02.05.12, 23:42
drogie Wdpd, polećcie proszę jakąś fajną wersalkę, wygodną, żeby po rozłożeniu miała chociaż 140cm szerokości. I żeby łatwo się rozkładała (tak na pół)
szukam i szukam i wszystkie mają max po 120szer, a jak więcej to się kosmicznie rozkładają (i taką cieżko rozkładaną własnie mam i mam jej na tyle dość, że jest na wylocie jak tylko znajdę coś wygodnego)
już straciłam nadzieję, że coś takiego produkują, ale może nie tylko ja takiej szukam i może już ktoś przedemną znalazł coś podobnego?
z góry dzięki za rady
Obserwuj wątek
    • pyzzi Re: Wersalka 02.05.12, 23:57
      Może takie coś
      www.wnetrza.webzine.pl/wersalki-rozkladane-1/
      mam podobny wynalazek i 160 cm do spania.
      • for.malina Re: Wersalka 03.05.12, 00:21
        ładne
        tylko ja bym bardzo chciała takie podnoszone do góry, jak zwykłe tapczany kiedyć, tylko że szersze
        coś takiego mniej więcej
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19874285/
        to ponoć jest szerokie i wygodne i składa się tak jak bym chciała, tylko że nie ma w moim mieście ikeicrying
        • gazetowy.mail Re: Wersalka 03.05.12, 00:36
          a się nawklejałam linków, napisałam i mnie wywaliło.

zatem w skrócie bo widzę, że pyzzi mnie ubiegła.
          polecam ten sam sposób otwierania.
          ciagniesz lekko siedzisko do siebie a oparcie kładziesz.
          szerokośc spania 140 cm, powierzchnia prosta i bez dołka przez środek do którego niekórzy wpadają. i oczywiście pojemnik na pościel.

akurat ten model ma ozdobną kratkę ktora jakos tak negatywnie przykuwa mój wzrok ale chodzi o sposob otwierania
          • jagoda85 Re: Wersalka 03.05.12, 11:34
            Dokładnie to chciałam napisać. Sama szukałam wersalki, szerokiej, wygodnej do sapnie. koniec końców kupiłam sofę podobną jak w wyższym linku. super się rozkłada, część siedzącą lekko podnosi się do góry. Duży schowek na pościel, spanie szerokie na 160 cm, nigdy jie zamieniłabym tego na żadną wersalkę. Polecam.
            • jagoda85 Re: Wersalka 03.05.12, 11:37
              Mam coś takiego jak na linku
              mix-meble.pl/pl/typ/kolekcja/nazwa/350_max
          • anula36 Re: Wersalka 03.05.12, 12:20
            mam wlasnie tego typu spanie i potakim samym czasie uzytkowania jak wersalka, przez 2 ciezkie osoby jest w o wiele lepszym stanie. nigdy wiecej wersalek skladanych na pol!
        • wiedzma30 Re: Wersalka 03.05.12, 05:56
          Posiadam to cudo z ikea i musze przyznac ze jest bardzo wygodne. Wole spac na tej "wersalce" niz na lozku.
          • quistista Re: Wersalka 03.05.12, 09:18
            do spania super. Ale do siedzenia super niewygodne
            • robitussin Re: Wersalka 03.05.12, 11:28
              Ja nie narzekałam smile Są dwie pozycje oparcia - do oglądania TV i "byczenia się" z książką idealna jest ta półleżąca. Do normalnego siedzenia wystarczy ta zwykła. Inna sprawa, że my mało siedzieliśmy na tej wersalce, bo służyła raczej do spania, a teraz stoi jako awaryjne spanko w pokoju dla gości.
            • jagoda85 Re: Wersalka 03.05.12, 11:41
              Do siedzenia faktycznie koszmar. Ja mam dużą sofę, ale ma bardzo duże 3 poduchy, które super podpierają plecy jak się siedzi. 100% lepsze niż wersalka.
        • niusowo Re: Wersalka 03.05.12, 09:21
          kupilam ok 2 m-ce temu taka kanape, jest super wygodna. Ja kupilam tu www.drobiazgikea.pl/ . Maja oni konto tez na allegro.
          Pamietaj,ze cena wyjsciowa tej kanapy nie ma nic wspolnego z koncowa. jesli kup0ujesz do codziennego spania, to raczej ten lepszy materac. Pojemnik dokupujesz osobno, pokrycie, jesli chcesz inne niz standard-osobno. Lepsze poduszki,platne osobnosmile.Z dowiadczenia Ci powiem, ze jak sie zdecydujesz, to mimo, ze kanape maja drozej niz w ikea, to koszty transportu sa nizsze i to zdecydowania. Jesli nie bedziesz kupowala przez allegro, to sklep nie płaci tez prowizji, zawsze mozesz uzyc tego argumentu negocjującsmile. Jak płacisz przelewem z gory, a nie kurierowi za pobraniem,to tez masz taniej.
          Generalnie kanape polecam
        • robitussin Re: Wersalka 03.05.12, 11:26
          No właśnie chciałam Ci dokładnie tę wersalkę polecić, bo jest super, ale skoro nie ma IKEI to faktycznie kiepsko sad A nie orientowałaś się, czy nie ma u nich możliwości zakupu przez internet z dowozem?
    • gazetowy.mail Re: Wersalka 02.05.12, 23:59
      Produkują, produkują smile
      Nie umiem opisać tego modelu ale zaraz poszukam jakiś fotek
    • jagoda85 Re: Wersalka 03.05.12, 11:44
      Powiem tak, jeśli miałabym jeszcze jeden pokój, który mogłabym przeznaczyć na sypialnię, to kupiłabym łóżko. Jest najwygodniejsze, z dwoma materacami, zawsze wygodniej obrócić taki materac, lub wymienić. Szkoda, że nie mogę mieć łóżka, ale moja sofa jest rewelacyjna, możne nie tania, ale bardzo dobra jakość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka