Dodaj do ulubionych

Sygnaturka

23.01.12, 13:23
Zauważyłam, że sygnaturka Gazety bardzo zbulwersowała część WDPD. W zasadzie nie wiem dlaczego?
Nie zauważyłam objawów zbulwersowania po sygnaturkach o treści "jestem w 21 tygodniu ciąży". A przecież to równie osobista informacja...
Więc co może być w sygnaturce?
Obserwuj wątek
    • antytalentka Re: Sygnaturka 23.01.12, 13:41
      Z tego, co zauważyłam część WDPD uznała treść sygnaturki za nie na miejscu. Mnie osobiście ubawiła.
      A z tą ciążą masz rację, to też fizjologiawink
    • smutas13 Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:08
      Uważam, że "gazeta" miała w tym jakiś cel. Może w ten sposób, da niektórym wielbicielkom sygnaturek do myślenia?
      • kaga9 Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:12
        Też tak podejrzewam, Smutasiesmile
        • mewa000 Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:34
          A co Gazeta miał(a) w sygnaturce?
    • budzik11 Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:30
      Jak się okazuje, nie jestem na bieżąco z forum, bo nawet nie wiedziałam, o co chodzi.
      Gazeta jak zwykle prowokuje - nie wiem, do czego w tym wypadku, może do usunięcia innych sygnaturek, może chce zwrócić uwagę, że tak samo jak nie obchodzi nas data czyjejś owulacji (sam fakt owulowania przez gazetę jest ciekawy zważywszy na "jej" niepewną płeć) tak nie obchodzi nas data czyjegoś ślubu, porodu, wieku dziecka, czy niekoniecznie mamy ochotę oglądać np. zdjęcia dzieci (bo w sumie co mnie obchodzi jak wygląda czyjś synek? to nie forum o dzieciach). Czyli żeby wywalić te swoje "słitaśne" sygnaturki z bociankami, obrączkami, pysiami dzieciaczków itp. Ja jestem na "tak".
      • budzik11 Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:33
        A bardziej od sygnaturki gazety (na którą do teraz nie zwracałam uwagi) bardziej drażni mnie np. sygnatura niejakiej patsy, zwłaszcza, że jest taaaaaka wielka (i nieregulaminowa) uncertain
        • patsy79 Re: Sygnaturka 24.01.12, 13:30
          to i patsy usunęła i powie wszytskim oficjalnie,że ma gdzieś cudze sygnaturki i swojej mieć nie musi, generalnie jestem baaaardzo tolerancyjna i cokolwiek kto ma w sygnaturce nie zamierzam wytykać smile Pozdrawiam wszystkich skupiających się na sygnaturkach! big_grin
    • pamana Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:32
      Rozumiem, że chodzi o suwaczek dot. cyklu ?
      Mnie zadziwiają wszelkie suwaczki i ciążowe ślubne ,owulacyjne i urodzinowe -uważam to za głupotę w czystej postaci ,jakby kogoś z czytelników interesowało kiedy mam owulacje lub który tyd. ciąży .Zaraz ktoś napisze:"nie musisz czytać" -jasne ze nie muszę ale suwaczki często zabierają więcej miejsca niż wypowiedż i bardziej się rzucają w oczy.Do tego jakieś bobaski,baloniki i duperele. A niektórzy dorzucają foto słit bobasa.

Równie dobrze można zrobić suwaczek o zrobieniu kupy lub nie. Jaki tego sens?

Chcesz się pochwalić ?(jakby było czym )załóż bloga i tam wypisuj co chcesz a nie na forum publicznym o wszystkim.

Jestem na nie dla suwaczków, znacie faceta , który ma suwaczek? onanizowania się? tc. czy urodzin swojego dziecka ?
      p.
      • budzik11 Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:36
        pamana napisała:

> Chcesz się pochwalić ?(jakby było czym )załóż bloga i tam wypisuj co chcesz a n
        > ie na forum publicznym o wszystkim.

Nie no, suwaczki mają sens np. na forach ciążowych czy dzieciowych, czy tam innych ślubnych, kiedy rozmawiamy o ciąży, dziecku czy ślubie, żeby za każdym razem nie pisać w którym tygodniu ciąży sie jest, w jakim wieku ma się dziecko itd - wtedy, kiedy to jest adekwatne do tematu forum i taka sygnaturka po prostu jest "poręczna". Ale tu?
        • toya666 Re: Sygnaturka 23.01.12, 21:29
          budzik11 napisała:
          > Nie no, suwaczki mają sens np. na forach ciążowych czy dzieciowych, czy tam inn
          > ych ślubnych, kiedy rozmawiamy o ciąży, dziecku czy ślubie, żeby za każdym raze
          > m nie pisać w którym tygodniu ciąży sie jest, w jakim wieku ma się dziecko itd
          > - wtedy, kiedy to jest adekwatne do tematu forum i taka sygnaturka po prostu je
          > st "poręczna". Ale tu?

Zgadzam się w 100%, dlatego, gdy piszę poza forum ciążowo-dzieciowym, to swój ciążowy suwaczek usuwam. Chyba, że przez przypadek się zapomnę, ale staram się o tym pamiętać.
        • patsy79 Re: Sygnaturka 24.01.12, 13:32
          ale osoby które są tu bywają i na innych forach, więc co kasować sygnaturkę przed każdym wejściem na to forum?
          • madzioreck Re: Sygnaturka 24.01.12, 23:05
            > ale osoby które są tu bywają i na innych forach, więc co kasować sygnaturkę prz
            > ed każdym wejściem na to forum?

Nie - wystarczy przed wyslaniem posta usunąć z niego sygnaturkę.
    • dolmadakia Re: Sygnaturka 23.01.12, 14:44
      Też uważam,że te suwaczki nie mają tu żadnego sensu,zabierają miejsce i po prostu przeszkadzają. Co innego na forach poświęconych danemu tematowi. Może by je wyrzucić?
      Ale nie chodzi mi o tzw." Złote myśli" Niektóre z nich /o ile są krótkie i zwięzłe/ są naprawdę niezłe ,bo celnesmile
      • azjaodkuchni Re: Sygnaturka 23.01.12, 15:11
        A ja wolałam starą sygnaturkę gazety tą z przyjazdem teściowej. smile
        • gazeta_mi_placi Re: Sygnaturka 23.01.12, 15:58
          Teściowa już odjechała więc sygnaturka stała się nieaktualna.
          • anula36 Re: Sygnaturka 23.01.12, 16:08
            a ja tam owulacjom kibicuje bo sama jestem na podobnym etapiesmile Gdybym byla facetem spragnionym przekazania swoich genow, pewnie nie omieszkalambym puscic do gazety oczka;P
            • bestraga Re: Sygnaturka 23.01.12, 16:39
              dla mnie te sygnaturki o owulacji i ciąży to po prostu demonstracja złego gustu i brak kindersztuby , plus ekshibicjonizm. Przelatuje po nich niechętnym wzrokiem i poczuciem ,ze nie jest to osoba , która bym chciała poznać w realu. I tyle !
    • pieskuba Re: Sygnaturka 23.01.12, 16:36
      Gazeta jest mężczyzną :o)
    • danuu Re: Sygnaturka 23.01.12, 17:05
      mnie najbardziej bawi sygnaturka majowej kotki, ktora ma oczywiscie w sygnaturce kotka smile Bawiacego sie klebkiem/pileczka, ale jak przelatuje przez watek to zawsze mysle, ze ten kotek robi jakies brzydkie rzeczy hahahaha
    • moonogamistka Re: Sygnaturka 23.01.12, 19:30
      Proste:
      Twój podpis (sygnatura) nie powinien przekraczać 4 linii tekstu, po nie więcej niż 80 znaków w każdej. Pamiętaj również aby, o ile nie robi tego automatycznie Twój program pocztowy, umieścić na początku sygnatury tzw. delimiter, czyli sekwencję znaków oznaczającą koniec listu a początek sygnatury. Standardowo jest to wiersz zawierający tylko „
    • hela6 Re: Sygnaturka 23.01.12, 21:22
      Na sygnaturki nie zwracam uwagi ale na te zwrócono moja uwagę.
      Podejrzewałam prowokację, ale...
      czym różni się od ciążowej? Myślę że kobiety w ciąży obnasza się swoją radością i to jest znośne chyba. Owulacja brzmi trochę jak - będę miała cieczkę big_grin Nie no git, może ktoś potrzebuje faceta na cito, ale czasem czytam przy jedzeniu.
      W ogóle wszelkie misiaczki, kiwaczki, pierdziaczki i ten cały śmietnik nie zaprząta mojej uwagi ale bez niego byłoby chyba lepiej.
      • kaga9 Re: Sygnaturka 23.01.12, 21:56
        Myślę że kobiety w ciąży obnasza się swoją radością
        > i to jest znośne chyba. Owulacja brzmi trochę jak - będę miała cieczkę big_grin Nie
        > no git, może ktoś potrzebuje faceta na cito, ale czasem czytam przy jedzeniu.

A lubisz czytać przy jedzeniu o wydzielinie z piersi albo rozróżnianiu smaku wód płodowych? Takie suwaczki ciążowe też są.
        • hela6 Re: Sygnaturka 24.01.12, 08:33
          Pisałam że "nie widzę" tych suwaczków tak samo jak reklam w TV big_grin Nawet nie wiedziałam że to suwaczki, wiec tych z datą penetracji i pomyślnego wytrysku też nie widziałam tongue_out
          • kaga9 Re: Sygnaturka 24.01.12, 11:44
            Aha, ja bardziej zwróciłam uwagę na to, że czytasz przy jedzeniu i zrozumiałam, że info o owulacji nie chcesz przy tym widziećsmile
            • hela6 Re: Sygnaturka 24.01.12, 15:09
              No miło by było jak by ich w ogóle nie było.

A tak poza tym to w życiu bym nie powiesiła w sygnaturce zdjęcia dziecka ze względu na szacunek do niego.
    • anu_anu Re: Sygnaturka 24.01.12, 21:09
      Ja lubię sygnaturki - ale takie z jakimś celnym zdaniem. Nie musi być jedno, można sobie zmieniać w zależności od nastroju. Albo jak się coś fajnego przeczyta.
      Natomiast suwaczki (niezależnie od treści) - w moim odczuciu - niczego nie wnoszą, nic interesującego się z nich nie dowiem, tyle, że miejsce zabierają. Nie widzę w tym przejawów ekshibicjonizmu, choć chyba jest to dość bliskie (poza forami dotyczącymi właśnie owulacji/ciąży/dzieci - gdzie mają one sens).
      Natomiast podział że te dzieciowo-ciążowe są OK a te owulacyjne nie - mnie zaskoczył...
      • hela6 Re: Sygnaturka 24.01.12, 21:40
        Widzisz ciężarną koleżankę albo i nawet obca osobę z którą chwilowo los Cię połączył, w ramach grzeczności pytasz który miesiąc albo kiedy planowane rozwiązanie.
        O owulacji nie rozmawia się z dawno nie widzianymi koleżankami z podstawówki przy okazji spotkania w markecie.
        Taka drobna różnica obyczajowa.
        Zaraz ktoś wyskoczy z dyskryminacją bezdzietnych jak tak dalej pójdzie big_grin
        • kaga9 Re: Sygnaturka 24.01.12, 22:53
          Otóż to. "W ramach grzeczności", czyli tak naprawdę niewiele osób to interesuje.wink
          • hela6 Re: Sygnaturka 25.01.12, 10:46
            No przecież to zrozumiałe ze nikogo to nie interesuje, no chyba że....
            Niektórzy poszukujący pracy pilne monitorują takie zjawiska big_grin
            Jak również i informacje o zgonach.
            Serio

Czyli chcesz by w robocie ktoś podpytywał o Twoje stanowisko - wieszaj gdzie tylko to możliwe informacje o ciąży.
            • kaga9 Re: Sygnaturka 26.01.12, 00:17
              Gdybym gdziekolwiek powiesiła taką informację, cały real i pół wirtuala padłoby na zawałwink
              • kaga9 Re: Sygnaturka 26.01.12, 00:18
                *padłyby, przepraszam.
              • hela6 Re: Sygnaturka 26.01.12, 09:57
                Co masz na myśli bo nie zrozumiałam.
                • kaga9 Re: Sygnaturka 28.01.12, 00:27
                  Nie mam dzieci z wyboru i nie ukrywam tego od latsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka