Dodaj do ulubionych

tarka z lidla

26.02.12, 17:31
warto?zastanawiam sie czy jest wystarczajaco ostra?
Obserwuj wątek
    • wiecznie-zapominam-login Re: tarka z lidla 26.02.12, 23:52
      to zależy co chcesz trzeć smile na jabłka jest super, gorzej z tarciem marchewki ale jakoś upitoli ;p
      kiepsko wygląda sytuacja z "uchwytem do warzyw" bo nie idzie po prowadnicy ale spada raz na jedną raz na drugą stronę i mam wrażenie że też go ścieram smile chociaż to tylko wrażenie.
      Cięcie na wiórki może ci dostarczyć niespodziewanych emocji bo umieszczasz nakładkę falistą a przed nią węższą z nożykami....... warzywa np marchewka nie zawsze chcą się trzymać uchwytu a ręcznie nie bardzo można ryzykować aby nie pociąć sobie palców big_grin
      Ogromny plus to taki że można myć w zmywarce big_grin ale nie zawsze schodzi pomarańczowy kolor po marchewce tongue_out
    • emwu55 Re: tarka z lidla 27.02.12, 10:00
      Jeżeli myslisz o takiej z "prowadnicą" którą niby sie nakłada na miskę i która niby ma taki przyciskacz z kolcami do nabicia warzywwka i jeszcze ma wymienne nibyostrza to sobie odpuść. Nie wiem do czego służy to ustrojstwo ale na pewno nie do ucierania czegokolwiek. U mnie po pierwszym uzyciu wylądował toto w koszu z większością zafoliowanych ostrzy. Bo to do d.... jest a nie do tarcia.
    • olakociak Re: tarka z lidla 27.02.12, 10:10
      Mam dokładnie ten model, który jest obecnie w promocji..... Absolutnie tego nie kupuj! Porażka po całości - nic tym nie dałam rady utrzeć. Poza kciukiemsad Niewygodna, cięcie na grube plasterki, bo nie ma regulacji szerokości nożyków a ta końcówka do nadziewania końcówek warzyw też jest trudna w obsłudze. Beznadzieja totalna - no chyba, że ja jestem mało zdolnasmile Ta tarka mnie pokonała!
    • kr_ka_11 Re: tarka z lidla 27.02.12, 14:06
      potwierdzam powyższe, ta tarka to totalny badziew (wbrew temu jak wygląda - bardzo solidnie), nie da się na tym niczego utrzeć. również wywaliłam ostatnio bo mi w szafce nieużywane zalegało.
    • izimi Re: tarka z lidla 27.02.12, 14:22
      mam, nie polecam. Głównie ze względu na uchwyt (ten do warzywa, z kolcami), który nie ma żadnej prowadnicy i trudno nim operować. Oczka do tarcia na wiórki małe i trzeba się strasznie namęczyć, żeby cokolwiek zetrzec. Plusem są ostre noże, krojenie na plasterki to dosłownie sekundy.
      • cilantre Re: tarka z lidla 27.02.12, 15:22
        Dołączę się do poprzedniczek - g ... jakich mało !
        Szatkując marchewkę na słupki miałam wypadek - wbiłam sobie ostrze w kciuk na ok pół cm, nawet rozważałam zszywanie na chirurgii.
        Dodam, że używałam chwytaka, ale marchewka z niego wciąż wypadała, więc wzięłam ją do ręki . Niestety, ostrza są niezbyt ostre oraz dość cienkie, więc trzeba użyć siły, a wtedy łatwo się skaleczyć.
        Poza tym - płytki trące są mikroskopijne, więc nieźle się trzeba namachać, aby coś zetrzeć.

• erichdaniken Re: tarka z lidla 27.02.12, 20:07
      dziewczyny, dziekuję za Wasze odpowiedzi, szkoda tylko, ze przeczytałam je tak późnosmiletarka zakupiona - badziewie wielkiesad mąż tylko pokiwał głową z dezaprobatą...dobrze że koszt zakupu do przełknięcia...spróbuję jeszcze parę razy podziałać, jak nadal będzie mi szło jak dziś to poleci do koszasmile
    • lais999 Re: tarka z lidla 24.07.18, 09:02
      Kupiłam 23-07-2018 tarkę elektryczną w Lidlu. Sprawdziłam następujące rzeczy: marchewka - trze bardzo dobrze ale moim zdaniem trochę za duże te oczka.Ale ok.Cebula: tarka ma problem jak cebula się rozwarstwia.Pokrojone cebule sa trochę zmasakrowane ale lepsze to niż krojenie samemu nozem. Sucha bułka: trze ładnie i szybko bez problemu.Ogórek: trze bardzo ładnie i równo. Jabłko: twarde trze nie najgorzej, papierówki słabiutko. Jabłko musi być obrane ze skórki bo skórka zablokuje tarkę.
      Jak na razie opinia moja jest taka:
      Myje sie świetnie, montuje również w sekundę. MANKAMENT: Za słaba moc urządzenia. Reszta byłaby przydatna - sprawdzę wszystko do konca zwłaszcza interesuje mnie czekolada ale to jeszcze potrwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka