej jakości, okresowo zdarzają się fajne promocje na markowe produkty, mam z Biedronki blender Braun za cenę zdrowo poniżej Allegro. Pieczywo i owoce są od lokalnych dostawców więc nie ma co porównywać, w każdej mogą być inne. Odpowiedz Link
ella_nl Re: sieciówki - gdzie co dobre 26.01.12, 21:54 Biedronka (mój ulubiony sklep): Kubuś (jest większy niż w innych sklepach, a cena ok), napoje+woda mineralna, Olej, Masa kajmakowa, brzoskwinie w puszce, PĄCZKI babka cytrynowa, tortille, ketchup Modero, Chrzan tarty, Berlinki - tylko te tańsze-nie pamiętam nazwy, parówki drobiowe, sery żółte w plastrach, ser Liliput, mozarella (uwielbiam ją), śledzie w sosie śmietanowym lub musztardowym, kabanosy wędzone, masło, mleko, jogurty, warzywa, owoce, mąka, słodycze, herbata Ramsey zwykła i cytrynowa (pycha!), CiniMini, śmietany, chusteczki Dada, chusteczki higieniczne w pudełku i takie pakowane, podpaski, wkładki, ostatnio pasta do zębów wybielająca, popcorn maślany, sól, przyprawy, ryż, makarony, mentosy,chusteczki do WC, płyn do WC, mleczko do czyszczenia, płyn do naczyń, papier toaletowy, ręczniki kuchenne, ryby mrożone, warzywa na patelnie, mięsa (bardzo lubię mielone z szynki), lody i wiele innych produktów Odpowiedz Link